Analiza Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Bunurilor de Consum

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Bunurilor de Consum.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere
Capitolul I. Piata online a bunurilor de larg consum
Capitolul II. Analiza site-urilor www.shopu.ro, www.comenzi.ro si www.top-shop.ro
Concluzii si propuneri

Extras din document

Introducere

Pentru unele firme, comert electronic inseamna orice tranzactie financiara care utilizeaza tehnologia informatica. Pentru altele, notiunea de comert electronic acopera circuitul complet de vanzari - inclusiv marketingul si vanzarea propriu-zisa. Multi oameni considera comertul electronic ca fiind orice tranzactie comerciala condusa electronic pentru cumpararea unor produse cum ar fi carti, CD-uri, bilete de calatorie si altele. Dar, comertul electronic are, in sens larg, un impact mult mai profund asupra evolutiei afacerilor si cuprinde, in fapt, nu numai noile achizitii comerciale ci si totalitatea activitatilor care sustin obiectivele de marketing ale unei firme si care pot include, spre exemplu, publicitate, vanzari, plati, activitati post-vanzare, servicii catre clienti, etc.

Ca urmare, s-a largit gama de servicii care sprijina si acorda asistenta acestui nou domeniu al afacerilor. Aceste servicii se refera la furnizorii de Internet, la sistemele de securitate si semnaturile electronice, la tranzactiile online sau retelele de magazine, precum si la serviciile cu caracter general, cum ar fi consultanta, designul de pagini web, elaborarea site-urilor, s.a.

Aceasta evolutie are un impact major asupra economiei, in ceea ce priveste crearea de noi intreprinderi, diversificarea celor existente si, in special, asupra potentialului pietei fortei de munca si a gradului de ocupare a acesteia in viitor. Datorita acestei diversitati a conditiilor de piata ce cuprinde un mare numar de furnizori de servicii si care este intr-o permanenta schimbare, se impune ca o necesitate punerea la dispozitia intreprinderilor si in special a intreprinderilor mici si mijlocii, a unei "surse" unde sa gaseasca sprijinul adecvat pentru aplicarea solutiilor comertului electronic in activitatea proprie.

Romania este singura tara din rasaritul Europei in care functioneaza comertul electronic (online) prin intermediul cardului bancar. Nici Polonia, nici Cehia, Ungaria sau alte tari mai avansate nu au create conditiile pentru functionarea acestui sistem comod de plata a produselor si serviciilor.

Comertul online ii aduce consumatorului posibilitatea de a cumpara fara bariere de timp sau de spatiu: cumpararea devine personala si nu mai exista stresul grabei. Un alt aspect important pentru romani este pretul: costurile functionarii unui magazin virtual sint mult mai mici decit cele ale unui magazin clasic, offline.

Dezavantajul principal al magazinelor virtuale este lipsa unei „cabine de proba". Cumparatorii nu pot testa produsul, pentru a vedea cum functioneaza, iar gestul acesta are inca, destula greutate, printre consumatorii autohtoni.

Capitolul I. Piata online a site-urilor de comert electronic din Romania

Comerţul electronic este demersul de cumpărare prin intermediul transmiterii de date la distanţă, demers specific politicii distributive a marketingului. Prin intermediul internetului se dezvoltă o relaţie de schimb şi servicii între ofertant şi viitor cumparător. Termenul de Electronic Business a fost făcut popular în anii 1990, printr-o campanie publicitară a companiei IBM.

Strâns legate de comerţul electronic sunt afacerile electronice, ce nu se limitează la cumpărarea şi vânzarea de bunuri sau servicii, ci includ şi servirea cumpărătorilor, colaborarea cu partenerii de afaceri sau conducerea unei organizaţii prin mijloace electronice.

În cadrul comerţului electronic pot fi tranzacţionate bunuri şi servicii digitale (sunt excluse fazele logistice), iar locul în care sunt tranzacţionate aceste bunuri digitale poartă denumirea de piaţă electronică (e-marketspace în limba engleză) – contextul virtual în care cumpărătorii şi vânzătorii se găsesc unul pe altul şi tranzacţionează afaceri electronice.

Comerţul electronic implică participarea atât a persoanelor fizice şi juridice, cât şi a statului sau a instituţiilor acestuia. În funcţie de asocierile dintre aceşti participanţi au luat naştere mai multe forme de comerţ electronic: B2B (business-to-business), B2C (business-to-consumer), C2B (consumer-to-business), C2C (consumer-to-consumer), E-government, B2G (business-to-government), G2B (government-to-business), G2C (government-to-consumer).

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Bunurilor de Consum.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Comert