Analiza Comparatativa - MP3

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparatativa - MP3.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1.INTRODUCERE.2
1.1.ISTORIC.3
1.2.FORMATUL AUDIO COMUN.5
1.3.PIAŢA ROMÂNEASCĂ A MP3 PLAYER-ELOR.6
2.ANALIZA COMPARATIVĂ.7
2.1.PREZENTAREA PRODUSELOR STUDIATE.7
2.2.ALEGEREA CARACTERISTICILOR DE CALITATE ŞI A PRODUSULUI DE REFERINŢĂ.12
2.3.CONVERSIA EXPRIMĂRII ATRIBUTIVE ÎN EXPRESIE NUMERICĂ.12
2.4.DETERMINAREA PONDERII FIECĂREI CARACTERISTICI ÎN ANSAMBLUL PRODUSULUI .14
2.5.DETERMINAREA INDICILOR DE CALITATE. 15
2.6.DETERMINAREA INDICATORULUI COMPLEX AL CALITĂŢII (“ ”) .17
2.7.DETERMINAREA INDICELUI COMPLEX AL CALITĂŢII ŞI AL EFICIENŢEI ECONOMICE .18
CONCLUZII.18
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

1.INTRODUCERE

Player-ul audio digital (DAP), cunoscut mai mult sub numele de „MP3 player”, face parte din categoria electronicelor de larg consum ce pot stoca, organiza şi reda fişiere audio.Unele DAP-uri mai sunt denumite ocazional şi „playere media portabile”, deoarece dispun de un suport ce permite vizionarea imaginilor sau/şi redare video.Majoritatea DAP-urilor sunt alimentate prin intermediul bateriilor reîncărcabile.Ascultarea muzicii stocate pe MP3 playere se face, de regulă, cu ajutorul unui set de căşti conectate la o mufă de 3,5mm.

Player-ele audio digitale sunt clasificate în mod generic, în funcţie de capacitatea lor de stocare în :

- Flash-based Players (fig.1şi fig.2)–acestea sunt dispozitive non-mecanice ce stochează fişiere audio digitale în cadrul unei memorii flash interne sau un suport flash media detaşabil, denumit „card de memorie”.Datorită evoluţiei tehnologice a memoriei flash, aceste dispozitive ce iniţial dispuneau de o capacitate de stocare relativ mică, sunt acum valabile comercial, având o memorie ce poate atinge chiar şi 32GB.Aceste aparate nu au nevoie de foarte multă putere furnizată de baterii şi sunt mai

rezistente la impact sau fragmentare decât player-ele ce funcţionează pe bază de hard disk.MP3 player-ele comune sunt integrate în mod obişnuit în flash drivere USB.

Fig.1 :Philips GoGear SA 1110 Fig.2Apple IPod

flash-based player

Fig.2 :Apple IPod nano 3g

- Hard drive-based Players (Digital Jukeboxes, fig.3)- sunt dispozitive ce pot sa citească fişiere audio digitale de pe un HDD(drive hard disk).Aceste playe-re au capacităţi mult mai mari, ajungând în medie până la 250GB.La o rată tipică de codare, acest lucru înseamă că mii de melodii pot fi stocate pe un singur player.

Fig.3 :Creative ZEN Vision

hard drive-based player

- MP3 CD Players(fig.4)-CD playere portabile ce pot decoda şi reda fişiere audio MP3 stocate pe CD-uri.

Fig.4:MP3 CD player

(Philips Expanium)

1.1.ISTORIC

Predecesorii player-eleor audio digitale sunt CD şi MiniDisc player-ele portabile, cunoscute mai degrabă sub numele de Dispozitive Audio Portabile.Deşi data este stocată digital, pe discuri, niciunul nu este capabil să sprijine fişierele cu format digital.

Primul DAP produs în masă a fost creat în anul 1997 de către SaeHan Information Systems (companie din Coreea de Sud cu sediul la Seoul), care vindea pe piaţa domestică propriul “MPMan” player (fig.5) pe la mijlocul anului 1998.Comapnia a oferit apoi licenţa pentru aceste playere firmei Eiger Labs care le distribuiau (acum sub numele de Eiger Labs MPMan F10) în vara anului 1998, pe piaţă Nord Americii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparatativa - MP3.doc