Analiza Sistemului Logistic la Procter and Gamble

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Sistemului Logistic la Procter and Gamble.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Vasile Dinu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1.Introducere
2.Identificarea activitatilor logistice
3.Clasificarea si evaluarea serviciilor logistice
4.Cai de rationalizare a sistemului logistic

Extras din document

1.Introducere

Forma juridica: Societate cu Raspundere Limitata

Sediu: Blvd. Dimitrie Pompeiu 9 - 9A, Bloc 2A,Sector 2, Bucuresti, 020335, Romania

Telefon: +40 21 301 1110; Fax: +40 21 319 8392

Codul de identificare fiscala: 17756999

Nr. inreg. Registrul Comertului: J40/11908/2005

Cod Unic de Inregistrare 2833538

Domeniul principal de activitate al PROCTER & GAMBLE S.R.L.:

CAEN 4649 - Comert cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc

Numar angajati: 800

Capital social 2008: 2.745.072 RON

Cifra de afaceri 2008: 1929,84 mil RON

Infiintata in 1837, compania Procter & Gamble a inceput activitatea in Cincinnati, Ohio, SUA ca o firma mica, familiala ce producea sapun si lumanari. In prezent, P&G comercializeaza mai mult de 300 produse la peste cinci miliarde de consumatori din 140 de tari. Compania Procter & Gamble (P&G) este recunoscuta drept lider in dezvoltarea, producerea si comercializarea unor produse superioare, precum: produse de curatat, de ingrijire a bebelusilor, de ingrijire pentru femei, produse din hartie, cosmetice, medicamente, alimente si bauturi.Traditia companiei Procter & Gamble se bazeaza pe principiile integritatii personale, a respectului fata de individ si a lucrului bine facut pe termen lung. Zilnic la P&G lucreaza peste 100 000 de persoane pentru a furniza consumatorilor din intreaga lume produse de calitate superioara.

P&G a inceput sa activeze in Balcani in 1992 cu numai 3 angajati. Sediul central pentru zona Balcanilor este Bucuresti, de unde P&G isi conduce afacerile din cele 7 tari: Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Jugoslavia, Bosnia, Albania, Republica Macedonia.

2.Identificarea activitatilor logistice

Logistica reprezinta ansamblul activităţilor al căror scop este de a asigura gestiunea circulaţiei şi depozitării materiilor prime, produselor semi-finite şi finite, de la sursele de aprovizionare până la clientul final, trecând prin diferite puncte de transformare şi transfer.

Dintre activităţile ce compun sistemul logistic al firmei Procter & Gamble S.R.L., cele mai importante sunt următoarele: aprovizionarea, transportul, stocarea, depozitarea, manipularea, sortarea, preambalarea, condiţionarea, expediţia şi recepţia produselor, distribuţia inversă şi fluxurile informaţionale privitoare la logistica produselor.

În cele ce urmează, ne vom opri succint la unele dintre acestea.

Aprovizionarea

Activitatile de aprovizionare (cumparare, achizitionare, procurare) a materiilor prime, materialelor, produselor finite necesare procesului de productie, se refera la relatiile ce se stabilesc intre firma si furnizorii ei, respectiv cei plasati in amonte fata de intreprindere.

P&G are ca obiect principal de activitate producerea si distributia bunurilor de larg consum. Astfel, derularea acestei afaceri consta in achizitia din import a materiilor prime, care urmeaza a fi prelucrate in fabrica de detergenti pe care P&G o detine in Timisoara.

Aprovizionarea se face pe baza de comenzi in functie de cererea de pe piata, iar livrarea produselor necesara pe piata din Romania este asigurata de catre fabricile P&G din strainatate cat si din tara. Acestea fiind Rakona din Republica Ceha, Targowek din Polonia, Geleze din Turcia si Fabrica de detergenti Timisoara din tara noastra.

Stocarea

Stocurile apar sub formă de materii prime, semifabricate sau bunuri finite. Stocurile sunt o sursă majoră de costuri în lanţul logistic.In cazul societatii P&G materiile prime, semifabricatele si bunurile finite sunt stocate la depozitul pe care P&G il detine tot la Timisoara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului Logistic la Procter and Gamble.doc

Alte informatii

Fac Comert, an 3, sem 1