Analiza Comparativa a Calitatii Aparatelor Foto Digitale

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Calitatii Aparatelor Foto Digitale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere 3 1.Alegerea produselor care fac obiectul investigatiei 6 2.Alegerea produsului de referinta 23 3.Intocmirea nomenclatorului general de proprietati 23 4.Extragerea nomenclatorului optim de caracteristici de calitate 24
5.Conversia exprimarii atributive in exprimare numerica 24
6.Tabelul centralizator al caracteristicilor de calitate 26
7. Calculul indicilor de calitate 26
8 Stabilirea importantei fiecarei caracteristici de calitate 31
9. Calculul indicatorilor complecsi ai calitatii 34 10 Calculul raportului calitate/pret 36 11.Interpretarea graficelor 44
Concluzii 45
Bibliografie 46

Extras din document

Introducere

Motivul care ne-a determinat sa realizam proiectul de analiza comparativa a aparatelor foto digitalea fost obiectiv,deoarece acestea au capatat o utilizare din ce in ce mai mare si este util sa cunoastem cateva dintre caracteristicile de baza ale acestor aparate. Ne-am propus astfel, ca prin aceasta analiza sa cunoastem mai bine piata aparatelor foto digitale aflata in continua dezvoltare, si sa identificam care aparate sunt mai bune din punct de vedere calitativ.

In ultimul an s-a putut remarca o crestere a vanzarilor pe segmentul DSLR, generata de scaderea preturilor la aceasta categorie de aparate. Explicatia sta cu siguranta in dorinta de perfectionare a clientelei, care, odata obisnuita cu aparatele foto digitale, tinde sa transforme in hobby fotografierea. Ca atare, solicita calitate maxima de la aparatul cumparat.

Piata locala a camerelor foto a fost evaluata anul trecut la aproximativ 35-40 mil. euro, numarul unitatilor vandute fiind estimat la 150.000. In 20010 piata va creste cu 25%, la o valoare de peste 45 de milioane de euro si va urca la peste 180.000 de aparate foto vandute, au estimat oficiali ai retailerilor.

In Europa de Est, se vand anual aproximativ 7 milioane de camere foto digitale, cu incasari de circa 1,65 miliarde de dolari, conform IDC. Regiunea este dominata de Canon, urmat de Sony si Olympus, care impreuna au 55% din vanzari ca numar de unitati si 58% din incasari.

La nivelul Romaniei, conform oficialilor IDC Romania, nu exista un studiu al ponderii vanzarilor de aparate digitale profesionale si semi-profesionale din totalul aparatelor foto digitale comercializate. Japonezii de la Canon, care domina piata mondiala, raporteaza o pondere de circa 15% a camerelor DSLR din totalul camerelor digitale vandute.

Numarul de megapixeli (rezolutia camerei foto) devine un criteriu de alegere din ce in ce mai mic, deoarece, la nivelul tehnologic la care s-a ajuns, majoritatea camerelor foto au o rezolutie care satisface cea mai mare parte a cumparatorilor.

Pe plan mondial, livrarile de camere foto au crescut cu 14,5% in 2008, pana la 106 milioane unitati, pe fondul popularitatii crescute a modelelor DSLR, releva studiul IDC. Astfel, livrarile de camere foto digitale tip DSLR au crescut cu 39% in 2008, pana la cinci milioane unitati.

In perioada sarbatorilor de iarna si in perioada vacantelor sau concediilor de vara, se inregistreaza triplari ale vanzarilor. De la an la an, conform oficialilor Flamingo Romania, vanzarile de aparate foto digitale se dubleaza, asteptandu-se acelasi lucru si in 2010.

In cazul Flamingo, vanzarile de aparate foto reprezinta aproximativ 5% din totalul cifrei de afaceri a companiei, in timp ce in cazul Diverta, acesta reprezinta aproximativ 7%.

Cele mai cautate aparate foto digitale sunt cele ale marcilor consacrate, Canon detinand cea mai mare cota de piata atat in Europa cat si la nivel global. Alte camere foto preferate de clientii romania sunt Sony, Samsung, Fuji, BenQ si HP.

La nivel global, compania Canon, cu sediul la Tokio, a livrat 19,7 milioane camere foto digitale in 2006, ceea ce reprezinta 18,7% din totalul mondial de camere foto.

Conform oficialilor companiei, Canon va produce in acest an aproximativ 24 de milioane de camere foto digitale, dintre care 3 milioane vor fi profesioniste.

Sony Corp. a ocupat locul doi in acest clasament, cu o cota de piata de 15,8%, in crestere fata de anul precedent, cand inregistrase o cota de piata de 15,2%.Singura companie americana din primele cinci clasate, Eastman Kodak, a ocupat locul cinci, cu o cota de piata de 10%, in scadere fata de nivelul de 14,2% atins in 2008.Olympus Corp, care a ocupat locul patru, a scazut pana la 8,6%, in 2008 cota de piata a acestui grup fiind de 9,8%.

Samsung a reusit sa patrunda in acest clasament, ocupand locul cinci, cu o cota de piata de 7,8% in 2008, in crestere substantiala fata de nivelul de 3,8% atins in 2007. Livrarile grupului sud-coreean au crescut de peste doua ori, a aratat institutul de cercetare.

Aparatele foto digitale sunt utile pentru fiecare dintre noi deoarece putem surprinde momente surpinzatoare si inedite . Evenimentele imortalizate pe pelicula se constituie intr-un bun substitut pentru memoria umana. Dar era aparatelor fotografice clasice este pe sfarsite. Aparatele digitale, adevarate bijuterii ale tehnicii moderne, si-au facut intrarea pe piata echipamentelor fotografice si acapareaza tot mai multi adepti.

De mai bine de o suta de ani, tehnica fotografica se baza pe pelicula fotosensibila pentru captarea imaginii. Insa tehnica a evoluat pana la punctul in care aceasta poate fi inlocuita cu succes de senzori digitali. Ca orice tehnologie noua, la inceput preturile acesteia au fost prohibitive, dar cu timpul acestea au scazut, devenind accesibile consumatorului obisnuit. Asemeni calculatoarelor, au aparut generatii succesive cu performante din ce in ce mai bune. Rezolutiile au crescut, ajungand sa rivalizeze cu rezolutiile filmelor destinate consumatorului mediu si in multe cazuri chiar sa le depaseasca. Din pacate, piata romaneasca de astfel de echipamente este privita de legea romana ca lux si, in concluzie, sunt supuse unui regim vamal ce prevede accize.

Astfel, daca peste hotare un aparat foto Canon A70 poate fi achizitionat la preturi incepand de la 280 dolari, acelasi model poate fi gasit pe piata romaneasca la preturi incepand de la 530 dolari. Comentariile sunt de prisos. Speram ca legiuitorii sa realizeze absurditatea evidenta a acestor accize si sa ajusteze. Odata luata hotararea de a achizitiona un astfel de aparat, trebuie sa stim unele lucruri despre ele pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza.

Aparatele foto digitale se diferentiaza intre ele prin mai multe caracteristici: definitia, tipul de senzor, sensibilitatea, optica, tipul de memorie folosita, posibilitatea de folosire de accesorii suplimentare, etc. Unele aparate folosesc senzori CMOS, altele folosesc senzori CCD sau derivati din aceasta tehnologie. Aparatele foto digitale pot fi incadrate in doua categorii. Primele dintre ele, de tipul "point and shoot", aparate de acest gen fiind analizate si in acest proiect, sunt destinate utilizatorului obisnuit.

Dupa cum spune si numele lor, acestea nu au nevoie de reglaje. Trebuie doar sa apesi pe declansator si aparatul calculeaza focalizarea si timpul de expunere. Blitz-ul este declansat automat daca este nevoie de el. Spre deosebire de acestea, aparatele foto SLR (Single Lens Reflex) sunt destinate utilizatorilor profesionisti sau celor care poseda cunostinte mai avansate in domeniul fotografiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Aparatelor Foto Digitale.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing