Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Categoria Bijuteriilor din Aur

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Categoria Bijuteriilor din Aur.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Albastroiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1.Introducere
2.Capitolul I-Piata online a bijuteriilor din aur
3.Capitolul II-Analiza siteurilor www.coriolan.ro, www.bijuteriilarosa.ro, www.bijuteriileania.ro
4.Capitolul III-Concluzii si propuneri
5.Bibliografie

Extras din document

Introducere

In aceasta lucrare am decis sa analizam comparativ trei site-uri de comert electonic din

domeniul bijuteriilor de aur. Am ales acest domeniu deoarece consideram ca de-a lungul vremii, gusturile si stilurile s-au schimbat, dar dragostea noastra pentru aceste obiecte pretioase si stralucitoare nu s-a diminuat. Ele au ramas un simbol al prestigiului si al frumusetii si s-au transformat chiar in veritabile “opere de arta de purtat” . Bijuteriile inseamna istorie, arta, stil, eleganta

Suntem de parere ca, toata lumea este fascinata de bijuteriile folosite si consideram ca acestea nu sunt doar un lux necesar, ci un simbol al civilizatiei.

Bijuteriile din aur nu se vor demoda niciodata, pe langa valoarea materiala ele dobandesc si valoare sentimentala deoarece se claseaza printre principalele cadouri oferite.

Cuvantul “bijuterie”- provine din frantuzescul jouel(sec 13DH) care insemna podoaba, preluat ulterior de anglicani si preluat initial din latinescul jocale(joc), bijureriile fiind cele mai vechi accesorii ale corpului.

De-a lungul istoriei frumusetea impresionanta a aurului a insipirat nenumarate legende. In zilele noastre aurul este prima optiune a bijutierilor din intreaga lume datorita capacitatii sale de a fi turnat si modelat intr-un numar indefinit de modele luxoase de bijuterii.

Pentru aceasta analiza comarativa a site-urilor de comert electronic din domeniul bijuteriilor din aur am ales sa analizam urmatoarele site-uri: www.coriolan.ro, www.bijuteriilarosa.ro si www.bijuteriiania.ro, deoarece consideram ca se numara printre cele mai cunoscute si accesate site-uri din acest domeniu, produsele sunt bine prezentate, atragand clientul spre scopul final:cumpararea online.

Piata bijuteriilor din aur

Piata mondiala a aurului destinat bijuteriilor da semne hotarate de revigorare. Recesiunea economica mondiala s-a simtit in ultimii doi ani si in acest domeniu prin scaderea cantitatilor tranzactionate, dar si prin reducerea aprecierii aurului, insa ultimul trimestru din 2012 a punctat la capitolul cresteri. Piaţa aurului a scăzut anul trecut cu 15%, la 3.756 tone, pe fondul retragerilor masive efectuate de investitori, însă cererea din partea consumatorilor de retail, pentru produse precum bijuterii, lingouri sau monede, a crescut puternic şi a atins un nivel-record, potrivit datelor World Gold Council. China a devenit în 2013 cea mai mare piaţă pentru aur la nivel global, devansând India, se arată într-un comunicat al organizaţiei. Şi pieţele din ţările dezvoltate s-au menţinut la un nivel solid, în special Statele Unite. Aurul s-a devalorizat anul trecut pentru prima dată din 2000, preţul metalului preţios coborând cu 29%, la sub 1.200 dolari pe uncie (31,1 grame - n.r.), cel mai abrupt declin din ultimii 32 de ani. Achiziţiile de lingouri şi monede din aur au crescut anul trecut cu 28%, la 1.654 tone, în timp ce livrările de bijuterii din aur, cealaltă componentă importantă a pieţei retail, au urcat cu 17%, la 2.209 tone.Principala pondere in bijuteriile comercializate au detinut-o inelele (60%), urmate de pandantive, lantisoare si cercei (20%), bratari (10%) ; restul de 10% erau detinute de bijuteriile destinate barbatilor.

Romania se afla pe ultimele pozitii in ceea ce priveste consumul de aur , cu aproximativ 1,4 grame pe cap de locuitor, mult in urma Turciei (15,43 grame) sau Emiratele Arabe Unite (33,68 grame).

80% din piata bijuteriilor in Romania este dominata de comertul la negru, principala cauza fiind fiscalitatea absurda din domeniu (accize 15 % plus 19% TVA, ceea ce reprezinta 40% din pretul lor de vanzare). Astfel, preturile bijuteriilor comercializate in Romania au crescut cu 50% comparativ cu septembrie 2007 si s-au dublat fata de jumatatea anului 2006.

In 2012, bijuteriile din aur alb s-au vandut cel mai bine, urmate indeaproape de bijuteriile din aur roz.

In Romania exista un numar de 3.200 firme in domeniu, cu peste 35.000 angajati.

In prezent, la nivel mondial, cel mai ridicat consum mediu de bijuterii pe locuitor este in Emiratele Arabe Unite - de 33,68 grame, Turcia- cu 15 grame, Italia- 1,42 grame, Marea Britanie- 1,22 grame. Consumul mediu in Romania este de 0,14 grame bijuterii anual.

Indeplinind promisiunile a peste 80.000 de cupluri, firma Coriolan este producatorul roman nr. 1 in verighete si inele de logodna. Cea mai mare importanta este acordata in continuare unui standard ridicat, fara compromisuri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Categoria Bijuteriilor din Aur.docx