Analiza Magazinului Bam Boo din Bucuresti Mall

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Magazinului Bam Boo din Bucuresti Mall.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andreea Cernescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Cuprins

1. Prezentarea generală a magazinului Bam Boo 2
2. Amplasamentul magazinului 3
3. Designul exterior 4
4. Designul interior 5
5. Sistemul de amenajare a suprafeţei comerciale 6
6. Tehnologia asortimentului de mărfuri 6
7. Echipamentele comerciale 7
8. Gestionarea suprafeţei de vânzare 9
9. Etalarea mărfurilor 9
10. Concluzii şi propuneri 12
Bibliografie 12

Extras din document

1. Prezentarea generală a magazinului Bam Boo

Conceptul Bam Boo, originar din Spania, a fost implementat pe piaţă în anul 2003 de către compania cu capital francez Andromede Decor S.R.L. Magazinul promovează creativitatea şi propune un curent estetic propriu şi original prin gama sa completă de produse decorative, cadouri utile pentru cămin sau accesorii de bun gust care conferă un plus de stil aranjamentelor speciale.

Primul magazin deschis a fost în Centrul Comercial Orhideea din Bucureşti Reţeaua Bam Boo s-a extins rapid de-a lungul celor 4 ani de existenţă, câştigând aprecierea şi fidelitatea celor mai exigenţi clienţi în materie de design interior. Există deja 19 magazine în ţară, unele dintre ele urmând să se deschidă anul acesta: în Bucureşti (Centrele Comerciale Orhideea, Feeria, Auchan Titan, Vitantis, Cora Pantelimon, Cora Lujerului şi în Complexele Comerciale Plaza România, Bucureşti Mall ) şi în cele mai importante oraşe ale ţării (Iulius Center şi Era Park – Iaşi, Iulius Mall – Timişoara, Iulius Mall – Cluj, City Park Mall şi Centrul Comercial – Constanţa, Braşov – Str. Republicii, Complex Euromall şi Jupiter Center – Piteşti, Centrul Comercial Armonia – Arad, Iulius Mall – Suceava)

Afacerea Bam Boo pare să nu fi ajuns încă o prezenţă monotonă pe piaţă, ci dimpotrivă, se bucură în continuare de o evoluţie ascendentă surprinzătoare. Vânzările arată clar interesul românilor pentru produsele decorative de interior, interes ce a crescut cifra de afaceri a companiei cu un procent de 42%, de la un nivel de 5.8 milioane de euro în anul 2006, la 10 milioane de euro în 2007

De aproape un an, magazinul dispune şi de o pagină de internet – www.bamboo.ro, care în prezent este în curs de modificare. Cu un potenţial maxim al produselor, o gamă largă de modele şi expuneri variate de aranjamente, Bam Boo s-a pronunţat clar pe piaţa din România, devenind un real punct de referinţă în domeniul pe care îl reprezintă.

2. Amplasamentul magazinului

Complexul Comercial Bucureşti Mall este localizat pe Calea Vitan, aproape de B-dul Unirii şi, implicit, de centrul capitalei. Caracteristicile principale ale centrului comercial sunt:

- Peste 140 de magazine;

- Parcare: 1.800 locuri;

- 5000 m2 de supermarket - G'market;

- Restaurante, cafenele;

- Cinematograf Multiplex cu 10 ecrane, bowling, cazinou, jocuri electronice ;

Fig.1 – Locaţia Bucureşti Mall Fig. 2 – Amplasament Bam Boo

Magazinul Bam Boo este amplasat la subsolul Complexului Comercial Bucureşti Mall, la nivelul fântânii, lângă accesul spre parcarea acoperită. Are în vecinătatea stângă cafeneaua Jacobs, iar vizavi magazinele Totem, Carlos şi Sarra Blu. Este poziţionat pe colţ, lângă toalete. În consecinţă, amplasamentul este bun având în vedere că se află într-un complex comercial, unde tot timpul există un flux relativ constant de clienţi. Cu toate că ar putea fi privit ca un dezavantaj, subsolul este destinat magazinelor de acelaşi tip – de decoraţiuni, cadouri şi papetărie. Prin urmare, este locul potrivit pentru amplasarea magazinului, fiind înconjurat de concurenţi, dar şi de magazine cu produse complementare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Magazinului Bam Boo din Bucuresti Mall.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea de Comerţ