Contributia designului si esteticii in dezvoltarea pietei telefonului mobil

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Contributia designului si esteticii in dezvoltarea pietei telefonului mobil.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

INTRODUCERE

Am ales acest produs deoarece este de actualitate și în continua dezvoltare.In prezent , telefoanele mobile sunt foarte performante și pot raspunde multor nevoi. In viitor, tehnologia telefoniei mobile se află în plină evoluție. Aceasta constă atât în creșterea numărului de abonați și de posesori de telefoane, cât și în creșterea numărului de servicii și opțiuni realizabile cu ajutorul telefonului, bazate pe Internet și GPS, cum ar fi ghidaj pietoni (de ex., cum ajung de aici la Parcul Carol?), informații locale (unde e cel mai apropiat dentist?), sistem de plată (portmoneu electronic), modalitate de acces securizat în zone speciale și multe altele.

Istoria telefonului mobil

Istoria telefonului mobil cuprinde evenimentele legate de apariția primelor telefoane mobile, dezvoltarea și evoluția acestora, trecând prin diverse forme, de la stațiile de emisie-recepție, utilizate la autovehicule, până la telefoanele celulare moderne.

În Europa, telefonia-radio este folostă prima dată în 1926 în trenul de lux Berlin - Hamburg. Primul telefon mobil complet automat, numit MTA (Mobile Telephone System A) a fost dezvoltat de Ericsson și lansat pe piață în Suedia în 1956. Avem de-a face cu primul sistem care nu necesită control manual, dar avea dezavantajul greutății (cântărea 40 kg!). MTB Produce o versiune mai evoluată, cântărea "doar" 9 kg și a fost introdus în 1965 și ajunsese până la 600 la desființare.

În 1957, radio-inginerul sovietic Leonid Kuprianovici din Moscova a creat un telefon portabil numit după inițialele sale LK-1 sau "radiofon". Acesta era prevăzut cu antenă, rotiță pentru formarea numerelor și putea comunica cu o stație-bază. Avea o greutate de 3 kg, raza de acțiune 20-30 km, iar timpul de funcționare al acumulatorilor ajungea până la 20-30 de ore. În 1958, Kuprianovici și-a reproiectat telefonul ajungând la o versiune "de buzunar" de 500 gr.

În 1958, URSS începe să dezvolte serviciul național de telefonie mobilă Altay.

În data de 3 aprilie 1973, Dr. Martin Cooper (unul dintre managerii companiei americane)(figura 1), a fost prima persoană pământeană care a inițiat un apel de pe telefonul .

De atunci, s-a lucrat din greu la realizarea a tot felul de prototipuri, iar abia în 1983 a apărut primul telefon mobil destinat utilizatorului final (eu, tu și restul lumii), aprobat de către FCC pentru comercializare. Acesta a fost Motorola DynaTAC (model 8000x)(Figura 2)

Nu oricine își permitea însă acest telefon și nu oricine era capabil să-l țină în mână. Motorola DynaTAC (cunoscut drept și telefonul lui Zack, din Saved by the Bell) costa 3995 $, măsura 330 mm lungime și cântărea aproape 1 Kg (869 grame) - o cărămidă în toată regula. Puteai să vorbești la el maximum 30 de minute, iar timpul de stand-by cu greu atingea 8 ore. Nu mai zic că durata de încărcare a bateriei se ridica la 10 ore, mai mult decât autonomia

În Franța primul telefon mobil apare în 1992. În anul 1994 a fost scos din producție, fiind înlocuit de către Nokia 2100 - primul telefon Nokia care a venit cu celebrul ringtone Nokia Tune, dar și primul terminal ce oferea transfer de date, fax și mesaje SMS. Finlandezii sperau să vândă măcar 400.000 de modele, dar Nokia 2100 a depășit toate așteptările atingând uimitoarea cifră de 20 de milioane de terminale vândute în întreaga lume.

I. CARACTERISTICI GENERALE ALE PIEȚEI ȘI ALE PRODUSULUI

Produsul se adreseaza tuturor persoanelor,indiferent de varste sau venituri.

Clasificarea telefoanelor:

- Dupa sistemul de operare (smartphone):

- iOS

- Android

- Windows Phone

- Symbian

- Blackberry

- Dupa forma tastaturii:

- Standard

- Qwerty

- Touch

- Dupa producator:

- Nokia

- Apple

- Samsung

- Blackberry

- Htc

- Lg

- Motorola

- Sony Ericsson

Fisiere in arhiva (1):

  • Contributia designului si esteticii in dezvoltarea pietei telefonului mobil.docx

Bibliografie

1. http://www.nokia.com/ro-ro/produse/toate-telefoanele/
2. http://www.samsung.com/ro/consumer/mobile-phones/mobile-phones
3. http://www.apple.com/ro/iphone/design/
4. http://www.businessmagazin.ro/media-marketing/publicitatea-pe-telefonul-mobil-1009264
5. http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5_hits_55_more_countries_this_month-news-5154.php
6. http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/dosare-3998600/evolutia-gadgeturilor-2461126/istoria-telefoanelor-mobile-2469577/
7. http://www.gadget.ro/istoria-telefonului-mobil-o-evolutie-continua/
8. http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_telefonului_mobil