Camerele de Comert si Industrie la Nivel National si International in Avangarda Schimburilor Economice Mondiale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Camerele de Comert si Industrie la Nivel National si International in Avangarda Schimburilor Economice Mondiale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lect. univ. dr. Constantinescu Dorel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I : Camerele de Comerţ şi Industrie din România
1.1 – Camera de Comerţ şi Industrie a României 4
1.2 - Misiunea şi statutul Camerei de Comerţ
şi Industrie a României 8
1.3 - Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea 12
CAPITOLUL II : Camera Internaţională de Comerţ
2.1 – Structura Camerei Internaţionale de Comerţ 23
2.2 – Servicii practice de afaceri 33
2.3 - Lupta împotriva criminalităţii comerciale şi a corupţiei 34
CAPITOLUL III : Camera Internaţională de Comerţ în contextul actual
3.1 - Criza financiară şi implicaţiile acesteia 38
3.2 – Creşterea numarului de membrii in timpul 40
scăderii activităţii(economice)
3.3 - Seminarul bancar concentrat pe viitorul pieţelor financiare
Internaţionale 42
CONCLUZII 44
BIBLIOGRAFIE 46

Extras din document

Introducere

Am ales şi tratat cu plăcere şi interes această temă, deopotrivă fundamentală, utilă şi pasionantă pentru teoria şi practica comercială, cu dorinţa de a învaţa ceva folositor şi de a aduce un plus de cunoaştere în acest domeniu.

Tema este incitantă prin actualitatea, extinderea şi importanţa ei, necesitând o laborioasă muncă de cercetare şi documentare, de coroborare şi asamblare a informaţiilor şi cunoştinţelor necesare dezvoltării ei.

Camera a contribuit la dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea la dispozitia comercianţilor de servicii eficiente şi reprezentarea intereselor acestora în dialogul cu instituţiile statului, precum şi punerea în contact cu organisme comerciale internaţionale

Lucrarea prezintă elemente importante privind activitatea camerei de comerţ atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional, activitate care susţine interesele comunităţii de afaceri şi în special pe cele ale membrilor săi.

Deasemenea putem regăsi proiecte importante susţinute la nivel cameral cum ar fi lupta acesteia împotriva criminalitaţii comerciale şi a corupţiei,insa putem observa şi Camera Internaţională privită in contextul crizei economice actuale şi implicaţiile pe care le are

CAPITOLUL I

Camerele de Comerţ şi Industrie din România

1.1 Camera de Comerţ şi Industrie a României

Camera de Comerţ şi Industrie este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. CCIR acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

CCIR este aproape de mediul de afaceri şi prin oferta sa de servicii care include misiuni economice, programe de perfecţionare profesională, organizarea de seminarii şi dezbateri, baze de date de informaţii şi oportunităţi de afaceri şi contribuie la dezvoltarea afacerilor.

De asemenea, în contextul procesului de integrare a României în structurile europene, CCIR a demarat o campanie de pregătire a mediului de afaceri în vederea adoptării normelor comunitare de către agenţii economici.

Pentru orice companie, fie ea străina sau româna, colaborarea cu CCIR este cu siguranţă benefică atât pentru dezvoltarea afacerii, pe plan naţional şi pe pieţele externe, cât şi pentru dezvoltarea competenţelor personalului

Camera de Comerţ şi Industrie a României împlineşte în 2009 19 ani de activitate în sprijinul comunităţii de afaceri românesti. În toată această perioadă, Camera a contribuit la dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea la dispoziţia comercianţilor de servicii eficiente şi reprezentarea intereselor acestora în dialogul cu instituţiile statului, precum şi punerea în contact cu organisme comerciale internaţionale şi nu în ultimul rând - gestionarea timp de 12 ani a Registrului Comerţului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Camerele de Comert si Industrie la Nivel National si International in Avangarda Schimburilor Economice Mondiale.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” -PITEŞTI- FACULTATEA MANAGEMENT MARKETING ÎN AFACERI ECONOMICE -RM.VÂLCEA-