Analiza Sistemului de Logistica la Diverta Holding

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Sistemului de Logistica la Diverta Holding.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1.Introducere 3
2.Identificarea activităţilor logistice 4
3.Clasificarea şi evaluarea activitatilor logistice 6
4.Căi de raţionalizare a sistemului logistic 9
Bibliografie 11

Extras din document

1. Introducere

Date de identificare: Diverta Capital Holding SA

Sediul Social: Strada Fainari, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti, RO-021221, Romania

Sediul Administrativ: Bdul Timisoara, nr 26Z, sector 6, Bucuresti, RO-061331, Romania

Office Building Plaza , etaj 6

Telefon: +40 21 3178882/83 , +40 21 3188830

Fax: +40 21 3178884

E-mail: office@diverta.net; office@hmf.ro

Înfiinţat în 1995 sub numele RTC Holding, Diverta era cel mai mare distribuitor de birotică şi papetărie din România, în ciuda faptului că vânzările erau îngreunate de inexistenta unui sistem de retail modern.

Deschiderea Bucureşti Mall în 1999 a fost prilejul cu care RTC a lansat OFFICE NET, un sub-brand care utiliza conceptul de retail în vânzarea produselor de birotica, papetărie şi IT. Concomitent, sub brandul @Libra a fost dezvoltată o reţea specializată în vânzarea de carte, muzica, papetărie şi articole şcolare. In 2001 compania avea loc unificarea reţelei @Libra cu Office Net sub denumirea de Diverta

2003 - Este preluat Dulimex – depozit en-gross, se dezvolta Depozitul de Distribuţie şi Carte

Este lansată varianta Online a magazinului Diverta (www.dol.ro)

2004 - Se deschide cel mai mare magazin Diverta în Plaza România, cu o suprafaţă de 3.065 mp.

Depozitul de Carte (DDC) îşi extinde distribuţia mass-market

2005 - Best Computers este preluat şi se extinde raionul de IT

Se începe propria distribuţie de jucării, Ara Toys

2008 - Se achiziţionează un echipament automat pentru modernizarea depozitului de carte

Librăria Noi şi Noi Distribuţie sunt preluate, Diverta devenind astfel cel mai mare importator şi distribuitor de albume de artă şi carte străină

2009 - Se achiziţionează magazinul Libri din Polus Center Cluj-Napoca, care este transformat în magazin concept Diverta.

Se deschide Diverta Acasă, un magazin cu un concept unic, la subsolul magazinului Diverta Magheru.

Diverta fiind un concept unic, nu are un concurent direct pe toate gamele. În permanentă se fac analize prin monitorizarea concurenţei. Avantajul competitiv construit de Diverta a fost dezvoltarea unei reţele de proximitate şi respectarea brand promiss – Mereu ceva nou. Se ştie că 45-50% din vânzările totale, reprezintă vânzarea noutăţilor de pe piaţă.

Diverta este o companie organizată ca şi structura de tip Holding, în prezent compania deţine 48 de magazine în 39 de oraşe, cu o suprafaţă de retail de peste 20.000 mp, inclusiv cel din Republica Moldova, cu o echipa formata din 360 de persoane. Compania are un market share de peste 35% pe piaţa de carte din România, Diverta îşi propune menţinerea poziţiei de lider în retailul de specialitate românesc si pe piaţa distribuitorilor de carte din România cu o cotă de piaţă de peste 30%. Cu o echipa de 35 de persoane, DDC (Depozitul de Distribuţie Carte) pe o suprafaţă de 5.000 mp, gestionează 20.000 locaţii cu peste 400.000 de cărţi. DDC face livrări la toate magazinele Diverta, unor terţe părţi de asemenea, la nivel naţional şi internaţional, peste 3 milioane de cărţi anual. Oferta DDC acoperă toate domeniile de interes, de la cartea tehnică la literatură de specialitate, de la manuale şcolare şi dicţionare, până la cărţile pentru copii.

2. Identificarea activităţilor logistice

Logistica cuprinde totalitatea activităţilor organizatorice, de gestiune şi strategie care există în cadrul companiilor, fluxul de material şi informaţii adiacente de la originea lor, prin intermediul furnizorilor şi până la livrarea produselor finite către clienţi precum şi serviciul de post – vânzare.

Logistica are un rol din ce în ce mai important în activitatea firmelor, aflându-se într-o conexiune permanentă cu producţia, vânzarea, marketingul şi servirea clienţilor, oferind un real avantaj competitiv.

În principal activităţile logistice ale companiei Diverta Capital Holding SA sunt: aprovizionarea, stocarea, livrarea şi transportul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului de Logistica la Diverta Holding.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMER