Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3585
Mărime: 2.00MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE COMERT

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

1.1. Titlul programului turistic

Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale dar si culturale si istorice face din Scotia una dintre destinatiile de urmat pentru toate categoriile de turisti.Titlul ales pentru acest traseu turistic este Circuit Turistic de 7 zile/6 nopti in Scotia constituie un teritoriu de o complexitate geografica, istorica si culturala aparte , in alegerea acestui circuit avandu-se in vedere ca fiecare dintre cele zece elemente sa fie cat mai sugestiv reprezentate cu scopul de a oferi potentialilor turisti posibilitatea cunoasterii si imortalizarii unor peisaje naturale de toata frumusetea.

1.2. Tara in care se desfasoara programul

Scotia formează partea de nord a Marii Britanii, fiind una din cele patru naţiuni care formează Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (U.K.) se află în partea de nord a Marii Britanii, două treimi ca mărime faţă de Anglia şi Ţara Galilor.

Este înconjurată de ape pe 3 laturi : Oceanul Atlantic la nord şi vest şi Marea Nordului la est.La sud se învecinează cu Anglia, cam 96 de kilometri de-a lungul dealurilor Cheviot, între bazinul râului Tweed pe coasta de est şi Solway Firth în vest.

Scoţia are 790 insule, majoritatea aparţinând grupurilor de insule Hebrides, Orkney şi Shetland. Doar 62 sunt mai mari de 62 mile pătrate ca suprafaţă. Insulele se întind de la insulele verzi din Loch Lomond la arhipelagul colţuros al insulelor Shetland, Orkney şi Insulele de Vest.

Scoţia are 6.000 mile de coastă ce oferă stânci spectaculoase şi plaje frumoasedar pustii.

Relieful este format din:

Munţi, cei mai înalţi din U.K.. Munţii Munros, cu piscuri care ating 914,4m. Piscurile cele mai înalte sunt: Ben Nevis 1343m, Ben Macdhui 1309m, Braeriach 1296m., Cairntoul 1293m, Cairngorm 1245m. Scoţia este recunoscută ca o ţară cu un peisaj muntos foarte frumos.

Râuri: 26 de râuri care se varsă direct în mare. Cele mai mari sunt: Tay (Dundee), Clyde (Glasgow), Forth (Edinburgh)

Scoţia este renumită pentru lacurile sale, "loch". Coasta de vest este intersectată de lacuri de mare (sea lochs), cel mai lung fiind Loch Fyne. Lacurile cu apă dulce include Loch Ness, care are o adâncime între 132m – 230m. Alte lacuri: Loch Lomond, Loch Awe şi altele.

clima, foarte schimbătoare, este temperată şi oceanică. În vestul Scoţiei este mai cald decât în est datorită curenţilor Oceanului Atlantic. Partea dinspre Marea Nordului este cea mai rece. Tiree, din Inner Hebrides, este una din cele mai însorite locuri din Scoţia.Ţinuturile Înalte (Highlands) din vest sunt cele mai umede.

Scoţia este împărţită în trei mari zone: Highlands, Midland Valley şi Southern Upland.

CLIMA

Nici un alt subiect nu este la fel de discutat in Marea Britanie, deci si in Scotia, ca vremea. Ce se spune despre britanici ca incep orice conversatie cu vremea nu e departe de adevar.

Poti astepta bine merci in statia de autobuz si, dintr-o data, sa te trezesti ca intra cineva in vorba cu tine, comentand ca e o zi 'dreich' (termen scotian folosit pentru a descrie o zi mizerabila, cu ploaie mocaneasca).

Adevarul e ca vremea in Scotia este extrem de schimbatoare. Nu, nu m-ati inteles, este EXTREM de schimbatoare. Mai in gluma, mai in serios, se spune ca in Scotia poti sa ai parte de toate cele patru anotimpuri intr-o singura zi.

Din pacate, Atlanticul la vest si Marea Nordului la est conspira de multe ori sa strice o zi minunata, dar fara aceasta influenta, Scotia nu ar avea clima, vegetatia si fauna care o fac una dintre cele mai frumoase tari din Europa.

La ce sa va asteptati din partea vremii in Scotia

Cand e frumos si soare, si cerul e de un albastru de-ti ia ochii, Scotia este nemaipomenit de frumoasa, dar cand e urat si ploua, parca ai fi in alta tara.

Se intampla de multe ori sa ploua in fiecare zi, dar in cursul zilei sa se insenineze, deci nu va impacientati prea repede.

Se intampla de la fel de multe ori sa ploua, si sa ploua, si sa ploua, zile la rand, la fel cum se intampla sa ai zile insorite, una dupa alta. Pur si simplu nu ai de unde sti cum va fi vremea.

Aceasta vreme schimbatoare poate fi o binecuvantare pentru fotografi pentru ca duce la crearea unei anumite luminozitati care 'face poza'.

In vest ploua mai des decat in est datorita influentei Atlanticului dar cerul se 'curata' mai repede.

Pe coasta de est este mai frig decat pe coasta de vest a Scotiei. Temperatura poate varia si cu 10-15 grade de la o zi la alta, daca se schimba directia vantului (cand bate de la vest, e cald, cand bate de la est, e mai frig).

Temperatura variaza in timpul verii intre 14-20 grade celsius in functie de zona (in caz de valuri neobisnuite de caldura, poate ajunge si la 25-30 de grade celsius).

Vanturile puternice sunt obisnuite, mai ales pe coasta unde pot prinde viteze de 70-100 km la ora.

In ceea ce priveste vremea vi se ofera urmatoarele recomandari:

Preview document

Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 1
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 2
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 3
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 4
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 5
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 6
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 7
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 8
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 9
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 10
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 11
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 12
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 13
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 14
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 15
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 16
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 17
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 18
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 19
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 20
Circuit turistic de 7 zile și 6 nopți în Scoția - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Circuit Turistic de 7 zile si 6 nopti in Scotia.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Managementul Agenției de Turism Best Travel Bistrita

CAP. I FIRMA DE TURISM ŞI PERFORMANŢELE SALE 1.1 Istoricul apariţiei şi evoluţiei turismului Interesul pentru călătorie şi turism s-a transformat...

Planul de afaceri al unei agenții de turism

*Capitolul I: Date de identificare a agentiei de turism 1. Numele firmei: SC “The lost Paradise” SRL 2. Date de inregistrare la Registrul...

Diversificarea Serviciilor Oferite de Agenția de Turism Sind Tour Operator

Cap 1. Aspecte teoretice ale serviciilor turistice 1.1. Conţinutul şi caracteristicile serviciilor turistice Turismul zilelor noastre poate fi...

Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici

PROGRAM DE ORGANIZARE ŞI COMERCIALIZARE A PRODUSULUI TURISTIC CU TEMA: „Sa cunoastem Romania” I. Enunţarea temei produsului turistic Tema...

Agenția de Turism Clever Tour

1. Prezentare generală Clever Tour Agenţia de turism Clever Tour se află în Iaşi, cu sediul central şi o filială şi în Bacău o altă filială. Prin...

Agenția SC BTT SRL

INTRODUCERE Prea bogată ca să poată fi cuprinsă într-o definiţie, sfera turismului îl are în centrul său pe "Homo viator", adică pe omul care...

Ai nevoie de altceva?