Comerț internațional - Fares

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2430
Mărime: 45.45KB (arhivat)
Publicat de: Jenel Gabor
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Prezentarea firmei

La poalele Sarmizegetusei Dacice, acum 80 de ani, pornind de la tradițiile străvechi și cadrul natural ideal, a fost înființată Digitalis „Prima Cooperativa Româna pentru Cultivarea Plantelor Medicinale.” Pornind de la această primă formă de organizare, în toți acești ani s-a dezvoltat neîntrerupt meștesugul rețetelor din plante medicinale pentru a oferi șansa unei vieți mai sănătoase.

Pe meleagurile Orăștiei, la umbra Sarmizegetusei - inima sacră a regatului dacic – tradițiile medicale populare au fost extrem de puternice. La începutul secolului XX, mai precis pe 10 decembrie 1929, înțelepciunea populară a fost pusă sub auspiciile științei la inițiativa unui pasionat în domeniul plantelor medicinale, pe nume Andrei Farago. A luat astfel ființă prima cooperativă română pentru cultivarea plantelor medicinale, numită "Digitalis".

Când a pus bazele firmei, Farago era deja o personalitate consacrată atât în lumea științifică, cât și ca practician, fiind cunoscut la Paris, Viena și Budapesta. Pornind de la ideea că din bun se face bun, a început să cultive plante medicinale în mod sistematic, pe baze științifice, pentru a obține produse de calitate ridicată. Există încă o hartă a fostei ferme a cooperativei, situată chiar pe locul în care se află acum culturile, cu parcele numerotate, uscătorii igienice, secție de prelucrare a plantelor, laborator fizico-chimic și multe altele. Laboratoarele lui Farago au obținut brevete și medalii pentru calitatea produselor încă din 1934. Pe aceste premise se lucrează de 80 de ani încoace la Fares! După naționalizare, firma a fost pusă sub tutela Plafarului, iar de aici se obținea jumatate din cifra de afaceri pe țară! După 1990 a urmat

desprinderea de Plafar, devenind societate pe acţiuni şi a primit denumirea de “Fares”.

Adresa: Str. Plantelor 50 Orăștie

Localiate: Orăștie

Județ: Hunedoara

Societatea a fost înregistartă în Registrul comerțului în data de 7 mai 1991.

Capital social: 514.420,00 RON

Activitatea comercială

Fares S.A. Orăștie are ca domeniu de activitate Fabricarea uleiurilor esențiale.

obiect de activitate

Obiectul de activitate al acestei societăţi este achiziţionarea de plante medicinale din flora spontană, cultivarea de plante medicinale, producerea de ceaiuri medicinale, siropuri şi produse fitoterapeutice.

resurse, capabilităţi, avantaje competitive

A. Astăzi se cultivă peste 200 de hectare în jurul Orăştiei, pe terenuri ferite de poluare, plante dintre cele mai diverse: de la muşeţel, mentă, gălbenele, salvie sau lavandă până la specii aduse în cultură din flora spontană: scai vânăt, sunătoare, măceş, soc, tei, pătlagină, coada şoricelului în total peste 20 de specii; de asemenea au fost iniţiate şi culturi ecologice.

B. Studii de eficiență a produselor

- în viziunea Fares, sinonimul profesionalismului în realizarea de produse din plante medicinale eficiente terapeutic începe de la ştiinţa de a selecta şi doza plantele, continuă cu selectarea materiilor prime de calitate deosebită, asigurarea celor mai bune şi sigure condiţii de fabricaţie şi un control de calitate strict şi se încheie cu evaluarea eficienţei terapeutice a produselor (http://www.faresbiovital.ro/ro/studii+de+eficienta+a+produselor)

- celor mai bune şi sigure condiţii de fabricaţie şi un control de calitate strict şi se încheie cu evaluarea eficienţei terapeutice a produselor.

Pentru aceasta s-a demarat un program amplu de studii clinice şi evaluări de eficienţă împreună cu medici specialişti şi medici de familie din numeroase oraşe ale ţării şi din marile centre universitare, ce rulează şi se extinde continuu; deja sunt implicaţi peste 25 de medici şi peste 550 de pacienţi au participat la evaluări.

Pentru a putea asigura şi garanta calitatea înaltă şi constantă a produselor Fares S.A, a implementat 3 sisteme de calitate:

- prin sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008 (certificat de TÜV Rheinland) se asigurăm o calitate constantă a produselor, auto-impusă la standarde ridicate;

Preview document

Comerț internațional - Fares - Pagina 1
Comerț internațional - Fares - Pagina 2
Comerț internațional - Fares - Pagina 3
Comerț internațional - Fares - Pagina 4
Comerț internațional - Fares - Pagina 5
Comerț internațional - Fares - Pagina 6
Comerț internațional - Fares - Pagina 7
Comerț internațional - Fares - Pagina 8
Comerț internațional - Fares - Pagina 9
Comerț internațional - Fares - Pagina 10
Comerț internațional - Fares - Pagina 11
Comerț internațional - Fares - Pagina 12
Comerț internațional - Fares - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Comert International - Fares.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?