Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3629
Mărime: 894.32KB (arhivat)
Publicat de: Claudiu Munteanu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Prezentarea generală a mașinilor SUV 4
  3. 1.1.1. Terminologie 4
  4. 1.1.2. Istoric 4
  5. 2. Clasificări și tipologii ale mașinilor SUV 6
  6. 3. Analiza valorii estetice a 3 modele de mașini SUV 7
  7. SUZUKI JIMNY 8
  8. VOLSKWAGEN TIGUAN 9
  9. AUDI Q7 10
  10. Evaluarea caracteristicilor estetice 11
  11. Concluzii 12
  12. Bibliografie 13

Extras din proiect

Introducere

Dintotdeauna, omul a încercat să creeze diverse lucruri pentru a-i ușura munca. Acesta reprezintă cel mai important motiv de a inventa un mijloc de transport, pentru a călătorii sau pentru a transporta atât materiale cât si hrană pe distanțe mari.

Pe parcursul anilor, acesta a reușit să construiască diverse mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, apogeul acestui domeniu fiind atins odata cu inventarea automobilului, în seculul al XIX-lea.

De la prima formă de transport inventată și anume targa purtată de oameni, urmată apoi de caruță (trasură), datorită inteligenței omului și a cercetărilor în domeniu, s-a ajuns la automobil (berline, cabriolete).

Odată cu trecerea timpului, domeniul automobilistic a evoluat, mașinile diversificandu-se tot mai mult. Dacă în anul 1960 principalii producatori de automobile erau Europa si SUA, în zilele noastre fiecare țară a lumii construiește automobile sub marca sa proprie.

Și această noțiune a evoluat odată cu trecerea timpului, astfel că aceasta a devenit un factor extrem de important în proiectarea și fabricarea unui produs.

Așadar, în industria automobilelor se pune foarte mult accent pe acest factor, având o importanță majoră pentru consumatorii finali în luarea deciziei de achiziționare.

În proiectul nostru, am analizat detalii legate de valoarea estetică a mașinilor SUV (aspect exterior, aspect interior, simetrie, linie, formă, etc), dându-le note în funcție de preferințele noastre.

1. Prezentarea generală a mașinilor SUV

1.1.1. Terminologie

Un sport utility vehicle (expresie engleză cu traducerea: „vehicul sportiv-utilitar”), prescurtat SUV, este un autoturism ce îmbină spațiul util al unui break cu capacități pentru teren accidentat. Majoritatea SUV-urilor au o formă de break, compartimentele pentru pasageri și bagaje fiind combinate. SUV-urile mari au în general 3 rânduri de scaune și 7 locuri în total, iar cele mici au în general 5 locuri.

De obicei SUV-urile au tracțiune 4x4 și deși unele dintre ele au și capacități pentru terenuri grele, SUV-urile nu sunt vehicule off-road.

1.1.2. Istoric

Istoria mașinilor Suv a început cu un model electric remarcabil, 4X4, realizat de Ferdinand Porsche în anul 1899, dar modele remarcabile destinate uzului civil au întârziat să apară.

Rușii sunt considerați strămoșii SUV-urilor, dar nu se poate spune că au influențat decisiv evoluția automobilelor spre acest segment. Primul crossover realizat de ruși poartă denumirea de GAZ 61, produs în anul 1941. Următorul model, a fost GAZ M72, un crossover care a fost prezent până la începutul anilor `90 pe străzile din România.

Figura nr. 1 – GAZ M72

SUV-urile și-au schimbat caracterul de-a lungul anilor, cele din prezent încercând să ofere o conducere care seamănă mai mult cu cea a berlinelor, și mai puțin cu a autoturismelor destinate tuturor tipurilor de teren. Au câștigat astfel calități pentru drum, dar nu mai sunt recomandate pentru ieșiri pe drumuri neamenajate sau pentru tractat.

Figura nr. 2 – GAZ 61

Automobilul care a influențat în mod decisiv acest segment, a fost clasicul Jeep, produs de americanul Willys Overland, în colaborare cu Ford și American Bantan. După cel de-al doilea Război Mondial, modelul a continuat să fie produs, însă simplitatea sa nu era suficientă pentru a fi pe placul publicului larg și astfel americanul a început să ofere modele mai civilizate.

Prima încercare, încercare, din 1946, este „Wagon”, care oferea un acoperiș, dar și o banchetă detașabilă, sugerând o nouă caracteristică, modularitatea.

Preview document

Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 1
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 2
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 3
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 4
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 5
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 6
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 7
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 8
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 9
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 10
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 11
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 12
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 13
Analiza valorii estetice a mașinilor SUV - design și estetica mărfurilor - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Valorii Estetice a Masinilor SUV - Design si Estetica Marfurilor.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?