Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1802
Mărime: 30.72KB (arhivat)
Publicat de: Emanoil Cosma
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Denumirea întreprinderii SAMSUNG - OTELINOX

Forma juridica Privata Anul înființării 1974

Capital social 82.696.177 LEI

Capital propriu 214.936.030 LEI

Adresa sediului Targoviste

Soseaua Gaesti nr.16

Cod 130087

Dambovita

Număr de unități 1

Cifră de afaceri 163.207.391 LEI (2013)

Activitatea principală (descriere generică) Laminarea la rece a benzilor din oteluri inoxidabile Cod CAEN (activ. principală) 2432

Ponderea activității principale în total cifră de afaceri 90%

Structura capitalului social Samsung Deutschalnd GmbH - 94,25%

Angajati, persoane particulare - 5,75%

Număr de personal 876

Scurt istoric și descriere narativă a activității întreprinderii

Otelinox a luat fiinta la data de 1 iunie 1974, utilajele si tehnologia au fost achizitionate de la Nisshin Steel Co. Ltd. - Japonia iar primul rulou de tabla din otel inoxidabil fiind laminat in 1979.

In octombrie 1997, pachetul majoritar de actiuni al firmei (51%) a fost achizitionat de Samsung Deutschland GmbH - Filiala a Grupului Samsung Corporation. In prezent detinand 94,25% din capitalul social.

Samsung s-a dedicat reconstructiei Otelinox, incat aceasta sa ocupe un rol important in economia romaneasca, precum si in cadrul grupului Samsung. S-a realizat un vast program de investitii ce a vizat atat modernizari si automatizari cat si investitii noi.

In anul 2002 a fost finalizata o investie de amploare (18 milioane USD) prin crearea unei noi sectii de productie - Precizia, Otelinox a devenit astfel producator de benzi subtiri si ultrasubtiri din oteluri inoxidabile. In prezent capacitatea de productie pentru table si benzi din oteluri inoxidabile este de 60.000 to/an, fiind data in folosinta in anul 2009 si cea de a doua sectie de acest tip. (Produsele obisnuite au grosimea de 0,25 mm iar cele precise de minim 0,05 mm).

Principalii furnizori sunt din Finlanda, Italia, Coreea de Sud.

Produsele realizate sunt exportate in special in Europa, dar si in Asia si America de Nord etc. Livrarea se poate face atat pe uscat (orasul Targoviste fiind situat la 80 km de capitala tarii, la 140 km de granita cu Bulgaria si la 263 km de granita cu Moldova si Ucraina), cat si pe mare ( 300 km fata de Constanta).

Pentru viitor, Otelinox si-a propus largirea domeniului de activitate, crearea de produse cu valoare adaugata mare, precum si dezvoltarea in continuare a pietei interne si international, dorind ca in 2015 sa ocupe primul loc intre producatorii de benzi si table ultrasubtiri.

Exemple de produse realizate din banda fabricata aici: cosuri de fum si tuburi flexibile, arcuri, ace pentru seringi, schimbatoare de caldura, sisteme de protective termice si acustice etc.

1. Sinteza rezultatelor analizei și concluziilor; comentarii personale.

Incepand cu anul 1998, imediat dupa privatizare, compania a avut un program de modernizari si investitii sustinut an de an.

Cei 876 de angajati au fost educati in spiritul imbunatatirii continue a calitatii, multi dintre ei implicandu-se in proiecte Sase Sigma, sistem de calitate implementat in Otelinox din 2004.

Prin noile investii in cele doua sectii de productie de produse precise (folosinte cu preponderenta ca materie prima in industria auto, medicala etc.) s-a dorit si reusit patrunderea pe un segment de piata in care ponderea o detine nu cantitatea, ci tehnicitatea si valoarea adaugata. Grosimea minima a unei astfel de benzi este de 50 microni, iar latimea minima de 8 mm.

In conditiile concurentei acerbe de piata internationala la produsele plante inoxidabile, Otelinox reuseste sa ocupe un segment de piata in care, desi este o companie mica, reuseste sa faca fata competitiei.

Preview document

Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 1
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 2
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 3
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 4
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 5
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 6
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 7
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 8
Analiza costurilor și rezultatelor unei întreprinderi - Otelinox - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza costurilor si rezultatelor unei intreprinderi - Otelinox.doc

Ai nevoie de altceva?