Aspiratoare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Aspiratoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Introducere

Industria aparatelor electrocasnice este într-o continuă dezvoltare, deoarece are în vedere confortul pe care fiecare persoană tinde să îl aibă fie acasă, fie la serviciu. În zilele noastre o necesitate o reprezintă aspiratorul, cu ajutorul căruia curăţenia unei încăperi se realizează fără prea mult efort.

Prezenta lucrare îşi propune o scurtă analiză a celor mai importante caracteristici de calitate a aspiratoarelor de praf pentru a cunoaşte raporturile calitative reale dintre mărfurile care compun segmentele de piaţă.

Consumatorul trebuie să cunoască cât mai multe caracteristici de calitate ale aparatului care urmează a fi cumpărat, pentru că acesta să răspundă nevoilor sale reale iar preţul acestuia să se încadreze în sursele de venit existente. Înnoirea sortimentală în domeniul bunurilor de folosinţă îndelungată trebuie să satisfacă un plus de condiţii pentru consumator, şi anume: satisfacerea mai bună a nevoilor, calitate îmbunătăţită, preţuri mai mici, mai accesibile, prezentare mai plăcută, ambalare şi servire mai funcţionale. În domeniul aspiratoarelor acestea se pot traduce prin: design, dimensiuni reduse, uşurinţă în utilizare, flexibilitate, mentenabilitate (proprietate a unui produs de a fi întreținut și reparat cu ușurință)

Având atâtea întrebuinţări şi oferindu-ne atâtea satisfacţii, aspiratorul este un aparat ce nu trebuie să lipsească din nici o locuinţă. El ne ajută să avem o viaţă mai comodă şi mai curată.

Capitolul 1

Oferta magazinelor cu privire la aspiratoarele fără sac

Prețul aspiratoarelor fără sac în magazinele Altex, Emag și Flanco

Tabelul 1

Denumire aspirator Altex Emag Flanco

Philips PowerPro Active FC8646/91 759,9 lei 699,9 lei 649,9 lei

Samsung VC15F50VN3Y 699,9 lei 699,9 lei 699,9 lei

Electrolux SuperCyclone 649,9 lei 672,49 lei 650,79 lei

Gorenje VCEC03ZRCY 539,00 lei 556,22 lei 522,00 lei

Capitolul 2

Istoricul apariției aspiratorului și prezentarea principalelor caracteristici ale acestuia

Aspiratorul de praf a fost unul din cele mai dorite aparate electrocasnice intre anii 1920 -1960. In 1937 circa 2,3 milioane de aparate erau folosite in intreaga lume, desi pretul era uneori chiar mai mare decat un salariu mediu lunar. Din totalul gospodariilor alimentate cu electricitate in anul 1938, 27% detineau un aspirator iar in anul 1948 procentul a crescut la 48%.

Aspiratorul electric a declansat trei mari obsesii : dorinta pentru curatenie in gospodarie, dorinta de a economisi timpul si cresterea eficientei si statutul conferit de detinerea unui aparat de ultima moda. Primul model de aspirator a fost inventat în 1860 de către Daniel Hess din West Union, Iowa și a purtat denumirea de „măturător”. Acea mașinărie avea o perie rotativă și un mecanism elaborat de furtunuri care să genereze absorbția prafului și mizeriei.

În 1868, Ives W. McGaffey a inventat și patentat în Chicago primul aspirator manual care folosea principiile de vacuum pe care l-a denumit „Whirlwind” („vârtej de vânt”). Acest model era mai ușor și mai compact, însă mai dificil de manevrat, deoarece avea o manivelă care trebuia învârtită în același timp în care aspiratorul era împins pe podea.

În 1876, Melville R. Bissell din Grand Rapids, Michigan a creat pentru soția sa, Anna Sutherland Bissell, un model de aspirator electric care să curețe rumegușul din covoare și, la scurt timp după, a fost creată compania Bissell Carpet Sweepers, pe care, după moartea soțului său, Anna a condus-o, devenind astfel cea mai puternică femeie de afaceri a acelui moment.

La 14 noiembrie 1898, John S. Thruman din St. Louis, Missouri a depus actele pentru a obține patentul pentru un aspirator pneumatic pe care l-a denumit „renovator pneumatic pentru covoare”. Patentul a fost acceptat la 3 octombrie 1899. Thruman a creat un aspirator pe bază de benzină pentru o mare companie care oferea servicii de menaj,General Compressed Air Company.

Despre englezul Hubert Cecil Booth se spune că ar fi cel care a inventat primul aspirator motorizat în 1901. Booth a creat un dispozitiv mare, care în primă fază a funcționat cu ajutorul unui motor pe ulei, iar mai târziu cu un motor electric, pe care l-a numit „Puffing Billy”. Principiul primului aspirator creat de Booth se baza pe aspirația aerului prin intermediul unei pompe și a unui filtru din pânză.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aspiratoare.docx