Analiza comparativa a marfurilor - Autoturisme

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza comparativa a marfurilor - Autoturisme.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere .3
1.Evoluția automobilelor 4
2.Importanța automobilelor ...10
3.Analiza pieței ..11
4.Prezentarea firmelor ...13
5.Prezentarea mărcilor ..19.
6.Nomenclatorul general al proprietăților de calitate 29
7.Nomenclatorul optim al caracteristicilor de calitate ..30
8.Alegerea produsului optim .31
9.Concluzii 32
10.Bibliografie ...35

Extras din document

Introducere

Tema aleasă este “Analiza comparativă a calității automobilelor”. Principala motivație a alegerii acestei teme este aceea de a pune în valoare calitatea, caracterul practic și de asemenea este un factor important în viața omului, deoarece este un mijloc de transport comod, util și practic.

Un al doilea motiv al alegerii acestui subiect îl reprezintă preferenția, deoarece amândouă suntem pasionate de mașini încă din perioada liceului.

Astfel, am considerat că abordarea acestei teme ar fi în favoarea noastră datorită cunoștiințelor pe care le avem legate de acest subiect cât și multitudinea de informații de care dispunem în acest moment despre automobile.

Evoluția automobilului

Originea automobilului se pierde în mulțimea de nume și invenții a zeci de oameni din cel puțin 12 țări ce și-au adus contribuții mai mari sau mai mici la dezvoltarea tehnologiei automobilului, încă de la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Medicul francez Denis Papin a inventat autoclava (recipient închis etanș în care se produc procese fizice și chimice sub presiune și la temperaturi ridicate) pe care el a numit-o „reactorul cu abur” în 1690 și a propus, reflectând la acestă descoperire a sa, posibila construire a unui vehicul folosindu-se aceleași principii ale puterii aburului.

Totuși, acest proiect a rămas doar un vis. Primul om ce a călătorit cu un vehicul propulsat prin puterea aburului, conceput de el însuși, a fost Nicholas Cugnot, care a atins, în anul 1769, pe o stradă din Paris, viteza de 4 km/h, pentru ca, aflat în culmea succesului, să intre într-un copac, producând primul accident auto din istoria automobilelor.

Majoritatea istoricilor îi consideră pe doi germani, Karl Benz și Gottlieb Daimler, drept principalii pioneri ai automobilului cu motor termic cu ardere internă și, prin urmare, părinții mașinilor moderne. Primul automobil cu care s-a realizat un test reusit a fost vehiculul cu trei roți construit în anul 1885 de Benz, un inginer mecanic, în fabrica sa. Semănând cu un cărucior de copii gigant, mașina a parcurs patru ture în jurul fabricii pe un drum de zgură, fiind aclamată de soția și angajații lui Benz, înainte ca unul dintre lanțuri să cedeze, iar automobilul să se oprească.

În același an, în timpul unei demonstrații publice, Benz a suferit primul său accident auto când, emoționat de viteza mașinii sale, a uitat să folosească volanul, iar vehiculul s-a izbit de un zid.

Testul lui Daimler a survenit la câteva luni după turele efectuate de Benz în jurul fabricii sale, el realizând un parcurs fără accidente. Deși mulți inventatori anteriori abandonaseră încercarea de a produce un atomobil funcțional, atât Benz, cât și Daimler au progresat, în mod independent. De fapt, companiile lor au fuzionat în anul 1926, producând ulterior ca pe un fel de trăsură motorizată, în timp ce Benz, care avea o imaginație mai bogată, a realizat mașina ca pe un vehicul de transport cu totul nou. Totuși, motorul lui Daimler a transformat automobilul în realitate. Când sunt luate în considerare toate contribuțiile, istoricii le acordă onoarea inventării automobilului amundorura, în egală măsură.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa a marfurilor - Autoturisme.docx

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_automobilului
https://istoriiregasite.wordpress.com/2010/04/03/inventii-in-istorie-automobilul/
http://www.referatele.com/referate/geografie/online14/Industria-Automobilelor-si-Importanta-economica--Impactul-domestic-si-viitorul-industriei-masinilor-.php
https://leasingoperational.com/masini-noi-ieftine/
https://www.mediafax.ro/economic/analiza-piata-auto-a-avut-cel-mai-bun-an-din-sase-atat-la-masini-noi-cat-si-la-autoturisme-rulate-16087648
https://ro.wikipedia.org/wiki/Daimler_AG
https://www.gruprenault.ro/tags/sc-automobile-dacia-sa
https://www.volkswagen.ro/
https://www.bmw.ro/ro/index.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ford_Motor_Company
https://www.olx.ro › Toate anunturile › Auto, moto si ambarcatiuni › ... › Ford
https://www.mercedes-benz.ro/passengercars.html