Analiza Comparative Site-uri de Comert Electronic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Comparative Site-uri de Comert Electronic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1 Aspecte introductive
2. www.emania.ro
3. www.vsmall.ro
4. www.suplimenteshop.ro
5. Concluzii şi recomandări

Extras din document

1. Aspecte introductive

La 15 ani de la rezervarea primului domeniu.ro (www.ici.ro in februarie1993), Internetul in Romania este un spatiu/mediu pentru care manifesta interes in crestere atat populatia cat mai ales firmele. Dimensiunea acestui interes este atat de mare incat Guvernul insusi a dezvoltat o serie de e-programe, iar altele urmeaza sa fie lansate. Preocuparea guvernamentala vizeaza inclusiv realizarea unei strategii nationale in domeniul comertului electronic.

Situatia proprietarilor de domenii.ro

Sursa: www.rnc.ro

Datele RNC (Romanian National Computer Network) consemneaza ca la data de 31 octombrie a.c. erau nu mai putin de 165.600 domenii.ro rezervate, pentru care s-a platit o taxa de pana la 61 USD. 15% din rezervarile de domenii, mai exact 25.500, au devenit site-uri active, potrivit serviciului de monitorizare a audientei pe Internet (trafic.ro). Dintre aceste site-uri active, mai mult de o mie sunt inregistrate pe zona de comert electronic. Toate site-urile inscrise pe trafic.ro au fost vizitate in luna octombrie a.c. de un numar de vizitatori unici care depaseste populatia Romaniei; sapte milioane de vizitatori unici au fost din Romania si 19 milioane din strainatate. Cresterea inregistrata in randul romanilor care acceseaza Internetul cel putin odata pe luna este spectaculoasa, numarul acestora fiind cu aproape 50% mai mare fata de inceputul anului.

Toate acestea reprezinta date incurajatoare si o piata potentiala pentru dezvoltarea afacerilor online prin lansarea tot mai multor magazine virtuale de comert electronic. De altfel, in perioada noiembrie 2005 – noiembrie 2006, s-a inregistrat o medie a lansarilor de un magazin virtual la doua zile.

Conform statisticilor, cinci la suta dintre romani folosesc in prezent internetul. Aceasta inseamna pentru domeniul comertului electronic, pentru vanzarea si cumpararea prin internet, un milion de potentiali clienti. Trebuie tinut totusi cont de faptul ca statisticile ii includ in aceasta categorie si pe cei care folosesc internetul doar pentru a naviga sau pentru posta electronica. Dar pe langa cantitatea enorma de informatii, internetul ofera si noi cai de distributie a marfurilor, o latura a internetului care incepe sa se dezvolte si in Romania.

Abordarea comparativă a trei site-uri de e-commerce ilustrează tehnicile de fructificare a oportunităţilor pe care le au firmele în mediul e-business, precum şi modul în care activităţile de marketing on-line pot fi personalizate şi adaptate în funcţie de interesele specifice ale fiecărui client.

Obiectivul acestei analize constă în ilustrarea modului în care site-urile reuşesc să răzbată prin desişul informaţiei prezente pe Internet, să atragă şi să fidelizeze vizitatori, să se diferenţieze de concurenţi şi să evite pericolul banalizării locului de achiziţie.

În realizarea acestui demers vom ţine cont de cele 10 reguli de eficienţă a site-ului comercial ca instrument de fidelizare şi relaţionare.

• Conţinutul siteului trebuie să furnizeze informaţii relevante despre produsele sau serviciile oferite, sa fie permanent actualizat astfel încât să genereze reveniri ulterioare.

• Inserarea pe site a unor oferte de preţ speciale (discount-uri) pentru cei ce realizează achiziţii online.

• Suport (service) online oferit clienţilor.

• Crearea unor comunităţi virtuale online (forum-uri, grupuri de discuţii) care să faciliteze interacţiunile online dintre o marcă şi clienţii săi.

• Simplitate. Condiţie esenţială ca o pagină web să fie agreată de utilizatorii săi. Timpul de încărcare al unei pagini web este, de asemeni, foarte important, mai ales în condiţiile în care unii utilizatori au o viteză de conexiune redusă.

• Existenţa unor iniţiative pe site (diferite promoţii, concursuri, informaţii gratuite, utile) având drept obiectiv încântarea vizitatorilor.

• Securitatea e o condiţie esenţială pentru desfăşurarea achiziţiilor online.

• Interactivitate. Feed-back-ul generat de vizitatorii unui site este extrem de important pentru ca aceştia să fie transformaţi în clienţi fideli.

• Personalizarea. În momentul accesării unui site clientul trebuie să pătrundă în mediul online pe care şi-l doreşte şi să fie răsplătit cu oferte special create pentru el.

• Posibilitatea de segmentare a portofoliului de clienţi. Web-site-ul trebuie să ofere diferite forme de a obţine date referitoare la vizitatorii săi (prin plasarea unor formulare online, subscriere la newslettere etc.).

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparative Site-uri de Comert Electronic.doc