Analiza sistemului logistic la intreprinderea SC Tu SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza sistemului logistic la intreprinderea SC Tu SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1. Introducere 2
1.1. Date de identificare 2
1.2. Prezentarea activităţii 2
1.3. Structura personalului 2
2. Identificarea activităţilor logistice 2
3. Clasificarea şi evaluarea serviciilor logistice 4
4. Căi de raţionalizare a sistemului logistic. 6
Bibliografie 7

Extras din document

1. Introducere

1.1. Date de identificare

Denumire: SC TU SRL

Forma juridică: Societate cu răspundere limitată

Sediul social: Str. Republicii nr.75, Județul Vrancea,Oraș Focșani

CUI: 1440301

Nr. înregistrare la Registrul Comerţului:J39/336/1991

Obiect de activitate: Comerţ

Activitate principală: Comerţ cu amănuntul

Număr personal: 21

Număr de unităţi: 1

Cifra de afaceri:1,596,879 Lei

Capital social: 5,000 Lei

1.2. Prezentarea activităţii

Firma își desfășoară activitatea într-o cofetărie din centrul orașului Focșani, numele acesteia fiind Teatru. Activitatea fiemei este accea de a servi preparate de patiserie și prăjituri, atât din incinta cofetăriei, cât și la domiciliu prin livrare de comenzi. Activitatea firmei desfășurându-se doar într-o singură unitate, magazinul principal de desfacere dar și laboratorul.

1.3. Structura personalului

Personalul întreprinderii este format din 21 de persoane, dintre care 4 din domeniul administrativ ( director administrativ, director juridic, director comercial și director executiv), 4 vânzătoare, 11 coferari și 2 muncitori necalificați.

2. Identificarea activităţilor logistice

În cadrul firmei SC TU SRL am identificat urmatoarele activittăți logistice: gestiunea stocurilor,aprovizionarea, ambalarea,transportul, amplasare, disribuția, servicii prestate clienților.

Gestionarea stocurilor

Prin stoc se înțelege o cantitate de materie acumulată disponibilă pe o perioadă de timp determinată, în vederea unei utilizări ulterioare, şi anume când se lanseză comanda şi cantitatea acesteia. Rolul stocurilor este destinat să satisfacă cererea clienților prin disponibilitatea produsului atunci când dorește să-l achiziționeze.

Aprovizionarea

Activitățile de aprovizionare la SC TU SRL constau în cumpărarea materiilor prime.Pentru achiziționarea materiilor prime, sunt necesare: făină albă și integrală, zahăr, unt, oua, cacao, lapte, fructe, frișcă, siropuri, etc. Cofetăria Teatru se aprovizionează săptamânal, dar variază în funcție de evenimente și sărbatori când comenzile sunt mai mari. De asemenea aprovizionarea se face din magazinul Metro.

Ambalarea

Sistemul de ambalare este unul specific produsului, deoarece modul în care sunt preparate produsele necesită un anumit tip de împachetare. De exemplu, o prajitură însiropată nu poate fi ambalată într-un cutie de carton, ci într-o cutie de plastic, apoi este învelită într-o coală mare de hartie cu model bufant pe lateralele platformei și la vârful piramidei formate. În cutiile de carton, regăsite în 3 dimensiuni, în fucție de gramaj, se ambalează torturile, mini-prăjiturile sau prăjiturile cu frișcă. Nu există pre-ambalare a prăjiturilor, decât în cazul comenzilor.

Amplasarea

Amplasarea este un aspect important din punct de vedere comercial, astfel cofetaria este situată aproape de centrul orașului Focșani, chiar lăngă Teatrul Gheorghe Pastia. În apropiere se regăsesc Promenada Mall și Parcul Teatru, zone aglomerate și cu potențiali cumpărători. În aceeași unitate se găsesc atât magazinul de desfacere, cât și laboratorul. Magazinul se desfasoară pe o suprafață de 150 mp, iar laboratorul este de 200 mp, de asemenea, sunt prezenți și 170 mp spațiu de depozitare.

Distribuţia

Deistribuţia se realizează cu ajutorul mașinilor prevăzute cu sistem frigorific și de igienă, specifice produselor transportate. Produsele finite sunt tansportate în condiții sigure spre centrele de comercializare, cum ar fi supermarketurile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza sistemului logistic la intreprinderea SC Tu SRL.docx

Bibliografie

Vasiliu, C., Felea, M., Mărunţelu., I, Caraiani, G., “Logistia şi distribuţia mărfurilor”, Bucureşti, Editura ASE, , 2008
http://www.cofetariateatru.ro

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE BUSINESS ȘI TURISM