Analiza si Evaluarea Operatiunilor Logistice la Nivelul SC Nice COM

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza si Evaluarea Operatiunilor Logistice la Nivelul SC Nice COM.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Capitolul I Caracterizarea firmei.3
1.1. Date de identificare a firmei.3
1.2. Oferta firmei şi analiza mediului în care acţionează aceasta.4
Capitolul II Analiza şi evaluarea operaţiunilor logistice.5
2.1. Procesul de cumpărare.5
2.2. Analiza activităţii de transport.6
2.3. Depozitarea marfurilor.7
2.4. Distributia marfurilor.10
2.5. Organizarea activitatilor logistice la nivelul firmei.12
Capitolul III Program de crestere a eficientei activitatilor logistice.13
3.1. Problemele sesizate in sistemul logistic al firmei.13
3.2. Solutii propuse pentru cresterea eficientei activitatilor logistice.14

Extras din document

Capitolul I Caracterizarea firmei

1.1. Date de identificare a firmei

S.C. Nice Com S.R.L are sediul în Municipiul Oneşti, Strada Mărăşeşti, nr.2, Bl. 9, Sc.C, Ap.5 , iar punctul de lucrul este pe Strada Mărăşeşti nr. 3 Oneşti, este înregistrată la Camera de Comerţ şi Industrie Bacău cu numarul J33/576/1994, cod unic de înregistrare 5506220 şi cu un capital subscris şi vărsat de 10 510 RON.

Societatea comercială Nice Com S.R.L are capiatal integral românesc şi este organizată şi funcţionează în conformitate cu statutul propriu având ca obiectiv de activitate:

- comerţul în sistem en-gross

- comerţul în sistem en-detail

Organigrama firmei

1.2. Oferta firmei şi analiza mediului în care acţionează aceasta

Această afacerea luat fiinţă în anul 1999 şi s-a dezvoltat într-un ritm constant pornind de la un chioşc în piaţa agro-alimentară Onesti, continuând cu deschiderea unor magazine şi a unui depozit en-gross de desfacerea produselor alimentare şi nealimentare şi culminând în 2003 cu amenajarea unui supermarket pe o arteră importantă a municipiului. O dată cu aceste investiţii imobiliare, societatea a investit constant în mijloace de transport şi o serie de alte active mărindu-şi în acelaşi timp numărul de angajaţi de la 2 în anul înfiinţării, la aproape 100 în prezent.

Depozitul de produse alimentare şi nealimentare este folosit atât pentru nevoi proprii (aprovizionarea propriilor magazine şi supermarketuri de pe raza municipiului Onesti) cât şi pentru distribuţia lor spre alte firme care comercializează produse alimentare şi nealimentare, şi spre persoanele fizice interesate care achiziţionează produsele direct de la sediul depozitului.

Mărfurile oferite sunt reprezentate de produse agricole, produse textile, materiale lemnoase, produsele de papetărie şi materiale de birou, produse alimentare, produse zaharoase, produse de panificaţie şi patiserie, băuturi şi tutun, produse cosmetice, aparate electrice şi de uz gospodăresc, produse din ceramică, sticlărie, iar aria teritorială vizată este reprezentată de judeţele Bacau, Neamţ, Iaşi, Focsani..

În prezent, dată fiind activitatea desfăşurată de S.C. Nice Com S.R.L gradul de implicare al acesteia în activităţi logistice este destul de ridicat, firma desfăşurând activităţi de transport, depozit, aprovizionare si distribuţie. Efectuarea comenzilor către furnizori cât şi preluarea acestora de la clienţi se realizează prin fax sau prin poştă. Deşi gestiunea stocurilor este ţinută pe calculator, firma nu deţine momentan un site oficial prin care să-şi facă cunoscută activitatea, produsele sale nefiind vândute prin internet ci doar prin intermediul comenzilor poştale sau a celor prin fax dar şi prin interacţiunea directă cu clienţii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Evaluarea Operatiunilor Logistice la Nivelul SC Nice COM.doc