Analiza Comparativa a Activitatilor de Vanzare Clasica si Vanzare prin Internet ale Intreprinderii Altex

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Activitatilor de Vanzare Clasica si Vanzare prin Internet ale Intreprinderii Altex.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1. Prezentarea firmei de comerț analizate 2
2. Prezentarea formelor de comerț analizate în mediul fizic și în mediul online 6
3. Analiza amplasamentului 9
4. Analiza și evaluarea mediului online 10
5. Analiza sistemelor de vânzare, livrare, plată și a serviciilor oferite de magazinul fizic și magazinul online 11
6. Analiza tehnicilor de marketing în mediul online 16
7. Avantaje și dezavantaje ale magazinului online comparativ cu cel tradițional (din perspectivele utilizatorului/cumpărătorului) 17
8. Analiza SWOT a magazinului online 18
9. Căi de raționalizare a activității magazinului online 19
10. Concluzii 20
BIBLIOGRAFIE 21

Extras din document

1. Prezentarea firmei de comerț analizate

Date de identificare a intreprinderii

Denumire: S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L

Forma juridică: societate cu răspundere limitată (privată)

Sediu social: Piatra Neamt, Str. G-ral Dăscălescu nr.15, Bl.T1, Jud. Neamț

CUI: 2864518

Sediu administrativ: Bulevardul Poligrafiei, Nr. 1, Sector 1, București

Înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J27/2125/1992

Prezentarea societății

ALTEX, marca în jurul căreia s-a creat și dezvoltat industria de retail din Romania, a luat ființă în 1992, la Piatra Neamț, județul Neamț.

Primul magazin ALTEX a fost deschis în 1993 la Piatra Neamț. După succesul înregistrat începe construirea lanțului de magazine care urma să ajungă liderul pieței românești de retail. An dupa an s-a construit infrastructura necesară pentru a raspunde exigențelor retailului românesc.

Altex are ca obiect de activitate vânzarea de produse electrocasnice, electronice și produse IT&C.

Altex este liderul pieței de electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România, potrivit cifrei de afaceri de la sfârșitul anului 2011. Prin rețeaua națională (de 90 de magazine Altex și 13 magazine Media Galaxy), aflată în continuă expansiune, Altex oferă clienților o gamă variată de produse inovatoare, la cele mai avantajoase prețuri, susținute de soluții optime de finanțare adaptate nevoilor clienților săi. Cu o suprafață de vânzare de aproximativ 1500 de metri, Altex este numărul 1 în România, de peste 20 de ani. În tot acest timp, Altex a însemnat pentru clienți leadership, inovație, varietate și diversitate la raft, și nu în ultimul rând un preț corect oferit clientului.

În fiecare zi cei aproximativ 1500 de angajați ai companiei sunt dedicați livrării de aparate de ultimă generație, care facilitează accesul consumatorilor la informație, divertisment și comunicare. Serviciile Altex garantează alegerea corectă, promisiunea făcuta de companie clienților prin servicii care asigură livrarea rapidă – transport gratuit; prețul cel mai competitiv – serviciul “2 x Diferența”, prin care oferă clienților de două ori diferența de preț, dacă găsește produsul achiziționat din Altex, mai ieftin în altă parte; versatilitatea serviciilor: rezerva online și diversitatea produselor la raft, care răspunde ccelor mai variate nevoi.

O prioritate a companiei Altex este să facă echipamentele care sporesc confortul vieții accesibile tuturor categoriilor de consumatori. Pentru a susține acest deziderat, Altex a dezvoltat împreună cu partenerii săi soluții de finanțare flexibile, cu dobânzi mici și rate cu valoare scăzută. Pe lângă variatele formule de finanțare, compania Altex vine în sprijinul consumatorilor prin servicii care adaugă plus-valoare produselor, cum ar fi service și transport gratuit.

În 2005 Altex și-a lansat strategia de dual-trader, începând transformarea sa într-un retailer multi-channel , care integrează canalele online și offline. Pe premisele acestei poziționări, Altex aspiră să ofere consumatorilor săi posibilitatea de a face cumpărături oriunde doresc, cum doresc, atât online, cât și offline. Conectarea magazinului online la cel tradițional permite consumatorilor să ridice în magazin comenzile făcute online, sau să testeze și să ceară consiliere în magazin și produsul să le fie livrat ulterior direct acasă.

Prin diversitatea produselor prezente la raft dar și pe platforma online, Altex a fost întotdeauna un promoter al progresului, aducând întotdeauna ultimele vârfuri de gama și cele mai căutate noutăți din domeniul IT, gaming, smartphones, audio, TV și video.

Din responsabilitate pentru clienți și mediu, Altex a implementat sistemul de management al calității conform ISO 9001:2008 și sistemul managementului de mediu conform ISO 14001 : 2005.

Compania Altex se pregătește azi pentru viitor cu o viziune pe termen lung, modelată de înțelegerea trendurilor și a forțelor care vor modifica business-ul în care activează compania. Misiunea Altex reprezintă declarația scopului companiei și servește ca un standard, în raport cu care Altex își evaluează acțiunile și deciziile.

Printre obiective se numără:

• Contribuția la creșterea nivelului de trai

• Oferirea unei valori adăugate

• Accesibilitatea către progresul tehnologic

Viziunea Altex trasează direcțiile pentru fiecare aspect al business-ului, descriind acțiunile necesare pentru o creștere sustenabilă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Activitatilor de Vanzare Clasica si Vanzare prin Internet ale Intreprinderii Altex.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE MASTERAT BUSINESS