Comertul International al Braziliei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comertul International al Braziliei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.Dr. Dobre Claudia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Capitolul I. Prezentare generala a Braziliei 3
1.1Date generale 3
1.2Geografie 3
1.3Clima 3
1.4Mediul inconjurator 4
1.5Apele 4
Capitolul II. Economia tarii 5
2.1Prezentare generala 5
2.2Componentele economiei 7
Capitolul III. Comertul international al Braziliei 10
3.1Comertul interior si exterior 10
3.2Evolutia comertului exterior brazilian din 2007-2009 11
3.3Comertul international de servicii 13
Capitolul IV. Schimburi comerciale cu tari partenere 16
4.1Schimburi comerciale cu Romania 16
4.2Schimburi comerciale cu SUA 17
Anexe 19
Bibliografie 23

Extras din document

Capitolul I.Prezentare generala

1.1Date generale

Brazilia (portugheza Brasil), oficial Republica Federativa a Braziliei ( República Federativa do Brasil), este o republica federativa formata din 27 de unitati federative — Districtul Federal si 26 de state. Tara este impartita administrativ in 5.564 de municipii. In 2008 avea o populatie de 189.612.814 de locuitori si o suprafata de 8.511.965 km², ocupand 47% din teritoriul continentului sud-american. Comparata cu celelalte tari ale lumii, Brazilia ocupa locul al cincilea dupa numarul populatiei si aceeasi pozitie dupa suprafata. Fiind a noua putere economica din lume si cea mai mare din America Latina, Brazilia are astazi o influenta internationala mare, atat la nivel regional cat si la nivel global. De asemenea, aproximativ 15-20% din biodiversitatea mondiala se concentreaza aici, exemple ale acestei bogatii fiind Padurea Amazoniana, Pantanal si Cerrado. Brazilia se invecineaza cu Venezuela, Guyana, Surinam si Guyana Franceza la nord, cu statul columbian la nord-vest, cu Peru si Bolivia la vest, cu Paraguay si Argentina la sud-vest si cu Uruguay la sud. Dintre tarile Americii de Sud, doar Chile si Ecuador nu au frontiera comuna cu aceasta tara. La nord-est, est si sud-est, Brazilia are iesire la Oceanul Atlantic. De asemenea, in larg, departe de coasta, tara poseda si cateva arhipelaguri, cum ar fi Fernando de Noronha. In ciuda faptului ca Brazilia este a cincea tara a lumii ca populatie, ea are una dintre cele mai mici densitati ale populatiei. Majoritatea locuitorilor traiesc in zonele situate de-a lungul litoralului, pe cand interiorul si partea de vest se caracterizeaza printr-o populare extrem de scazuta.

1.2Geografie

Datorita intinderii tarii, geografia Braziliei este foarte diversificata, dispunand de regiuni semi-aride, muntoase, tropicale, subtropicale si de varietati climatice de la cea secetoasa, ploioasa ecuatoriala, la un climat mai temperat in zonele sudice. In Brazilia se regasesc o serie de superlative mondiale, cum ar fi Pantanal in Mato Grosso do Sul, una dintre cele mai mari mlastini ale lumii si rezervatie a biosferei declarata de UNESCO, Insula Bananal, cea mai mare insula fluviala a lumii, Insula Marajó, cea mai mare insula fluviomarina, Anavilhanas, unul dintre ce mai mari arhipelaguri fluviale sau fluviul Amazon, cel mai mare fluviu in raport cu debitul apei curgatoare si fluviul ce dispune de cel mai mare bazin hidrografic. De asemena, Amazonul este si unul dintre cele mai lungi din lume.

1.3Clima

Din cauza efectelor cumulate a mai multor factori, cum ar fi relieful, intinderea teritoriala si mai ales dinamica maselor de aer, clima Braziliei este extrem de diversificata. Vanturile influenteaza atat temperaturile cat si pluviozitatea, provocand diferente climatice la nivel regional. Interferentele maselor de aer au loc cel mai frecvent intre masa ecuatoriala (continentala si oceanica), cea tropicala (continentala si oceanica) si cea polara oceanica.Clima Braziliei este foarte umeda, avand caracteristici diverse, spre exemplu este foarte umed-calduroasa ecuatoriala in tinuturile septentrionale, foarte umed-subtropicala in regiunea sudica si São Paulo sau foarte umed-calduroasa tropicala intr-o fasie ingusta a litoralului, intre orasele Rio de Janeiro si São Paulo. Clima umeda se intalneste si in alte regiuni ale tarii: umed-calduroasa ecuatoriala dominanta in Acre, Rondônia si Roraima si cu influente asupra vremii in Mato Grosso, Amazonas, Pará si Amapá si tropicala prezenta in São Paulo si Mato Grosso do Sul. Diferite varietati ale climei umede influenteaza si alte parti ale Braziliei. Clima arida si semi-arida este limitata la regiunea Nord-Est.Desi clima braziliana este foarte variata, ea ramane relativ stamlda, iar catastrofele meteorologice au loc cu o frecventa relativ redusa. Totusi, marele ciclon Catarina a cauzat in anul 2004 pierderi semnificative in regiuni din Rio Grande do Sul si Santa Catarina.Cea mai inalta temperatura inregistrata in Brazilia a fost de 44,7°C in Bom Jesus, in Piauí, la data de 21 noiembrie 2005. La extrema cealalta, cea mai scazuta temperatura a fost de –17,8°C in Urubici, Santa Catarina, inregistrata la data de 29 iunie 1996.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul International al Braziliei.doc

Alte informatii

Acest proiect a fost prezentat in cadrul facultatii de stiinte economice, universitatea Ovidius, Constanta, specializarea Afaceri internationale, materia:Comert international.