Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4146
Mărime: 33.82KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Razvan Dima

Extras din proiect

Introducere

Totul a început de la o simplă pasiune a unor oameni de a realiza bijuterii unice. Astăzi piaţa produselor handmade s-a transformat dintr-un hobby într-o afacere extrem de profitabilă. Numărul artiştilor a crescut de la an la an ajungând în momentul de faţă la câteva mii. Omul a căutat întotdeauna modalităţi de a-şi înfrumuseţa corpul, iar una dintre metode au constituit-o bijuteriile. Acestea sunt un element important în garderoba oricărei femei, ce exprimă feminitate, dar scot în evidenţă şi personalitatea.

Am ales acest domediu datorită importanţei pe care o acordăm acestor produse originale, realizate exclusiv manual, din materiale reciclate, care nu au niciun impact negativ asupra mediului.

Totodată, bijuteriile handmade au reuşit să iasă în evidenţă şi să atragă tocmai prin aerul hippie, ce aduce aminte de perioadă anilor 1960. Această a fost caracterizată de protestul tinerilor faţă materialismul societăţii în care trăiau, luptând pentru libertate, pace şi cultură.

Bijuteriile handmade sunt realizate din materiale ieftine, demonstrând astfel că se pune accent pe ceea ce exprimă şi nu pe valoare lor materială. Aceste bijuterii, cu toate că se crede că sunt uşor de realizat, necesită anumite abilităţi şi nu în ultimul rând creativitate.

Site-urile alese spre comparaţie sunt frecvent utilizate de noi tocmai pentru că au produse frumoase, colorate, accesibile ca preţ şi pentru că acestea conţin informaţii esenţiale ce determină cumpărarea. De asemenea, de pe site-ul www.crafty.ro am comandat diverse accesorii şi am fost mulţumite de promptitudinea de care au dat dovadă, dar şi de originalitatea produselor.

Piaţa online a accesoriilor handmade

Dezvoltarea rapidă a Internetului, dar şi a tehnologiilor au condus la apariţia comerţului electronic, ce a revoluţionat modul tradiţional de a vinde şi cumpăra produse. Astăzi dezvoltarea unei afacei în mediul online este extrem de profitabilă datorită promovării mult mai uşoare a produselor, diversificarea clienţilor, lipsa depozitelor, a costurilor de stocare şi multe alte avantaje.

În ultimii ani, piaţa produselor handmade a crescut covârşitor, atât în modul traditional de comercializare, cât şi în mediul online. Astfel această piaţă a bijuteriilor oferă posibilitatea femeilor să-şi achiziţioneze produse originale, unice. Pentru unii oameni realizarea lor este doar o pasiune, pe care o fac în timpul liber, pentru alţii s-a transformat într-o afacere ce are foarte mare succes.

Producătorii handmade ce au în momentul de faţă o afacere câştigă pe lună câteva mii de lei, iar pentru cei care constiutuie este doar un hobby câstigă mai puţin, doar câteva sute de lei.

Micile afaceri cu produse handmade sunt o nişă ce a căpătat o importanţă deosebită pentru industria modei din România. Acest domediu original, creativ ce se află într-o continuă creştere şi dezvoltare se adreseză unui numai unui anumit tip de clienţi, a căror nevoie de personalizare creşte.

Piața bijuteriilor handmade în România se poate dezvoltata cu condiţia ca produsele să respecte anumite caracteristici. În primul rând, acestea trebuie să fie confecţionate din materiale de calitate, pentru că în momentul de faţă există o delimitare clară a produselor handmade de calitate, confecţionate din materiale naturale, şi aşa numitele vinteage-uri, mult mai ieftine şi cu o calitate ce lasă de dorit. În al doilea rând, acestea trebuie să fie unice pe piaţă.

Statisticile arată, în mod surprinzător, că oamenii au devenit din ce în ce mai preocupaţi în achiziţionarea de bijuterii online, lucru îmbucurător pentru cei care doresc să iniţieze o afacere în acest domeniu.

Preview document

Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 1
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 2
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 3
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 4
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 5
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 6
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 7
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 8
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 9
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 10
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 11
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 12
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 13
Analiză Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Bijuteriilor Handmade.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul articolelor vestimentare

Introducere Piata articolelor vestimentare pentru femei, reprezinta la momentul actual in Romania o piata aglomerata, extrem de accesibila si...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?