Inteligenta computationala

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Inteligenta computationala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 65 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Cibernetica

Extras din document

In cadrul proiectului am utilizat urmatorii indicatori:

- ROA = rentabilitatea financiara;

- ROE = rentabilitatea economica;

- RC = rentabilitatea comerciala;

- LI = lichiditatea imediata;

- LC = lichiditatea curenta;

- SP = solvabilitatea patrimoniala;

- SG = solvabilitatea globala;

- Tip = variabila categoriala sugerand tipul firmei: mica, mijlocie, mare;

- AnInfiintare = variabila categoriala sugerand perioada in care firma s-a infiintat: inainte de criza economica din 2008 sau dupa criza economica din 2008.

Datele sunt preluate de pe yahoo.finance, iar anul analizat este 2016. Programul folosit pentru analiză este R.

STATISTICI DESCRIPTIVE

Fig. 1 - Statistici descriptive

In ceea ce priveste figura 1, voi analiza primul indicator, si anume ROE. Observam ca valoarea minima este de -27.1067, iar valoarea maxima este de 11.70. De asemenea, mai putin de 25% din firme au ROE de -1.92, 75% dintre acestea avand ROE de 4.21.

In medie, ROE este de -0.8118.

Fig. 2 - Coeficienții de asimetrie ai indicatorilor analizați

În fig. 2, observăm că pentru majoritatea indicatorilor se înregistrează valori mai mici decât 0, astfel că avem asimetrie la stanga. De exemplu, ROA înregistrează valoarea -1.3078 < 0, ceea ce înseamnă că avem asimetrie la stanga. Putem afirma că în unele firme ROA este sub media setului de date. Restul indicatorilor au aceleași explicații ca cea de mai sus, întrucât valorile coeficienților de asimetrie sunt mai mici ca 0. Excepție fac LI si LC care înregistrează valori mai mari decat 0, ceea ce inseamna ca se inregistreaza asimetrie la dreapta.

Fig. 3 - Coeficienții de aplatizare ai indicatorilor analizați

Din fig. 3, observăm că valorile înregistrare de ROE, ROA, RC, LI si LC depășesc valoarea 3, astfel că avem o distribuție leptocurtică, iar media este reprezentativă. În cazul acestor indicatori, distribuția este restrânsă asupra unei zone , este mai concentrată.

Coeficientul de aplatizare înregistrat de SP este mai mic decât 3, astfel că se înregistrează o distribuție platicurtică, iar media nu este reprezentativă. În cazul acestui indicator, putem spune că distribuția este mai împrăștiată, se întinde pe un orizont mai mare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Inteligenta computationala.docx