Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Cibernetică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 2121
Mărime: 10.68MB (arhivat)
Publicat de: Felix Oltean
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Aureliu Zgureanu
R. Moldova

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. I. CAPITOL 4
  3. 1.1. CARACTERISTICA GENERALA A INTREPRINDERII 4
  4. 1.2. MISIUNEA INTREPRINDERII 4
  5. 1.3. SCOPUL SI OBIECTIVELE 5
  6. 1.4. STRUCTURA ORGANIZATIONALA 5
  7. 1.5. CATALOGUL DE SERVICII SI PRODUSE 6
  8. 1.6. PARTENERII I.S."FISCSERVINFORM" 8
  9. II. CAPITOL 10
  10. 2.1. DESCRIEREA ACTIVITATILOR REALIZATE 10
  11. III. CONCLUZII GENERALE SI RECOMANDARI 13
  12. BIBLIOGRAFIE 14

Extras din proiect

Stagiul de practica este o parte componenta a integrului proces de instruire a studentilor la ciclul I, studii superioare de licenta. Acesta este una din activitatile obligatorii prevazute in planul de invatamant la fiecare specialitate. Practica de productie are ca scop aprofundarea cunostintelor teoretice prin studiul si cunoasterea modalitatilor de aplicare ale acestora in activitatea de productie/practica si dezvoltarea abilitatilor practice. Deasemenea, practica de productie subintelege familiarizarea studentilor cu activitatea reala a unitatilor social economice (USE), in special, cu organizarea proceselor informationale. Astfel, pe langa cunostintele teoretice acumulate, studentii au posibilitatea sa-si dezvolte continuu aptitudinile, prin insusirea si analiza tehnologiilor informationale aplicate in intreprindere, prin participarea la realizarea diverselor proiecte informatice pentru procesele social-economice, imbogatindu-si astfel experienta. Odata cu aceasta, isi dezvolta mereu capacitatile de stapanire a resurselor informationale.

Pentru a petrece stagiul de practica de productie, s-a ales Intreprinderea de Stat "FISCSERVINFORM", reprezentata de Vitalie Coceban, a carei adresa juridica este strada Constantin Tanase 6. O companie tinara, dar cu o vasta experienta in domeniul Tehnologiilor informationale. Intreprinderea de Stat ,,Fiscservinform" este parte componenta a Serviciului Fiscal de Stat, fiind specializata in elaborarea si implementarea tehnologiilor informationale avansate, de gestiune si procesare a datelor cu caracter fiscal, facilitarea schimbului de informatii si documente intre Serviciul Fiscal, contribuabili si autoritatile publice, care acceseaza resursele informationale fiscale. In acest context, I.S. "FISCSERVINFORM" are scopul de a oferi instrumente si servicii usor accesibile de colaborare si interactiune intre cetateni, sectorul privat si organele administratiei publice din Republica Moldova. Printre serviciile si produsele pe care le ofera, I. S. "FISCSERVINFORM", pune accentul pe calitate, utilitate si comoditate. In cadrul intreprinderii activeaza o echipa de profesionisti cu experienta si calificare inalta in domeniu, care sunt mereu atenti ca produsele si serviciile prestate sa corespunda aspiratiilor si necesitatilor cetatenilor. Prin activitatea pe care o realizeaza zilnic, I. S. "FISCSERVINFORM" incearca sa contribuie la crearea unui viitor mai bun si mai durabil prin exploatarea potentialului tehnologiilor informationale.

I.CAPITOL

1.1.CARACTERISTICA GENERALA A INTREPRINDERII

Intreprinderea de Stat ,,Fiscservinform" este o structura al carei capital social apartine in intregime statului. In conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr.1065 din 19 septembrie 2008 ,,Cu privire la crearea Intreprinderii de Stat ,,Fiscservinform", fondatorul este Inspectoratul Fiscal Principal de Stat de pe langa Ministerul Finantelor al Republicii Moldova.

Intreprinderea de Stat ,,Fiscservinform" a fost formata in anul 2008 pe baza Intreprinderii de Stat ,,Centrul de evidenta a circulatiei alcoolului etilic si a productiei alcoolice" si absorbtia Directiei tehnologii informationale si Directiei de prelucrare a informatiei din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

In anul 2009, prin decizia Guvernului Republicii Moldova, intreprinderea este desemnata in calitate de administrator tehnico-tehnologic al Sistemului informational fiscal. Statutul dat si functiile intreprinderii au fost stabilite conform Hotaririi de Guvern nr. 344 din 30 aprilie 2009, atribuind institutiei responsabilitate maxima referitor la cristalizarea Sistemului informational fiscal national si integrarea acestuia in infrastructura guvernarii electronice din Republica Moldova. Activitatile de baza ale Intreprinderii au fost initiate conform functiilor de baza stipulate in acelasi act normativ.

Sarcinile inaintate de Guvern au orientat I.S. ,,Fiscservinform" in directia consolidarii eforturilor sale spre formarea unei structuri tehnico-organizatorice care sa asigure edificarea unui Sistem info-comunicational fiscal bazat pe practicile internationale, precum si dezvoltarea serviciilor electronice moderne pentru contribuabili.

1.2. MISIUNEA INTREPRINDERII

Misiunea I.S. ,,Fiscservinform" este strins legata de activitatea Serviciului Fiscal de Stat, intrucit a fost fondata de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, pentru a fortifica si amplifica integrarea tehnologiilor informationale si comunicationale. Intreprinderea de Stat ,,Fiscservinform", realizeaza in activitatea sa zilnica alinierea la cele mai bune practici si standarde internationale in domeniul administrarii fiscale.

Astazi I.S. ,,Fiscservinform" este o structura bine organizata, stabila si sigilata sub functia fundamentala: operatorul tehnico-tehnologic al Sistemului informational fiscal national.

Esenta activitatii I.S. ,,Fiscservinform" este eficientizarea administrarii fiscale prin dezvoltarea continua a Sistemului informational integrat fiscal capabil sa ofere servicii electronice moderne contribuabililor in interactiunea lor cu Serviciul Fiscal si integrarea acestui Sistem in infrastructura de servicii guvernarii electronice.

Bibliografie

1.G H I D Organizarea si desfasurarea stagiului de practica. Chisinau 2015

2.Costas Ilie. Tehnologii de Procesare a Informatiei Economice. ASEM - Chisinau: ASEM, 2011. - 284 p. (vizitat la 07.02.2017)

3.Tudor Sorin si Vlad Hutanu, Crearea si programarea paginilor WEB, Bucuresti, L&S Infomat, 2004. - 199 p. (vizitat la 12.11.2015)

4.Traian Anghel, Programarea in PHP. Ghid practic, Iasi, Polirom, 2005. - 250 p.

5.(vizitat la 01.10.2015)

6. ????? ?. ????? - ??????? PHP ? MySQL. ?????? - ????, 2008.- 442 p.

7.(vizitat la 10.10.2015)

8.http://www.fiscservinform.md/

9.www.wikipedia.ro/

Preview document

Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 1
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 2
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 3
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 4
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 5
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 6
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 7
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 8
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 9
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 10
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 11
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 12
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 13
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 14
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 15
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 16
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 17
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 18
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 19
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 20
Raport privind stagiul de practică în cadrul întreprinderii de stat Fiscservinform - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Raport privind stagiul de practica in cadrul intreprinderii de stat Fiscservinform.docx

Ai nevoie de altceva?