Analiza comparativa a site-urilor de comert electronic din domeniul cosmeticelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza comparativa a site-urilor de comert electronic din domeniul cosmeticelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere
Capitolul 1. Piața online a cosmeticelor
Capitolul 2. Analiza site-urilor cosmeticelor
1. Sephora - www.sephora.ro
2. Yves-Rocher - www.yves-rocher.ro
3. Beauty-Store - beauty-store.ro
Concluzii și propuneri

Extras din document

Introducere

În prezenta lucrare am decis să analizăm comparativ trei site-uri de comerț electronic din domeniul cosmeticelor. Am ales acest domeniu, deoarece considerăm că un pordus cosmetic se va găsi întotdeauna în trusa de machiaj sau în geanta unei femei și fsptul că acoperă o mică parte a activității femeilor de-acasă sau chiar în drum spre serviciu.

Prima utilizare a acestor produse cosmetice a fost în Egiptul antic. Și tot acolo au fost descoperite numerioase rețete de preparate cosmetice. La fel ca în Egiptul antic, Grecia antică și Imperiul roman, se utilizau ca și mijloace cosmetice, vopselele de păr, cremele de față, tușul negru pentru ochi, rășina și ceara pentru depilare, uleiurile aromate pentru emolierea pielii, culoarea stacojie pentru colțurile ochilor. Această metodă a cometicelor este folosită din plin, în intregime de femei. ( istorii regasite )

Apariția cinematografului și a filmelor color, dar și a reclamelor au adus la dezvoltarea și la câștiguri mari ale industriei cosmeticelor. Una dintre primele și marile campanii este L'Oréal, fondată încă din 1909 de Eugene Schueller. Apoi, au urmat campanii ca Elizabeth Arden, Helene Rubinstein, Max Factor din 1910. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial au aparut Revlon si Estée Lauder. ( diva hair )

Majoritatea femeilor din România preferă să folosească produsele de make-up și de îngrijire personală care sunt în trend și recomandate de către alte persoane, precum cele fabricate de Sephora, Yves-Rocher și Beauty- Sore.

Noi achiziționăm de obicei aceste produse de la Sephora, deoarece sunt de calitate, persistă și mai deține și brand-uri precum Givenchy, Estee Lauder, Dior, Nars, produse ce nu pot fi procurate de pe alte site-uri.

Pentru analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul cosmeticelor, am ales să evaluăm următoarele magazine onlne din România: www.sephora.ro , www.yves-rocher.ro și beauty-store.ro, deoarece sunt unele dintre cele mai accesate și cunoascute site-uri din acest domeniu.

Capiitolul 1. Piața online a cosmeticelor

În Martie 2017 pe traffic.ro , un portal de monitorizare a Internetului sunt înregistrate 765 de site-uri de comerț electronic, cu un număr de afișări de 43.572.194 și cu un Net Index de 435,44 cu o creștere de 22,08 ceea ce înseamnă o creștere de 7,81%. Net Index este defapt, primul instrument destinat măsurării și analizării evoluției Internetului și a fost în premieră lansat pentru România în anul 2006. Evaluarea se face pe baza numărului de afișări ale site-urilor de comerț electronic verificate de traffic.ro, săptămânal și lunar. Acest instrument a fost tocmai dezvoltat pentru ca propietarii de magazine online românești să aibă ca obiect de referință acest sistem, atunci când își analizează performanțele site-urilor.

www.sephora.ro - primul site de comerț online comparabil cu celelalte 2 și a fost lansat în anul 2007 în România, de unde oricine poate aciziționa în cele mai bune condiții, oferă produse de/ pentru călătorie, factory gift care este un serviciu de ambalat gratuit, disponibil online și transport gratuit. Din ultimele 28 de zile, precum și din 12 Aprilie, potrivit site-ului pro.similarweb.com, acesta a avut 260.500 de vizitatori cu un număr mediu zilnic de vizite de 9.305.

www.yves-rocher.ro - promovează eco-concepția ambalajelor reciclabile, folosind un singur tip de recipient din sticlă pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Tot aici se găsesc produsele naturiste, unde tehnologia de extracție a activilor se face în condiții ce respectă mediul înconjurător. Este al 2-lea site de comerț electronic după numărul de vizitatori fiind de 138.800 cu un număr mediu zilnic de vizite < 5.000 și a fost lansat în România în anul 1999.

www.beauty-store.ro - acest site oferă o gamă variată de produse profesionale, cât și pentru bărbați și cuprinde o secțune unde poți vedea în timp real câți l-au vizitat. Este al 3-lea site de comerț electronic și a înregistrat un număr de vizitatori în jur de 771,24 cu un număr mediu zilnic de vizite < 5.000.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa a site-urilor de comert electronic din domeniul cosmeticelor.doc

Bibliografie

www.sephora.ro
www.yves-rocher.ro
www.beauty-store.ro