Comerț electronic versus comerț tradițional

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6026
Mărime: 47.87KB (arhivat)
Publicat de: Erika V.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adina Pavel
Facultatea de Management Turistic si Comercial
Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Bucuresti

Cuprins

  1. Capitolul 1. Introducere
  2. 1.1. Scurt istoric
  3. 1.2. Comerţul electronic
  4. 1.3. Comerţul tradiţional
  5. Capitolul 2 . Paralelă între comerţul electronic şi cel tradiţional
  6. 2.1. Asemănări
  7. 2.2. Deosebiri
  8. 2.3. Avantaje
  9. 2.4. Dezavantaje
  10. 2.5. Avantaje pentru cumpărători
  11. 2.6. Dezavantaje pentru cumpărători
  12. 2.7. Paralelă
  13. Capitolul 3 . Prezentarea firmei de comerţ analizate
  14. 3.1. Prezentarea formelor de comerț analizate în mediul fizic și în mediul online
  15. 3.2. Analiza sistemelor de vânzare, livrare, plată și a serviciilor oferite de magazinul fizic și magazinul online
  16. 3.3. Căi de raționalizare a activității magazinului online
  17. 3.4. Analiza SWOT a magazinului online
  18. Concluzii
  19. Studiu de caz
  20. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul 1 . Introducere

Comerţul este un reprezentant în serviciul utilizatorilor şi al producătorilor, cuprinzând o parte importantă a fluxului monetar din fiecare ţară. În economiile moderne, comerţului îi revine rolul de a regla mecanismul de piaţă, organizând confruntarea dintre cerere şi ofertă, asigurând materializarea respectivelor confruntări în acte de vânzare-cumpărare, prin antrenarea agenţilor economici.

Comerţul este o formă a circulaţiei mărfurilor a cărei funcţie constă în a cumpăra mărfuri pentru a le revinde consumatorilor sau utilizatorilor finali.

Evoluţia economiei a determinat mutaţii pe toate planurile în sectorul comercial: metode de vânzare,forme de distribuţie,repartiţie geografică a managementului intreprinderilor,oportunităţi de afaceri.

Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţionale a revoluţionat comerţul,determinând adoptarea Internetului ca mediu comercial. Aceasta a făcut ca multe firme să utilizeze noi metode de marketing în medii computerizate.Dezvoltarea Internetului s-a extins dincolo de folosirea acestuia ca mijloc de comunicare,trecându-se la abordarea acestuia ca

o nouă piaţă.

De asemenea creşterea interconectivităţii calculatoarelor în Internet, a determinat companiile să folosească aceste reţele în aria unui nou tip de comerţ, comerţul electronic în Internet, care să utilizeze pe lângă vechile servicii şi altele noi.

Procesul de realizare a afaceri în mediul virtual este complet diferit, deoarece în locul proceselui de distribuţie face apel la adunarea, selectarea, sintetizarea şi distribuirea informaţiei.Lanţul unei afaceri digitale începe cu aprovizionarea şi cererea şi se încheie cu preţurile şi competiţia.

Dar, fara indoială dezvoltarea comerţului electronic nu va conduce la reducerea

Importanţei comerţului tradiţional,atâta timp cât,pe de o parte,infrastructurile pe

care se bazează comertul electronic vor fi încă influenţate de o serie de bariere comerciale şi depind de investiţii,iar pe de altă parte,vor exista indivizi care doresc un contact fizic cu produsul pe care îl achiziţionează.

Cert este că, dezvoltarea comerţului tradiţional este impulsionată şi de această formă modernă de comerţ,care este comertul electronic.

1.1.Scurt istoric

Schimb de produse prin cumpărarea şi vânzarea lor; ramură a economiei în cadrul căreia se desfăşoară circulaţia mărfurilor Istoria comertului incepe in antichitate, cand oamenii faceau schimburi de produse sau animale.Acest schimb se numea troc.Mai tarziu, pentru a usura comertul, oamenii au inventat banii, care aveau rolul unui intermediar.Atunci bunurile erau comercializate in schimbul unei sume de bani la care bunurile respective erau evaluate.Acest obicei s-a pastrat pana in zilele noastre. Odata cu trecerea anilor, comertul se desfasura pe arii tot mai largi.Intai intre locuitorii aceluias oras, apoi intre locuitoii a doua sau mai multe orase diferite.Mai tarziu a aparut si comertul international care a dus la diversificarea ofertei marfurilor, dand cumparatorilor dreptul de a alege dintr-o varietate de produse.

1.2. Comerţul electronic

Comerţul electronic este o componentă a comerţului fără magazine. El reprezintă demersul de cumpărare prin intermediul transmiterii de date la distanţă, demers specific politicii distributive a marketingului. Prin intermediul Internetului se dezvoltă o relaţie de schimb şi servicii între ofertant şi viitor cumpărător. Modele de comert electronic : magazinul electronic(e-shop), aprovizionare electronică(eporcurement), magazin universal electronic(e-mall), piata unui terţ(3rd party marketpalce), comunităţi virtuale(virtual communities), furnizori de servicii cu valoare pentru canalele de comerţ electronic(value chain service provider), platformele de colaborare, brokeraj de informaţii.

1.3.Comerţul traditional

Comerţul desfăşurat prin intermediul unităţilor clasice de vânzare este forma cea mai obişnuită de comerţ, reprezentând baza comerţului cu amănuntul. Acest tip de comerţ se realizează prin intermediul unei largi reţele comerciale de diferite profiluri şi mărimi în raport cu complexitatea sortimentală a fiecarei grupe de mărfuri. Caracteristic este faptul că, prin unităţile sale, asigură condiţiile necesare pentru o expunere largă a sortimentului, pentru o alegere necondiţionată a mărfurilor de către clieţi, precum şi pentru prestarea unor servicii comerciale care contribuie la îmbunătăţirea procesului de cumpărare. În cadrul acestui tip de comerţ se folosesc tehnici comerciale deosebit de complexe şi metode de vânzare foarte variate. Vânzarea clasică, realizată prin intermediul magazinelor, este cea mai veche formă de vânzare. Cu toată dezvoltarea puternică a unor forme moderne, ea deţine încă o importantă pondere în cadrul comerţului cu amănuntul. Acest tip de vânzare se caracterizează prin următoarele aspecte : - se poate utiliza în procesul de comercializare a oricărui tip de produs; - oferă o mare varietate de posibilităţi de materializare (la vânzător, în magazinele sale; la cumpărător, prin intermediul vizitelor efectuate de reprezentanţii comerţului cu amănuntul; în locuri diverse, cum ar fi pieţele, punctele comerciale, foaierele sau expoziţiile); - vânzatorul este elementul esenţial în cadrul actului de comerţ, el devenind chiar mai important decât însuşi produsul. Acţiunile vânzătorului, în cadrul acestui tip de activităţi comerciale, au un dublu efect: prin cunoştinţele sale despre produs el are menirea de a argumenta şi a demonstra, punând astfel în valoare calităţile produsului; prin cunoştinţele referitoare la vânzări el poate acţiona în vederea sporirii încrederii cumpărătorului potenţial, eliminându-i astfel teama şi impunându-i încrederea necesară în alegerea produsului, transformându-i dorinţa în act de cumpărare.

Bibliografie

1. https://prezi.com/rlsahyhtfnqn/comertul-modern-vs-traditional/

2. https://ro.scribd.com/doc/119464599/Comertul-traditional-vs-comertul-electronic

3. file:///C:/Users/Erika/Desktop/Proiect%20Economia%20comertului.pdf

4. http://www.creeaza.com/afaceri/comert/Aspecte-generale-ale-comertulu687.php

5. https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/economie/comertul-traditional-versus-comertul-electronic-218830.html

6. https://documents.tips/documents/comertul-electronic-vs-comertul-traditional.html

7. https://documents.tips/documents/e-book-comertul-traditional-versus-comertul-electronic.html

8. http://nextebiz.blogspot.ro/2012/02/asemanari-si-deosebiri-intre-comertul.html

9. http://comertul.blogspot.ro/2010/11/comertul-traditional-versus-comertul.html

10. https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/comert/analiza-comparativa-a-activitatilor-de-vanzare-clasica-si-vanzare-prin-internet-ale-intreprinderii-altex-314064.html

Preview document

Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 1
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 2
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 3
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 4
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 5
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 6
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 7
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 8
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 9
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 10
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 11
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 12
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 13
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 14
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 15
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 16
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 17
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 18
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 19
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 20
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 21
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 22
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 23
Comerț electronic versus comerț tradițional - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Comert electronic versus comert traditional.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț electronic

1. Magazinul electronic (e-shop) - magazin tradiţional; Tipuri: • vitrină/raft: pe pagina Web - prezentate, produsele & serviciile firmei; •...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Lucrare licență - Publicitatea online

CAPITOLUL 1. PUBLICITATEA : SUFLETUL COMERTULUI 1.1. ISTORIA PUBLICITATII Publicitatea este, fara indoiala, aproape la fel de veche ca si...

Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line

INTRODUCERE Tema lucrării de disertaţie se numeşte „Strategia de comunicare on-line şi creaţia în publicitatea on-line” şi este dezbătută pe...

Impactul Apariției Internetului asupra Dezvoltării Marketingului

Capitolul 1 Internet şi neteconomie 1. 1. Internetul, revoluţia tehnologică a secolului XX Comunicarea în timp real a mesajelor ce includ text,...

Studiul Comparativ al Comerțului Electronic și al Comerțului Tradițional

INTRODUCERE Comerţul reprezintă una dintre cele mai importante activităţi ale unei economii, devenind elementul principal al economiei de piaţă,...

Comerțul tradițional versus comerțul electronic

Introducere Comerţul este un reprezentant în serviciul utilizatorilor şi al producătorilor, cuprinzând o parte importantă a fluxului monetar din...

Rolul comerțului electronic în dezvoltarea comerțului tradițional românesc

INTRODUCERE Trăim într-o eră în care oamenii sunt pe zi ce trece mai ocupaţi şi nu au timpul necesar pentru a-şi satisface dorinţele într-un mod...

Comerțul electronic versus comerțul tradițional la SC eMAG Internațional SA

Scurta prezentare a companiei eMAG International Compania eMAG, detinuta in prezent in proportie de 51% de catre Asesoft Distribution, restul...

Comerț electronic versus comerț tradițional

CAPITOLUL I Comert Electronic versus Comert Traditional ( teorie) 1.1 Comertul Electronic: Se poate defini ca fiind o activitate comerciala în...

Ai nevoie de altceva?