Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3389
Mărime: 26.53KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Felea

Extras din proiect

I. Introducere – Elemente de caracterizare a firmei

Societatea comercială Dumagas Transport S.R.L. al cărui sistem logistic va fi supus

analizei în acesta lucrare este o persoană juridică română cu sediul social în comuna Voluntari, judeţul Ilfov, înregistrată la Registrul Comerţului la data de 22 decembrie 2003 cu numărul J16/1948/2003, cod fiscal RO16020497, are capitalul social subscris şi vărsat în valoare de 10600RON, contul bancar RO59ABNA1700264100138106 deschis la ABN AMRO Bank Bucureşti şi este reprezentată de dl. Mihai Dugaesescu, în calitate de Director General şi prin dl. Ionel Cipere în calitate de Director al punctului de lucru situat la adresa Cefin Parc Logistic, str. Italia nr. 1-7, Autostrada Bucureşti-Piteşti, km. 13.2, Bucureşti-Chiajna.

S.C. Dumagas Transport S.R.L. are capital integral românesc, este organizată, funcţionează şi îşi desfăşoară activitatea conform prevederilor legislaţiei române în vigoare având ca domeniu principal de activitate: „comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule-cod CAEN 453” Activitatea principală desfăşurată aşa cum este menţionată în Actul Constitutiv este: „comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule –cod CAEN 4531”.Pe lângă acesta societatea desfăşoară următoarele activităţi secundare: „comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule- cod CAEN 4532”; „ transporturi rutiere de mărfuri-cod CAEN 4941”; „servicii de mutare –cod CAEN 4942”; „depozitări –cod CAEN 5210”; „activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre –cod CAEN 5221”; „manipulări-cod CAEN 5224”; „alte activităţi anexe transporturilor-cod CAEN 5229”.

Afacerea se axează pe distribuţia de piese auto şi accesorii, în special pentru camioane, remorci, semi-remorci şi autoutilitare. Funcţioneaza ca depozit în sistem en-gros şi en-detail de:

-arcuri lamelare şi alte componente de suspensie;

-componente de frână;

-componente de direcţie;

-componente de transmisie;

-anvelope(Michelin, Bridgestone, Firestone, Kormoran, Sava, Goodride, Petlas);

-acumulatori.

Este unul dintre distribuitorii de piese auto pe de piaţa din Bucureşti, care oferă consumatorilor săi peste 200 de produse.De asemenea, efectuează transport de marfă, intern şi internaţional, până la 1,5 tone, cu 5 autocamioane Mercedes (14mc, 5 euro paleti la podea) şi 5 Peugeot (10mc, 4 euro paleti la podea).

Depozitul este folosit atât pentru nevoi proprii (întreţinerea mijloacelor de transport aflate în dotare) cât şi pentru distribuţia lor spre alte firme care comercializează piese auto şi spre persoanele fizice interesate care achiziţionează produsele direct de la sediul depozitului.

Societatea este administrată şi reprezentată de asociatul unic Mihai Dugaesescu fără a recurge la administratori din afară, căruia îi aparţin în egală măsură beneficiile şi pierderile societăţii.

Din anul înfiinţării şi până în prezent afacerea s-a dezvoltat într-un ritm constant şi favorabil dezvoltării. S-a înfiinţat în anul 2003 pornind de la un chioş de piese auto cu doar doi angajaţi, într-un spaţiu de 25mp. În prezent firma deţine o proprietate de 240 mp, unde e deshis punctul de lucru, din care 90mp sunt ocupaţi de birouri şi 150mp de depozit. Societatea a investit constant în mijloace de transport şi o serie de alte active mărindu-şi în acelaşi timp numărul de angajaţi de la 2 în anul înfiinţării, la aproape 50 în prezent. Toţi angajaţii au în dotare telefoane mobile, cu ajutorul cărora primesc informaţii referitoare la schimbările intervenite: preţ, cantitatea de mărfuri existentă în depozit.

La sfârşitul anului 2007 societatea a înregistrat o cifra de afaceri de 300000 € o creştere de aproximativ 18 % dacă ne raportăm la sfârsitul anului 2004 când cifra de afaceri era undeva în jurul sumei de 254200 €.

II. Identificarea activităţilor logistice

În prezent, dată fiind natura proceselor economice derulate de S.C. Dumagas Transport S.R.L gradul de implicare al acesteia în activităţi logistice pare a fi destul de ridicat, firma desfăşurând activităţi de administraţie, aprovizionare, depozitare, livrare şi transport. Vom analiza mai departe pe larg aceste activităţi pornind de la structura organizatorică a firmei.

Aşadar structura managerială a firmei am reprezentat-o grafic prin organigramă, care evidenţiază modul de grupare al organismelor, posturilor de conducere, compartimentelor si relaţiilor organizatorice dintre acestea, distribuite pe niveluri ierarhice.

Preview document

Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 1
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 2
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 3
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 4
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 5
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 6
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 7
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 8
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 9
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 10
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 11
Analiza sistemului logistic al Societății Comerciale Dumagas Transport SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic al Societatii Comerciale Dumagas Transport SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?