Comert electronic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comert electronic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Analiza Comparativa a 2 site-uri de e-commerce

Atât pentru clienţii potenţiali cât şi pentru cei fideli, marketingul prin Internet determină creşterea gradului de interactivitate a relaţiilor comerciale. Iniţiativele de marketing pot fi lansate rapid şi direcţionate rapid către orice parte a bazei de clienţi, creată prin aplicarea marketingului bazat pe permisiune.

Abordarea comparativă a doua site-uri de e-commerce în domeniul comercializării de articole vestimentare ilustrează tehnicile de fructificare a oportunităţilor pe care le au firmele în mediul e-business, precum şi modul în care activităţile de marketing on-line pot fi personalizate şi adaptate în funcţie de interesele specifice ale fiecărui client.

În vederea realizării unei analize comparative a unor portaluri de e-business, am considerat oportună alegerea a doua website-uri concurente care promovează vânzarea de articole vestimentare. Comerţul online de articole vestimentare se află în plin avânt şi impune prin particularităţile sale o nouă abordare a concepţiei de marketing, acesta necesitând să satisfacă noi provocări referitoare la dorinţele oamenilor de a purta haine de marcă, dar care în acelaşi timp să aibă un raport calitate-preţ acceptabil.

Obiectivul acestei analize constă în ilustrarea modului în care site-urile reuşesc să răzbată prin desişul informaţiei prezente pe Internet, să atragă şi să fidelizeze vizitatori, să se diferenţieze de concurenţi şi să evite pericolul banalizării locului de achiziţie, datorat faptului că deţinătorii site-urilor comerciale româneşti din domeniul articolelor vestimentare sunt doar distribuitori ai produselor oferite, motiv pentru care acelaşi produs se poate găsi simultan pe mai multe site-uri comerciale concurente datorită lipsei drepturilor de vânzare exclusivă, devenind astfel esenţială preocuparea pentru atractivitatea ofertelor.

Abordarea comparativă

Cele doua website-uri supuse analizei, fashionup.ro, fashionvictim.ro, vor fi abordate prin prisma evidenţierii particularităţilor lor.

www.fashionup.ro

Cu o ofertă ce depăşeşte 1.000 de produse din portofoliul a peste 50 de brand-uri de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii vestimentare, FashionUp.ro revoluţionează conceptul de shopping online. FashionUp.ro a fost construit ca o platformă online pentru comercializarea articolelor de vestimentaţie şi reprezintă un proiect marca Online Fashion Group, companie înfiinţată de Marius Ghenea şi Alin Stanciu. Mall-ul online oferă peste 1000 de produse ale unor brand-uri de renume de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii vestimentare pentru femei şi bărbaţi, care pot fi achiziţionate încă din prima zi din momentul lansării. Mărcile importante ce îşi comercializează produsele în FashionUp.ro sunt: Adidas, Ara, Asics, Baldinini, Bata, Bronx, Carmen Clara, Carmens, Clarks, Cushe, Dada, D&G, Diadora, Formentini, Gabor, Geox, Goliath, igi & co, Jolidon, Kruebeck, Lacoste, Le Coq Sportif, Levi's, Manas, Mario Fellini, Merrell, Northland, Olsen, Otter, Pikolinos, Pnk Casual, Prince, Progetto, Protest, RayBan, Reebok, Rena, Steve Madden, Trend design, Versace, Vogue Eyewear, Zodiaco, iar lista va continua cu noi brand-uri premium. Design-ul FashionUp.ro a fost realizat de The AdGency, iar conceptul grafic a fost realizat de Re:ply.

www.fashionvictim.ro

Fashion victim s-a deschis în luna februarie a anului 2007. A urcat vertiginos în topul magazinelor de profil, iar la cinci ani de la deschidere se situează în fruntea preferinţelor clienţilor. Este un magazin multibrand ce pune la dispoziţia clienţilor firme de renume rezervate atât doamnelor cât şi domnilor, dar şi celor mici.

Brandul FashionVictim satisface nevoia de stil, confort şi eleganţă până şi celor mai pretenţioşi clienţi, iar numele produselor comercializate vorbesc de la sine, branduri celebre despre care puteţi citi în paginile revistelor de profil din România sau din străinătate.

Pe site-ul FashionVictim puteţi găsi cele mai noi colecţii de la designeri celebri, precum: DSQUARED , ELISABETTA FRANCHI , FENDI , YVES SAINT LAURENT , DOLCE & GABBANA , AMANI JEANS , HUGO BOSS , CHRISTIAN DIOR , HARMONT & BLAINE , FENDI JUNIOR , ARMANI JUNIOR , RED VALENTINO , LANVIN

Fisiere in arhiva (1):

  • Comert electronic.docx

Bibliografie

http://www.fashionup.ro
http://fashionvictim.ro
https://ro.wikipedia.org
https://scribd.com

Alte informatii

Universitatea Crestina “DIMITRIE CANTEMIR” BUCUREȘTI