Analiza Comparativa - 3 Magazine Virtuale

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa - 3 Magazine Virtuale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

E-business se refera la diferitele aplicaţii posibile ale informaticii, bazate pe tehnologiile informaţiei şi ale comunicaţiilor, destinate tratării performante a relaţiilor de comunicare ale întreprinderii cu organisme externe sau cu particulari.

Prima utilizare a termenului a fost făcută de firma IBM în 1997 şi a vizat extinderea abordărilor specifice comerţului electronic (singurele cunoscute în acel moment) spre alte tipuri de afaceri pe Web.

Aplicaţiile e-business nu se limitează doar la schimburi externe de informaţii; ele trebuie să permită integrarea cu: procesele interne ale întreprinderii ; procesele clienţilor, furnizorilor sau partenerilor.

În mod sintetic, pentru o întreprindere, decizia de a realiza o aplicaţie de e business implică: instalarea de canale de comunicaţie electronică cu mediul său extern: clienţi, furnizori, interconectarea acestor canale cu procesele interne (back-office).

Prezenta analiza comparativa se refera la comerţul B2C si cuprinde acele relaţii comerciale dintre o întreprindere şi persoanele fizice care sunt realizate, în totalitate sau parţial, prin intermediul Internet-ului şi a tehnologiilor informaţionale adiacente.

Gama de activităţi asigurate prin acest gen de comerţ cuprinde:

-publicitate

-prezentări de cataloage

-comandare online

-plată electronică

-livrare

-asistenţă post-vânzare

Maniera de derulare a acestora depinde de extinderea gamei de produse oferite şi de mărimea "magazinului virtual". Mijloacele folosite şi facilităţile oferite vor fi de regulă adaptate dimensiunilor magazinului virtual şi mărimii gamei de bunuri oferite. Nu este obligatoriu ca toate aceste activităţi să fie prezente, după cum este posibil ca unele dintre ele să se deruleze în mod tradiţional, fără a face apel la tehnologiile specifice comerţului electronic.

PREZENTAREA GENERALA A CELOR 3 SITE-URI CARE FAC OBIECTUL ANALIZEI

Piata de comert electronic in Romania este in continua dezvoltare si ca reprezentante pentru analiza comparativa efectuata in aceasta lucrare am ales trei magazine virtuale si anume: www.quelle.ro, www.ghelir.ro si www.e-mag.ro.

www.quelle.ro

Site-ul se ocupa cu vanzarea on-line de:

• Haine, accesorii, incaltaminte pentru barbati, femei, copii

• Ceasuri, genti

• Accesorii pentru locuinta

• Accesorii pentru casa si gradina

• Tehnica si multimedia

• Aparate electrocasnice

• Aparate pentru ingrijire corporala

• Aparate de fitness

• Biciclete

• Jucarii pentru copii

• Accesorii pentru animale

• Accesorii pentru camping etc.

Societatea comercială QUELLE (Romania), societate cu răspundere limitată, a fost înfiinţată în luna mai a anului 2005. Societatea are un capital social subscris în valoare de 2 025 400 RON. Sediul societăţii este în Satu Mare, locaţie aleasă în mod strategic datorită poziţionării la graniţa de vest. Echipa românească Quelle este formata din 40 de angajaţi.

Înfiinţată în 1927, societatea Quelle şi-a desfăsurat activitatea mai bine de trei decenii doar în Germania. Totuşi, deja în anul 1959 Gustav Schickedanz înfiinţa Quelle Austria, urmată în 1962 de Quelle Luxemburg şi patru ani mai târziu Quelle Franţa.

Astăzi, Quelle este prezentă în Europa în 18 ţări, cu centre proprii de expediere şi un număr de peste 4.000 de angajaţi. Cifra de afaceri realizată în afara graniţelor Germaniei reprezintă un sfert din totalul realizat de concern, pondere care va atinge în viitorul apropiat chiar o treime. Internaţionalizarea este unul dintre punctele prioritare în politica strategică a companiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa - 3 Magazine Virtuale.doc