Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzactiei Comerciale dintre Somaco Grup si G&D Teius

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzactiei Comerciale dintre Somaco Grup si G&D Teius.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popescu Nela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Cap 1.Prezentarea tranzacţiei.1
Cap 2. Identificarea variabilelor cu impact asupra tranzacţiei specifice alese.2
Cap 3. Prezentarea relaţiilor ce se stabilesc intre tranzacţia specifică şi variabilele alese.4
Cap 4. Analiza matematico-statistico-econometrică a relaţiilor expuse anterior şi interpretarea rezultatelor acestora.6
Anexe.8
Bibliografie.9

Extras din document

Cap 1. Prezentarea tranzacţiei

O importantă tranzacţie comercială ce a avut loc pe piaţa românească în anul 2011 este cea dintre Somaco Grup Prefabricate Bucureşti şi compania G&D Teiuş. Tranzacţia a constat în achiziţionarea de către Somaco Grup Prefabricate, având ca obiect de activitate fabricarea produselor din beton pentru construcţii a firmei din judeţul Alba, deţinută iniţial de G&D Prefabricatti, o companiei italiană. Inaintea achiziţionării firma din Teiuş avea ca obiect de activitate prefabricate din beton pentru construcţii.

Tranzacţia a fost finalizată la sfarsitul lunii mai 2011, preţul de achizitie al fabricii de la Teiuş fiind de aproximativ 4 milioane euro iar investitiile ce vor fi realizate in extinderea gamei de produse se vor ridica la 2 milioane de euro. În urma acestei achiziţii, Somaco Grup devine unul dintre producătorii cu o capacitate mare de productie pentru elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul constructiei centrelor comerciale, logistice sau de productie si in domeniul infrastructurii.

Achizitia a fost finalizata pe data de 24 Mai 2011 si a fost integral finantata de actionarul Somaco Grup Prefabricate a companiei suedeze de investitii Oresa Ventures. Achiziţia a fost în linie cu strategia propusă de către Somaco Grup, firma fiind singura companie din domeniu care a investit in ultimii 2 ani sume semnificative, peste 10.000.000 euro, in modernizare, dezvoltare management, resurse umane si extindere geografica. Aceasta achizitie demonstreaza increderea in potentialul Romaniei pe termen lung si in calitatea oamenilor.

Un motiv ce a dus la decizia cumpărării fabricii de la Teiuş a fost legat de transport, deoarece era neprofitabil să transporte marfă în afara zonei de producţie, mai exact în Transilvania, unde domină ca piată de desfacere.

Fabrica G&D Teiuş preluată de Somaco este dotată cu tehnologie şi asigură cea mai mare capacitate de producţie de pereţi prefabricaţi din ţară şi de asemenea, este una din cele mai mari capacităţi pentru elemente pretensionate. Fabrica construită de la zero şi finalizată acum 4 ani de catre firma italiana G&D Prefabricatti se întinde pe aproximativ 50.000 mp iar hala de producţie are peste 11.000 mp. Noua fabrică produce prefabricate utilizate in domeniul infrastructurii, construcţiei de spaţii industriale, dar şi de centre comerciale, centrele comerciale fiind principalele beneficiare ale produselor grupului. În anul 2010 furniza materiale pentru construcţia magazinelor Real, Metro, Obi, Kaufland, bauMax, Hornbach, iar în anul 2011 aceasta furniza materiale pentru zona comerciala Colosseum.

Somaco produce materiale de constructii in cele patru fabrici ale sale (Buzau, Adjud, Roman si Teius), acoperind o gama diversificata de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructura, prefabricate pentru constructii civile si industriale. Somaco Grup Prefabricate reprezinta reunirea intr-o singura firma a 4 mari fabrici importante pentru piaţă autohtonă a construcţiilor

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzactiei Comerciale dintre Somaco Grup si G&D Teius.docx

Alte informatii

Academia de Studii Economice din Bucureşti Facultatea de Comerţ