Analiza Costurilor Intreprinderii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Costurilor Intreprinderii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof.Univ.Dr. Kerbalek Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Capitolul 1
Descrierea întreprinderii.2
Capitolul 2
Costurile şi gestiunea întreprinderii
S.C. INTER FACE S.R.L.3
Capitolul 3
Clasificarea cheltuielilor întreprinderii
S.C. INTER FACE S.R.L.8
Capitolul 4
Căi de raţtionalizare a costurilor.11
Bibliografie .14

Extras din document

CAPITOLUL 1

Descrierea întreprinderii

S.C.INTER FACE S.R.L. este o societate comercială ce are ca domeniu de activitate tranzacţiile imobiliare. Firma se distinge prin profesionalism, iar experienţa şi seriozitatea acumulate în cei 7 ani de activitate pot convinge clienţii ca firma este un partener de încredere pentru o afacere profitabilă. Firma oferă : consiliere imobiliară şi asistentă pentru vânzarea- cumpărarea proprieţătilor, consultanţă de specialitate pentru plasamente imobiliare, evaluare imobiliară, administrare imobile, dezvoltare şi promovare imobiliară, consiliere pentru obţinerea finanţării necesară investiţiei. INTER FACE este motivată prin : dorinţa de a fi cei mai buni, dorinţa de a oferi servicii complexe şi eficiente, dorinţa de a oferii soluţii pentru reuşită. Firma este cu un pas înaintea concurenţei deoarece : investeşte în informatie şi tehnologie avansată, investeşte constant în promovarea imaginii firmei şi serviciilor prestate, investeşte în specializarea personalului şi are o bună publicitate imobiliară la nivel local şi naţional.

Firma îşi are sediul în localitatea Cisnădie, judeţul Sibiu. În continuare voi prezenta câteva date de identificare a întreprinderii pentru o mai bună cunoaştere a acesteia :

• Forma juridică : societate comercială cu răspundere limitată, ce are ca domeniu de activitate tranzacţii imobiliare pe bază de tarife sau contract: agenţie imobiliară, administrări imobile.

• Adresa : Localitatea Cisnădie, judeţul Sibiu, STR. SELIMBĂRULUI

• CUI : 3556094016

• Număr Înregistrare Registrul Comerţului : J32/136/2000

• Telefon : 0269 235 316

• Fax : 0269 235 316

• Număr angajati : 6

• Cifra de afaceri 2003 : 6.800.000 RON

• Cifra de afaceri 2004 : 7.500.000 RON

• Cifra de afaceri 2005 : 9.900.000 RON

• Capital : românesc

CAPITOLUL 2

Costurile şi gestiunea întreprinderii

S.C. INTER FACE S.R.L.

Gestiunea economică, ca proces de administrare a bunurilor ce formează patrimoniul întreprinderii şi de conducere a activităţii acesteia, este condiţionată de modul de organizare prin care întregul potenţial economic aflat în dotare este pus în valoare şi subordonat îndeplinirii sarcinilor din buget, în condiţii de maximă eficienţă.

Fundamentul gestiunii economice , ca metodă de conducere pe bază de buget, îl constituie realizarea obiectivelor din buget cu costuri minime, astfel încât activitatea să se finalizeze cu un excedent al veniturilor faţă de cheltuieli care să asigure un grad de rentabilitate cât mai mare, atât pe ansamblu, cât şi pe fiecare produs, serviciu sau prestaţie. Materializarea acestei cerinţe fundamentale implică un complex de măsuri de natură tehnică şi organizatorică care să permită o corelare optimă a factorilor de producţie, astfel încât să se asigure o folosire cât mai judicioasă a tuturor mijloacelor materiale şi băneşti.

Pentru a-şi realiza obiectivele pentru care a fost înfiinţată o întreprindere poate folosi urmatoarele strategii : strategia de cucerire a noi pieţe, strategia de pătrundere pe pieţele actuale prin diversificare, specializare, repoziţionare. În toate cazurile pentru reuşita acţiunilor preţul de vânzare al produselor este elementul cheie. Deciziile care trebuie luate cu privire la stabilirea preţurilor sunt influenţate de mulţi factori, unii dintre aceştia ieşind din sfera de control a agenţilor economici. Pentru manageri preţul este un element obiectiv care se formează pe piaţa şi exogen în raport cu gestiunea internă a întreprinderii, în timp ce costul este un element subiectiv care depinde de opţiunea şi deciziile de gestiune ale managementului. Cunoaşterea costurilor nu este necesară însă numai pentru stabilirea preţului de vânzare. Importanţa cunoaşterii costurilor în procesul decizional trebuie privit prin prisma funcţiilor pe care le realizează : stabilirea limitei inferioare a reducerilor de preţ ce poate fi acceptată, determinarea rentabilităţii produselor, evaluarea stocurilor, analiza performanţelor atinse de anumite subunităţi, descoperirea unor eventuale pierderi sau activităţi ineficiente, determinarea şi eliminarea costurilor neeconomicoase.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor Intreprinderii.doc