Comercializarea Grasimilor Alimentare la SC Clasico Plus SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 7555
Mărime: 156.60KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Peter Camelia

Cuprins

Structura lucrarii

Cap.1 Diagnosticul juridic al societatii

1.1. Forma juridica a societatii

1.2. Etapele infiintarii societatii

1.3. Indeplinirea formalitatilor de functionare

1.4. Evaluarea rentabilitatii firmei

1.5. Documente necesare pentru intocmirea firmei

1.6. Obiectul de activitate

Cap.2 Structura organizatorica

2.1. Organizarea firmei (organigrama)

2.2. Functiile de baza in firma

2.3. Regulamentul de organizare si funtionare interioara

2.4. Organizarea muncii personalului

Cap.3 Casificarea spatiilor comerciale si dotarea societatii

3.1. Tipuri de magazine si forme de vanzare

3.2. Amenajarea interioara si tehnologica a magazinelor

3.3. Dotarea magazinelor cu mobilier si utilaje

Cap.4 Comercializarea marfurilor societatii

4.1. Importanta alimentara

4.2. Identificarea sortimentului comercial

4.3. Receptia calitativa si cantitativa

4.4. Pregatirea si pastrarea pentru vanzare a grasimilor

4.5. Organizarea locului de munca

4.6. Vanzarea

Cap.5 Promovarea produselor

Cap.6 Norme igienico- sanitare

6.1. Norme PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor)

6.2. Protectia consumatorului si a mediului

BIBLIOGRAFIE

ANEXE

Extras din document

ARGUMENT

Comertul reprezinta una dintre cele mai importante activitati ale unei economii, devenind elementul principal al economiei de piata, indiferent de forma acestuia.

Potrivit conceptului de dezvoltare durabila a societatii, comertul are o importanta strategica pentru dezvoltarea echilibrata si viabila a sistemelor economice si sociale din orice tara.

Activitatea de comert are ca obiect marfa, operatiuni de vanzare-cumparare a acesteia, deci indeplineste o functie economica ca consta in cumpararea de materii prime sau alte produse pentru a le revinde in acelasi stadiu fizic dar in condtitii preferate de clienti, comertul mai poate fi definit si ca un progres care se practica in cadrul economiei de piata garantand asigurare actelor de schimb.

Juridic spus, notiunea de “comert” defineste transferul titlurilor asupra materialelor si serviciilor si a prestarilor de servicii realizate intre diferite stadii. Ale productiei sau intre producator si consumator.

“Cadrul comercial” defineste ca acte de comert, actele de productie comerciala, acte de protectie industriala, actele de transport, actele de curtaj, etc.

Com ertul face legatura intre productie si consum si e influentat in acelasi timp atat de productie cat si de consum si are rolul de asigura echilibrul dintre ele. Prin urmare dezvoltarea societatii impune sporirea responsabilitatilor de orice fel, deci si a celei comerciale definindu-se ca un ansamblu de activitati care primesc produsul din momentul investitiei sau manifestarii intentiei de a-l crea pana la distrugerea sa in procesul de consum indiferent care ar fi forma acesuia.

In concluzie putem spune ca “activitatea de comert” reprezinta un sector “creator” nu de bunuri ci de “utilitati”, este un reprezentant al utilizatorilor si producatorilor reprezentand o parte semnificativa a fluxului monetar dintr-o tara, are rolul de reglator al economiei de piata asigurand confruntarea cererii cu oferta prin materializarea actelor de vanzare- cumparare.

Prin urmare, comertul fiind un creator de utilitati si asigurare permanenta a confruntarii cerii cu oferta, mi-am propus pentru firma mea sa comercializez grasimi alimentare pe care le consider ca o sursa permanenta de energie din care organismul uman isi asimileaza rata calorica zilnica de calorii fiind acizi grasi saturati sau nesaturati care contribuie la reducerea colesterolului din organism.

CAP1. DIAGNOSTICUL JURIDIC

1.1. Forma juridica a societatii comerciale SC CLASICO PLUS SRL

Desfasurarea unei activitati normale trebuie sa se sprijine pe o legislatie national, prin care cerintele obiective ale economiei de piata trebuie sa fie resprectate, iar statul sa apara ca factor de sprijin, oferindu-i fiecarui ip de intreprindere integrarea in ansamblul pietei nationale.

In orice societate indiferent de tipul sau nivelul ei de organizare nici o activitate, oricat de neinsemnata ar fi nu se poate desfasura in afara legii.

Initierea unei afaceri presupune cunoasterea exacta a legilor in vigoare ale reglementarilor privind fiecare pas de parcurs pana la obtinerea statutului de persoana juridica, cu drepturi legale de existenta si functionare.

Factorii juridici se refera la mijloacele de control, stabilita penru apararea intereselor societatii. Sistemul institutional legislativ stabileste cadrul in care intreprinderea isi poate desfasura activitate asigurand utilizarea resurselor, finalizarea profitabila pe piata, protejarea intereselor economiei nationale, dar si prevenirea orientarii in directia nefavorabila.

Legislatia reglementeaza conduita in afaceri pe trei tipuri de legi:

1. legi menite sa apere “concurenta” si care cer ca practicile de marketing sa fie corecte si egale pentru toti partenerii (Legea nr 11/1990 privind protectia concurentei neloaiale; legea concurentei nr 21/1996)

Conținut arhivă zip

  • Comercializarea Grasimilor Alimentare la SC Clasico Plus SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul Concurentei in Economia de Piata

INTRODUCERE Succesul organizaţiilor contemporane, indiferent de natura şi mărimea lor, îşi are sorginta în calitatea strategiilor pe care le...

Filiera Laptelui

1. Introducere : Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea laptele si produsele lactate au constituit circa 50% din hrana zilnica a poporului roman....

Promovarea la Locul Vanzarii

Argument Am ales tema “Promovarea la locul vanzarii” deoarece este de actualitate, magazinele care desfasoara o astfel de activitate sunt in topul...

Analiza Piata Vinurilor

Partea teoretica Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care consta dintr-o...

Incaltamintea - Marfuri Nealimentare in Comert

Sectiunea 1 – Aspecte generale privind incaltamintea 1.1 Scurt istoric Încălțămintea este denumirea generică a tuturor produselor care sunt...

Negustori și Comercianți

O perspectivă istorică privind evoluţia profesiei de negustor şi o perspectivă juridică asupra comercianţilor,a actelor şi faptelor de comerţ ”...

Conceptul de Promovare și Rolul Ei în Marketing

1. Conceptul de promovare şi rolul ei în marketing. Promovare reprezintă conceptele şi activităţile utilizate pentru transmiterea informaţiilor...

Analiza Pietei Produselor si a Preturilor la SC Aidyn B Pasa SRL

S.C. AIDYN B PASA S.R.L AYDIN B PASA S.R.L. este o firma ce s-a infiintat in 1995, firma de comert cu amanuntu si en-groos ,avand sediul in IASI ,...

Ai nevoie de altceva?