Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2805
Mărime: 28.46KB (arhivat)
Publicat de: Horia Kovacs
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Piata articolelor vestimentare pentru femei, reprezinta la momentul actual in Romania o piata aglomerata, extrem de accesibila si profitabila totodata, avand o gama larga si diversificata de produse pentru toate stilurile.

Am ales acest subiect, deoarece in zilele de astazi este pus un accent mare pe tinuta, mai ales in ceea ce priveste femeile si totodata, deoarece aceasta piata continua sa se extinda formidabil cu diferite produse ce imbina stiluri diferite. Moda va reprezenta mereu o problema pentru majoritatea femeilor, tocmai de aceea o afacere in acest domeniu va putea avea profitabilitate, indiferent de cat de aglomerata este piata, deoarece cererea se intinde la un nivel mare.

Dupa o scurta analiza a site-urilor cu articole vestimentare incercate de noi, am ales ca si site de referinta www.priveboutique.net , deoarece acest site este unul dintre cele mai vizitate si cautate, avand o gama larga de sortimente de produse, avand preturi medii, produsele fiind mai calitative, axandu-se mai mult pe o clientela tanara, pana in 30 de ani, mai ales ca tineretul reprezinta clientela de baza a acestui domeniu, mai ales in mediul online. Site-ul etalon, am ales sa il comparam cu alte doua site-uri www.diva-charms.ro si www.noire.ro , site-uri pe care de asemenea le-am folosit pentru a comanda diferite produse, insa care nu dispun de o gama atat de larga de produse si in care articolele nu sunt atat de calitative, insa preturile pot fi accesibile pentru majoritatea femeilor.

I Piata online a articolelor vestimentare

Piata online a articolelor vestimentare pentru femei reprezinta una dintre cele mai accesibile si active categorii din comertul electronic, fiind una dintre cele mai aglomerate piete in domeniul online. Conform unui studiu realizat de catre MKOR Consulting, in data de 17 august 2016, sectiunea de fashion din Romania a constituit in 2015, aproximativ 11% din totalul cumparaturilor online, depasind 100 milioane de euro. Cumparaturile online au devenit din ce in ce mai populare, deoarece nu implica efortul de a te deplasa pana la magazinul respectiv, fiind mult mai accesibil si practic sa comanzi aceleasi haine pe calea online, profitand de preturi accesibile si livrare rapida. Piata online a articolelor vestimentare pentru femei, reprezinta totodata si o piata extrem de aglomerata, punand la dispozitie o multitudine de sortimente, precum: haine, incataminte, accesorii (bijuterii, curele, genti, esarfe, etc.), concurenta in acest domeniu fiind destul de mare, majoritatea magazinelor online vanzand aceleasi produse, la preturi cat de cat diferite. Desi concurenta este acerba, in acest domeniu este usor sa vii cu un model nou, avand in vedere cum tendintele in moda se schimba frecvent si cum gusturile in materie de moda difera de la client la client. Tot in studiul realizat de catre MKOR Consulting, se observa ca majoritatea consumatorilor de pe piata online a articolelor vestimentare pentru femei, pun mai mult accentul pe pret, accesibilitate si timpul rapid de livrare, si mai putin pe calitatea produselor. Acest lucru se produce in special din cauza schimbarii constante in tendintele din domeniul modei, in special in ceea ce priveste moda feminina, astfel majoritatea femeilor fiind tentate sa achizitioneze articole vestimentare la preturi accesibile, de o calitate mai scazuta, dar sa fie in trend cu moda. Ca si surse de informare pentru consumatori in legatura cu magazinele online de articole vestimentare pentru femei, se regasesc Google si Facebook, acestea fiind cele mai accesibile si eficiente metode pentru achizitionarea produselor din acest domeniu. In ceea ce priveste principalii competitori pe piata, brandurile online cu cea mai mare notorietate in acest domeniu sunt: BonPrix, MiniPrix si Fashion Days.

Prive Boutique este un magazin online care promoveaza senzualitatea, atractia, sttilul si increderea in sine. Site-ul urmareste ultimele evolutii din moda international si ofera mixuri de ultima ora. Designerii au colaborari cu experti si stilisti, propunand modelele articolelor. Preturile sunt unele accesibile tuturor femeilor.

DIVA CHARMS este un brand autentic romanesc, care aduce trendurile internationale mai aproape de voi. Toate hainele acestui site sunt realizate in propriul atelier din Bucuresti. Diva Charms sustine comercializarea produselor fabricate in Romania.

Noire este de asemenea un site care are sediul in Bucuresti si care promoveaza produse romanesti.

Bibliografie

1. https://www.priveboutique.net/pagini/despre-noi/

2. http://diva-charms.com/page/3/despre-noi.html

3. https://www.priveboutique.net/

4. http://diva-charms.com/

5. http://noire.ro/

Preview document

Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 1
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 2
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 3
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 4
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 5
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 6
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 7
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 8
Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza comparativa a site-urilor de comert electronic din domeniul articolelor vestimentare.docx

Alții au mai descărcat și

Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade

Introducere Totul a început de la o simplă pasiune a unor oameni de a realiza bijuterii unice. Astăzi piaţa produselor handmade s-a transformat...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?