Analiza Sistemului Logistic la intrprinderea SC Zitama Com SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Sistemului Logistic la intrprinderea SC Zitama Com SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ion gheorghiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

1. Introducere

Întreprinderea S.C. Zitama S.R.L. este o societate cu răspundere limitată, cu capital privat integral românesc, aceasta având codul unic de înregistrare RO 4813162, deasemenea atribut fiscal al acesteia este R, iar numărul de ordine în registrul comerţului este J39/832/27.09.1993. Firma a fost înfiinţată în anul 1993, că o afacere între cunoscuţi, având ca şi obiect de activitate producerea costumelor pentru bărbaţi. În primii ani de funcţionare, producţia se baza pe doar 10 salariaţi într-un spaţiu care era închiriat, însă acesta reprezenta 40% din totalul costurilor. Investiţia iniţială reprezenta utilajele destul de performante la momentul respectiv însă dezvolatarea firmei a fost una tumultoasă întrucât problemele financiare prin care a trecut România în anii 1997-1999 a dus la evoluţie presărată cu destule elemente negative. Firma s-a dezvoltat progresiv, investiind continuu, ajungând în prezent să deţină un spaţiu propriu de producţie, modern, cu utilaje de ultimă generaţie pentru 140 de salariaţi, localizat în oraşul Focşani, B-dul Independenţei, nr. 47, judeţul Vrancea. Suprafaţa totală pentru producţie şi depozitare, în acest moment este de 2800 mp.

Investiţiile făcute numai din surse proprii de finanţare au generat un capital social de 280 000 RON, toată dotarea tehnică fiind realizată de la început cu utilaje noi, achiziţionate de la reprezentanţele româneşti ale principalilor furnizori de utilaje textile, din judeţele învecinate, precum Bacău, Galaţi, Vaslui. Spaţiile de producţie sunt utilate cu tehnologie de ultimă generaţie, specializată pentru confecţionarea mai multor modele de costume, începând cu execuţia tiparelor, necesare pentru producţia cu număr nelimitat.

Pentru a înţelege tipologia din care face parte firma, trebuie să fie făcute precizări în ceea ce priveşte capacitatea de producţie care se situează la de aprox. 1000 de costume pe zi, ceea ce duce la o cifră de afaceri de 4 200 000 RON în anul 2007, însă pentru anul 2008, din discuţiile purtate cu directorul financiar situaţia financiară va fi una mult mai bună din cauza unor noi contracte încheiate cu mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Croirea se face pe meşe speciale cu vacuum, de dimensiuni mari, astfel încât pierderile specifice acestei operaţiuni să fie cât mai mici. Pentru termocolarea gulerelor şi a manşetelor, se foloseşte presa cu reglaj electronic pentru presiune, viteză şi temperatură. Gama reglajelor realizate permite termocolarea în condiţii ideale indiferent de tipul ţesăturilor. Cusăturile sunt realizate cu utilaje japoneze, moderne, care se evidenţiază prin calitatea operaţiunilor realizate, fiabilitate, respectiv productivitate, ceea ce concură la obţinerea unui raport preţ/calitate foarte bun. Pentru finisaj final sau interfazic se folosesc meşe de călcat de producţie germane. Acestea sunt dotate cu mânecare încălzite, iar suprafaţa de călcare este prevăzută cu posibilitatea de absorbţie şi încălzire. Controlul tehnic de calitate al produselor se realizează interfazic, precum şi la final. Produsele finite pot fi ambalate şi prezentate individual pe umeraşe sau, după caz, pot fi pliate pe maşini de pliat automate şi ambalate în cutii. Depozitarea se face în spaţii special amenajate, fiind protejate de către sisteme electronice împotrivă incendiului dar şi a efracţie, mai mult decât atât, pază pe timpul nopţii este asigurată de către angajaţi ai aceleiaşi firme.

2. Identificarea activităţilor logistice

După cum am menţionat în capitolul dedicat introducerii firma a fost înfiinţată în scopul de a realiza profit în urma activităţii de producere a costumelor pentru bărbaţi, iar aici facem referire la varietate acestora, întrucât gamă de produse oferite, porneşte de la costumele clasice, în firmă se preocupa într-o măsură la fel de mare pentru realizarea de pantaloni şi sacouri cu preponderentă casual sau mai bine spus pentru a fi purtate în situaţii mai puţin speciale. Desigur că o astfel de firmă nu poate fi una de top fără o structură organizatorică care să se prezinte favorabil în orice situaţie, această fiindalcătuită după cum urmează:

- Director general - 1

- Director economic - 1

- Director de transport - 1

- Secretare - 4

- Tehnicieni -10

- Agenţi - 8

- Contabili - 5

- Croitorese - 85

- Şoferi auto - 15

- Lucrători necalificaţi - 10

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului Logistic la intrprinderea SC Zitama Com SRL.doc

Alte informatii

ase proiect logistica-comert anul 2 .