Analiza comparativa a telefoanelor mobile

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza comparativa a telefoanelor mobile.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Analiza comparativa a telefoanelor mobile

Anticipand inca din titlul proiectului meu si anume “Analiza comparativa a telefoanelor mobile” scopul meu este de a arata importanta telefoanelor mobile in viata fiecaruia, impactul pe care il au asupra noastra, dar si modul in care trebuie sa procedam, sa analizam, cand dorim sa ne achizitionam un telefon mobil.

Am ales aceasta tema deeoarece telefonul reprezinta in zilele noastre un bun indispensabil. Ele sunt modalitatea perfecta de-a ne mentine in contact cu cei pe care ii cunoasteam, dar si sa oferim receptorului o senzatie de siguranta. In caz de urgenta, un telefon mobil poate salva vieti. Ceea ce inseamna ca telefoanele mobile nu sunt doar niste simple dispozitive.

Mi-am propus pentru a studia acest domeniu, documentarea de pe site-urile oficiale ale poducatorilor. Am structurat proiectul in sapte capitol si anume: Istoricul produsului; Importanta produsului pentru consummator; Prezentarea firmelor producatoare; Prezentarea produselor alese pentru analiza comparative; Proprietati generale ale produselor analizate; Elementele de diferentiere si alegerea produsului optim.

ISTORICUL TELEFOANELOR MOBILE

Istoria telefonului mobil cuprinde evenimentele legate de apariția primelor telefoane mobile, dezvoltarea și evoluția acestora, trecând prin diverse forme, de la stațiile de emisie-recepție, utilizate la autovehicule, până la telefoanele celulare moderne.

La început, stațiile de emisie-recepție erau utilizate în dotarea taxiurilor, ambulanțelor, vehiculelor de poliție și altor vehicule similare, unde era necesară o intervenție promptă și operativă. Acestea nu puteau fi considerate telefoane mobile în sensul actual al cuvântului: nu puteau fi conectate la rețeaua de telefonie fixă clasică și nu erau dotate cu numere pentru apelare. Telefonul a devenit portabil la 20 februarie 1942, când americanul Donald M. Mitchell a cerut eliberarea unui brevet pentru telefonul său mobil, „Radio portabil pentru transmisie și recepție”. Dispozitivul transmitea folosind unde scurte, avea o rază de acțiune limitată și cântărea nu mai puțin de 2,5 kg. Au mai trecut 35 de ani până când telefoanele mobile au început să fie folosite pe scară largă, de oamenii obișnuiți. Inventatorul primului telefon mobil este considerat dr. Martin Cooper, fostul manager de sistem din cadrul companiei Motorola. Primul apel de pe un telefon mobil a fost făcut de Cooper la 3 aprilie 1973. Abia în 1983 Motorola a prezentat primul telefon mobil comercial din lume, Dyna TAC 8000X.

IMPORTANTA TELEFOANELOR MOBILE

Telefoanele mobile s-au transformat intr-o necesitate pentru aproape orice om de pe planeta. Necesitatea de-a se mentine in contact cu familia sau colegii de lucru/scoala, dar si accesul la e-mail, sunt doar cateva dintre motivele pentru care telefoanele mobile au devenit importante in viata de zi cu zi a omului.

Beneficiile telefoanelor mobile sunt nenumarate, acestea nu fiind doar capabile de-a primi/efectua apeluri, ci au posibilitatea si de-a face poze, de-a salva date si multe alte optiuni.

Cand s-au introdus prima oaratelefoanele, acestea erau voluminoase, foarte scumpe, si plus ca, majoritatea necesitau o unitate de baza ce trebuia sa fie transportata odata cu telefonul. Era bine, oricum, dar mai aparea si un alt aspect, acoperirea care nu se “gasea” oriunde, ci in anumite locuri, unde semnalul era mai puternic.

Acele vremuri au trecut, tehnologia telefoanelor a avansat enorm de mult. Acum, referitor la transport, acesta este cea mai minora problema, si astfel, importanta acestor dispozitive a devenit una mare, pentru om.

Telefoanele mobile sunt modalitatea perfecta de a ne mentine in contact cu cei pe care ii cunoasteam, dar si sa oferim receptorului o senzatie de siguranta. In caz de urgenta, un telefon mobil poate salva vieti. Ceea ce inseamna ca telefoanele mobile nu sunt doar niste simple dispozitive. In plus, unele vin echipate cu tehnologia GPS, acest lucru permitand localizarea unei persoane, in caz de urgenta, si nu numai.

Importanta telefoanelor mobile trece peste capacitatea de-a efectua/primi apeluri, ajunge pana la punctul in care se pot transmite date, de exemplu, de acasa, la birou, si viceversa, dar si posibilitatea de-a efectua transferuri intre calculatoare/laptop-uri.

In orice caz, asa cum spuneam si la inceput, cresterea beneficiilor pe care un telefon mobil le ofera sunt o necesitate pentru unii oameni. Chiar si tarile mai putin dezvoltate au acces la tehnologia telefoanelor mobile sau serviciilor wireless. Unul dintre multele lucruri bune pe care tehnologia le-a adus sunt telefoanele mobile, fara indoiala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa a telefoanelor mobile.docx

Alte informatii

Facultatea de Comert, ASE