Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL

Proiect
8.2/10 (4 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3493
Mărime: 25.81KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Maruntelu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. Capitolul 1. Introducere. pag. 2
  2. Capitolul 2. Identificarea activitatilor logistice. pag. 3
  3. Capitolul 3. Clasificarea si evaluarea serviciilor logistice. pag. 4
  4. Capitolul 4. Cai de rationalizare a sistemului logistic. pag. 9
  5. Anexe pag. 12

Extras din proiect

Capitolul 1. Introducere

Avangard Bar are ca obiect principal de activitate conform clasificarii codului CAEN 5630 - Baruri si alte activitati de servire a bauturilor. Societatea a fost infiintata pe data de 12.03.2008, si in prezent are peste 20 de angajati.

Forma juridica: Societate cu raspundere limitata

Sediul: Str. Mihail Spataru, nr, 12,sector 2, Bucuresti

Numar Inregistrare Registrul Comertului: J40/ 4627

Cod Unic Inregistrare: 23487321

Capital social subscris si varsat: 200 RON

Cei doi asociati ai acestei firme au infiintat anul trecut un bar si o agentie de bar. In cautarea unui concept unic si profitand de experienta lor de barmani, administratorii firmei au reusit sa construiasca doua branduri de renume in lumea barurilor si sa fie cei care dau tonul si stabilesc trendurile in materie de bauturi si cocktailuri.

Primul din ele este “ Interbelic. The cocktail bar”, singurul loc din Bucuresti unde clientii se pot bucura de un adevarat spectacol facut de barmanii care au reusit sa adune aproape toate titlurile ce se pot castiga in competitiile nationale si internationale din domeniu. Pentru ca, in Romania, nu exista o cultura a cocktail-urilor, proprietarii s-au inspirat tocmai din Marea Britanie, acolo unde radacinile acestei industrii sunt vechi si cat se poate de interesante. “Interbelic” este barul unde se pot gasi cele mai bune cocktailuri din Bucuresti si care a reusit in mai putin de un an sa educe si sa invete clientul sa bea, sa creeze bauturi noi, pe care celelalte baruri le-au preluat deja si astfel sa isi indeplineasca obiectivul, acela de a creea si in Romania o cultura de bar si cocktail.

Cel de-al doilea brand creat este “Limes. The bar agency”. Compania Limes îşi propune să fie o sursă de concepte şi soluţii logistice pentru evenimente, pornind de la ideea creativă şi terminând cu furnizarea de baruri personalizate, de la show până la închirierea serviciilor de bartending. Experienţa Limes vine în sprijinul celor care vor să pornească o afacere în domeniul HoReCa, oferind servicii de consultanţă care includ de la asistenţă în design de locaţii, până la concepte de meniu şi optimizarea resurselor investite. Concret, agentia Limes ofera, pe langa barmani calificati si experti in mixologie, si adevarate spectacole, show-uri de bartending flair, show-uri cu sticle in flacari si artificii, decoratii, baruri mobile, pahare, accesorii si ingrediente necesare prepararii cocktailurilor, bauturi si fructe proaspete.

Capitolul 2. Identificarea activitatilor logistice

Logistica cuprinde totalitatea activitatilor organizatorice, de gestiune si strategice care coexista in cadrul companiilor, fluxul de materiale ( si informatii adiacente) de la originea lor, prin intermediul furnizorilor si pana la livrarea produselor finite catre clienti precum si serviciul de post – vanzare.

Logistica are un rol din ce in ce mai important in activitatea firmelor, aflandu-se intr-o conexiune permanenta cu productia, vanzarea, marketingul si servirea clientilor, oferind un real avantaj competitiv.

Mixul logistic include doua categorii de activitati: de baza si de sustinere. Activitatile de baza ( asigurarea standardelor de servicii pentru clienti, cumpararea, transportul, gestiunea stocurilor si prelucrarea comenzilor) sunt operatiuni cheie care se desfasoara in aproape orice canal logistic. Activitatile de sustinere (depozitarea, manipularea produselor, ambalarea si activitatile legate de fluxurile informationale logistice) au loc in functie de conditiile specifice ale firmelor si contribuie la realizarea misiunii logistice.

In cadrul firmei Avangard Bar se pot identifica urmatoarele activitati logistice: aprovizionarea, transportul, depozitarea, manipularea si gestiunea stocurilor.

Aprovizionarea

Obiectivul aprovizionării îl constituie asigurarea disponibilităţii asupra produselor în cantităţile necesare, la calitatea stabilită, la termenele sau perioadele oportune şi la cele mai mici preţuri. Aprovizionarea îndeplineşte următoarele funcţii:

- Identificarea şi cuantificarea nevoilor proprii şi a cererii clienţilor

- Identificarea surselor de aprovizionare

- Contractarea şi lansarea comenzilor

- Primirea şi recepţia mărfurilor

Aprovizionarea la firma Avangard Bar se realizeaza saptamanal, in urma unei analize prealabile a stocurilor si urmarind fiecare etapa a receptiei marfurilor.

Stocarea si gestiunea stocurilor

Stocarea constituie o componenta indispensabila a circuitului economic. Prin stoc se întelege o cantitate de materie acumulata, disponibila pentru utilizari viitoare. Stocarea reprezinta procesul de constituire si mentinere a stocurilor, iar prin gestiunea stocurilor se întelege un ansamblu de politici cu privire la stocuri si procese informational-decizionale pentru aplicarea acestora.

Preview document

Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 1
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 2
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 3
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 4
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 5
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 6
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 7
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 8
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 9
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 10
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 11
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 12
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 13
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 14
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 15
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 16
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Avangard Bar SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea SC Avangard Bar SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?