Analiza Costurilor la Intreprinderea Niro Group

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Costurilor la Intreprinderea Niro Group.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihaela Moise

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Capitolul I - Identificarea costurilor
Capitolul II - Clasificare şi evaluarea cheltuielilor
Capitolul III - Căi de raţionalizare a cheltuielilor

Extras din document

Introducere

NIRO Group s-a impus in mediul de afaceri romanesc printr-o evolutie treptata si sigura, abordand si dezvoltand afaceri in cele mai diverse domenii de activitate inca de acum 13 ani. La acel moment, construirea unor zone comerciale si inchirierea lor oamenilor de afaceri chinezi ce comercializau produse chinezesti, a parut o afacere profitabila, dupa cum a si fost Pe masura ce profiturile au crescut, s-a luat decizia unei diversificari. De-a lungul anilor, afacerea s-a extins pana la ceea ce este ea acum, un grup de firme ce dezvolta proiecte imobiliare gigant, cu scopul de a aduce ceva nou in diferite domenii economice: zone comerciale, zone rezidentiale, industria hotelurilor si restaurantelor, etc.

Niro Group este un holding 100% romanesc, care, dincolo de performantele financiare remarcabile obtinute in cei peste 13 ani de existenta, a reusit sa atinga excelenta in afaceri.

Compania Niro Group ofera solutii complete, nu doar servicii si produse, toate activitatile desfasurate in cadrul firmei ca numitor comun dorinta echipei de profesionisti de a oferi prestatii la cel mai inalt nivel calitativ.

Cu o investitie totala de peste 70.000.000 USD si un venit anual care depaseste 4.000.000 USD, Niro Group aduna in structura sa peste 20 de companii distincte. Acestea activeaza in domenii dintre cele mai variate: industria bunurilor de larg consum, industria alimentara (productie, distributie, comert), domeniul imobiliar, industria constructiilor de locuinte si de business, servicii de paza si protectie, industria de agrement si alimentatie publica si alte investitii. Printre cele mai active firme existente in acest holding se numara:

- „Niro 95” S.A. care reprezinta firma holding in jurul careia s-a dezvoltat grupul de firme Niro;

- „Dragonul Rosu” S.A. Firma a fost infiintata in anul 2003 si are ca obiect principal de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate;

- „Central Residential Park” S.A. este o companie privata cu un capital social de 11.800.000 si are ca obiec de activitate construirea unui cartier ultramodern in centrul capitalei;

- „Grand Hotel du Boulevard” S.A. este unul dintre cele mai vechi hoteluri ale Bucurestiului construite de arhitectul Alexandru Orascu;

- „Flara International” S.A. a intrat pe piata in 2005 si este singura firma din tara, din domeniul comertului horticol, importatoare si totodata distribuitoare de flori, plante ambientale de interior si de exterior si accesorii florale;

- „Restaurant Cafeneaua Veche” S.R.L. cuprinde luxoase restaurante situate in centrul capitalei;

- „Zona Balcanilor” S.A. este o revista care evalueze situatia politica, economica si sociala, in special din zona balcanica, precum si interesele conjugate dintre Romania, Balcani si Europa. Ea este difuzata la Presedintie, Guvernul Romaniei, Ministere, Ministerul Afacerilor Externe, Parlament si la unele ambasade existente in Bucuresti si in alte tari;

- „Microprod” S.A este o firma care produce si imbuteliaza bauturi alcoolice si racoritoare etc.

O alta companie care face parte din acest holding este „Overland Guard” S.R.L. asupra caruia imi voi opri atentia, urmand sa fac analiza costurilor, sa prelucrez si sa interpretez informatiile obtinute de la contabilitatea firmei. De asemenea voi incerca sa propun solutii pentru rezolvarea problemelor descoperite.

Firma este o societate cu raspundere limitata, actionarii sunt individualizati, au capital mic si raspund in limitata aportului adus sau a capitalului social pe care il au, numarul lor este de minim 2 si maxim 50. Actele constitutive ale unei astfel de societati sunt: denumirea si forma sociala, sediul, numele celor care infiinteaza societatea, obiectivul de activitate principal si secundar, capitalul (care este aportul fiecarui actionar si valoarea maxima din care este alcatuit).

Aceasta persoana juridica are sediul social in localitatea Voluntari, str. Afumati, nr. 11-13 din judetul Ilfov. Forma de proprietate este aceea de societate comerciala cu raspundere limitata, numarul de inregistrare din registrul comertului este J23/59/2000, iar codul de identificare fiscala este 3007175.

Compania are drept activitate preponderenta (cod si denumire clasa CAEN): 7460 – activitati de investigatie si potectie a bunurilor si persoanelor, iar a obiect principa de activitate asigurarea serviciilor de paza si protectie asupra obiectivelor industriale, comerciale, resedintelor particulare si paza umana. Managementul firmei si-a propus sa ofere raspunsuri viabile la problemele actuale ale societatii, la nevoile si asteptarile clientilor. Cifra neta de afaceri este de 5.509.498 RON in crestere fata de 2005, capitalul social este de 200 RON, ca in cazul oricarei alte societati cu raspundere limitata, iar capitalul propriu de – 51.884 RON.

Cu un numar mediu de 267 de angajati la sfarsitul anului 2006, cu 113 mai putin fata de anul precedent, societatea dispune de sedii moderne si de un parc auto propriu dotat cu autovehicule performante. Activitatea este coordonata printr-un dispecerat utilat la standarde internationale, care monitorizeaza permanent sistemele antiefractie si antiincendiu.

Pentru a afta cat mai multe date despre compania „Overland Group” am avut o discutie cu domnul directorul general, Nicolae Sterea. De la dumnealui am aflat ca actiunile proprii ale firmei sunt detinute in proportie de 95% de asociatul Niro si in proportie de 5% de o persoana fizica, al carui nume nu am reusit sa-l aflu. De asemenea dicutia cu managerul general m-a ajutat sa gasesc raspunsuri la unele probleme din continutul actelor pe care le-am avut la dispozitie in analiza costurilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor la Intreprinderea Niro Group.doc

Alte informatii

ASE, Fac de Comert, materia "Bazele economiei intreprinderii