Analiza Comparativa a Calitatii Marfurilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Calitatii Marfurilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere analiza comparative a produselor.
CAPITOLUL I:
Prezentarea produselor si a grupei de produse
Clasificarea caracteristicilor generale ale produsului:
A) dupa aportul pe care il au la satisfacerea necesitatii utilizatorului:
1) tehnico-functionale
2) economice
3) psihosenzoriale
4) ergonomice si de protectia utilizatorului
5) ecologice
B) dupa ponderea pe care o au in stabilirea calitatii:
1) principale
2) secundare
3) minore
C) dupa sensul de influentare a calitatii:
1) direct proportionale
2) invers proportionale
CAPITOLUL II:
Prezentarea firmelor concurente
CAPITOLUL III :
Prezentarea produselor alese
CAPITOLUL IV:
Prezentarea caracteristicilor de calitate utilizate in analiza
CAPITOLUL V:
Metode de analiza comparativa:
1) metoda clasica
2) calculul indicatorului sintetic al calitatii: a) metoda expertizei
b) metoda matricei patratice
3) calculul indicatorului sintetic al raportului “calitate-pret”: a) metoda expertizei
b) metoda matricei patratice
4) concluzii
5) bibliografie

Extras din document

INTRODUCERE:

Tema aleasa pentru acest proiect este “analiza comparativa a calitatii autoturismelor” pentru a pune in valoare calitatea si caracterul practic al acestora. Motivatia acestei alegeri este aceea ca in ziua de azi autoturismele reprezinta un factor foarte important in viata noastra. Este un mijloc de transport foarte comod, util si practic.

Proiectul este structurat in sase capitole, fiecare dintre acestea avand o contributie semnificativa in stabilirea utilitatii si calitatii cat mai bune a produsului ales.

Cercetarea de fata consta intr-un studiu de marketing a produselor comercializate de firma Dacia Renault si in special a noului produs Logan. Scopul general al cercetarii este culegerea de informatii despre acest produs in vederea stabilirii unui nivel de referinta fata de cerintele pietei. Pentru alcatuirea acestui studiu se iau in vedere urmatoarele caracteristici referitoare la produsul oferit si serviciile aferente acestuia:

• Caracteristicile tehnice ale autovehiculelor

• Calitatea serviciilor de garantie si post-garantie

• Gradul de promovare al produsului

• Punctele tari si punctele slabe ale firmei

1. SCOPUL LUCRĂRII

Analiza comparativă a calităţii mărfurilor (A.C.Q.M.) constă în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a două sau mai multe mărfuri pe baza caracteristicilor lor reprezentative.

A.C.Q.M. facilitează cunoaşterea reală a ofertei de produse/servicii, necesitate stringentă pentru toţi factorii care acţionează în medii economice concurenţiale, dominate de informaţii multiple,incerte şi chiar contradictorii în domeniul calităţii.

Prezenta lucrare îşi propune analiza comparativă a calităţii autoturismelor comercializate pe piaţa românescă pentru a cunoaşte raporturile calitative reale dintre produsele care compun segmentele de ofertă.Permanenta publicitate persuasivă şi nu totdeauna corectă în privinţa calităţii produselor, conduce la manifestarea unui comportament de cumpărare nejudicios.

CAPITOLUL I – PREZENTAREA GENERALA A PRODUSULUI

Autoturismul este una din inventiile cele mai utile ale epocii noastre. Inca de la primele modele de autoturisme, aceasta masinarie s-a dovedit a fi foarte practica, facilitandu-ne viata intr-un mod foarte rapid.

Reprezinta un mijloc de deplasare ce nu solicita efort fizic, ci doar cunostinte in manevrarea acestuia si cateva reguli ce se aplica in circulatie. Este usor de manevrat, ofera confort, comoditate si rapiditate, insa este nevoie de foarte multa atentie si concentrare pentru a oferi deplina siguranta.

De la autoturismele de familie, pana la cele sport avem o gama vasta de produse pentru toate gusturile, cerintele si nivelele de satisfacere ale nevoilor noastre.

Structura constructiva a unui autoturism este foarte complexa, fiind formata din nenumarate componente principale, secundare, auxiliare si optionale avand o importanta mai mare sau mai mica in componenta masinii.

Principala componenta este motorul, apoi celelalte ce completeaza si ajuta la buna functionare a autoturismului: carburator,alternator, electromotor, pompa de bezina si pompa de apa, caseta de directie, chiulasa, pistoane, cilindrii, biele, arbore cotit, bloc motor, arbore cu came, came, supape, segmenti, culbutori, volanta, pompa ulei, pistoane distributiem bujii, cutie de viteze, planetare, bielete, fuzete, rulmenti roata, bascule, bucsi, pivoti, tobe esapament, catalizatori, rezervor, discuri frana, sistem ABS, roti(jenti, camera, cauciucuri), ax volan, volan, pedale, sistem de iluminat interior si exterior, ceasuri bord, contacte bord, becuri, scaune reglabile, geamuri, sistem inchidere geamuri si usi, punte spate, arcuri, amortiozare, oglinzi retrovizoare, bari de protectie, caroserie(aripi fata-spate, contraaripi fata-spate, stalpi sustinere, praguri, usi, panouri interne si externe usi, podea, pedalier, capote fata-spate, plafon).

Componentele optionale au o mai mica importanta si se regasesc in componenta masinii in fuctie de dorintele fiecarui utilizator: sistem ESP, sistem audio, geamuri fumurii sau alta culoare, si diverse alte aplicatii ce variaza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Marfurilor.doc

Alte informatii

Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir