Corespondenta cu Partenerii Externi - Petrom

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Corespondenta cu Partenerii Externi - Petrom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc, ppt de 59 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

I. DESCRIEREA COMPANIEI ANALIZATE pag.1
I.1. Istoricul
I.2. Structura organizatorică
I.3. Date de identificare
II. CORESPONDENTA pag.7
II.1. Noţiuni introductive
II.2. Corespondenţa comercialã cu partenerii externi
III. MEDIUL EXTERN AL COMPANIEI pag.10
III.1. Macromediul întreprinderii
III.2. Micromediul firmei
IV. SORTIMENTUL COMERCIAL ŞI SERVICIILE PRESTATE pag.17
IV.1. Rafinare
IV.2. Gaze naturale
IV.3. Produse petroliere
IV.4. Petrom Card
V. INCASARI ŞI PLATI IN VALUTA LIBER CONVERTIBILA pag.24
V.1. Delimitari in cadrul incasărilor şi plăţilor in valută
V.2. Exemplul: vanzari la export
VI. CALCULUL TAXELOR VAMALE, ACCIZELOR ŞI T.V.A pag.28
VI.1. Taxele vamale
VI.2. Exemplu de calcul al accizelor
VI.3. Exemplu de calcul T.V.A.

Extras din document

I. DESCRIEREA COMPANIEI ANALIZATE

Petrom - o companie din ce în ce mai puternică.

Petrom a initiat un proces de modernizare pentru a-şi consolida poziţia de lider, pentru a asigura viitorul companiei şi pentru a reduce diferenţele de standarde, care sunt competitive la nivel internaţional. Acest proces este menit sa îmbunataţească costurile de operare şi performanţa companiei.

Un capital fără precedent, de aproximativ 3 miliarde de euro, va fi investit, până în 2010, în activitaţile şi operatiunile de bază ale companiei.

Petrom va deveni o companie profitabila şi puternică, un lider al economiei românesti. Experienţa în domeniu, acumulată de-a lungul a 150 de ani, tehnologia internaţională, eforturile corelate ale experţilor români şi austrieci creeaza fundamentul dezvoltarii companiei în concordanţă cu datoria noastră fată de actionari, comunitate şi mediu. Împreună vor transforma Petrom într-o companie din ce în ce mai puternică.

Petrom a obtinut rezultate financiare pozitive pentru anul 2006, care vor contribui la îndeplinirea obiectivelor strategice ale companiei. Profitul net a crescut semnificativ la 1.416 milioane RON (391 milioane Euro), ca şi EBIT-ul care a înregistrat o valoare pozitivă în 2006, ridicându-se la 1.884 milioane RON (520 milioane Euro). Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23,8% fată de 2005 şi a atins valoarea de 10.760 milioane RON (2.970 milioane Euro).

Pe data de 23 iulie 2004, OMV, grupul lider de petrol şi gaze din Europa Centrala şi de Est, a achiziţionat 51% din actiunile Petrom. Tranzacţia a fost încheiată în decembrie 2004 prin plata acţiunilor şi creşterea de capital în valoare de 830 milioane euro, ce urmează a fi utilizat pentru investiţiile viitoare ale Petrom.

Datorită aportului de capital, Petrom este acum pregatită pentru o dezvoltare calitativă. Programul de investiţii pentru 2010, a carui valoare totală se ridică la circa 3 miliarde euro, va susţine atingerea obiectivelor de dezvoltare asumate pentru fiecare segment de activitate.

Petrom va revitaliza activitaţile de explorare şi producţie, va detine controlul total al capacitaţii de rafinare şi va furniza combustibili prin intermediul unei retele de benzinarii accesibile moderne.

Cresterea semnificativă a performantelor şi îmbunataţirea pozitiei costurilor în toate segmentele de activitate vor asigura profitabilitatea durabilă a companiei şi vor conferi Petrom poziţia de lider pe piata de titei şi gaze din Sud - Estul Europei.

Procesul de modernizare iniţiat în 2005, noile tehnologii, experienta şi know-how-ul OMV precum şi capitalul necesar investiţiilor constituie calea spre succes a companiei.

I.1. Istoricul:

1856 S-a inregistrat la Ploiesti, prima producţie de petrol lampant, utilizat la iluminatul stradal in Bucuresti.

1857 Romania a fost inregistrată ca prima tara cu o producţie de titei de 257 tone (mentionat in "The Science of Petroleum").

1896 Se infiinţează Compania STEAUA ROMANA.

1903 Se infiinţează Compania romano-americana STANDARD OIL.

1910 Se infiinţează Compania ASTRA ROMANA.

1919 După Primul Razboi Mondial se infiinţeaza CREDITUL MINIER IRDP şi PETROLUL ROMANESC şi aproape toate companiile infiinţate anterior işi continua activitatea.

1942 Producerea petrolului este condusă după "Legea petrolului".

1987Prima productie de ţitei din zacamantul Lebăda Est din Platforma Continentala a Marii Negre. Primul proces offshore de injectie de apa.

1991 Se infiinţează Regia Autonomă a Petrolului PETROM R.A. Specialistii romani au reuşit să stingă incendiul şi apoi să pună sub control 6 sonde aflate in eruptie.

1998 Intră prin fuziune, in componenţa a S.N.P., o noua sucursală, INCERP Ploiesti. S-au stabilit obiectivele principale ale strategiei de privatizare.

A fost semnată asocierea dintre PETROM şi ELF AQUITAINE, precum şi contractul de concesionare referitor la explorarea şi exploatarea in comun a Blocului Neptun din Marea Neagră. Au fost elaborate şi aprobate standardele de firmă, concomitent cu lansarea pe piaţă a : benzinei Super Plus etilata, benzinei Super Plus fara Plumb şi primului ulei de motor 20W40, din gama de produse RO3.

A fost obţinută Licenta de explorare şi exploatare pentru perimetrul Jusaly din Kazahstan.

Platforma Orizont a realizat lucrări de foraj pentru Compania Energy din Bangladesh.

Au fost infiinţate filiala PETROM Ungaria KFT şi reprezentantele Petrom din Azerbaidjan şi Republica Moldova.

1999 A fost anuntată public descoperirea celui mai mare zacamant petrolier romanesc din ultimii 25 de ani, pus in evidenţa in Platoul continental al Marii Negre prin sonda Pescarus 60.

A fost achiziţionat Combinatul Doljchim Craiova, acesta devenind o noua sucursală a PETROM.

A fost realizată prima etapa a restructurării organizatorice prin disponibilizarea unui numar de 13.000 persoane din sectorul de up-stream, demarandu-se totodata prima etapă a privatizării companiei printr-o actiune de majorare de capital.

S-a semnat contractul cu Universal Oil Products SUA in vederea modernizarii sucursalelor Arpechim şi Petrobrazi.

S-a deschis primul Complex comercial din Ungaria, complex care include benzinarie, motel, restaurant, spălătorii auto, magazin de produse complementare, parcări.

Fisiere in arhiva (5):

  • ACCIZE.doc
  • ARGUMENTU1.doc
  • Corespondenta cu Partenerii Externi - Petrom.ppt
  • Prima pag+cuprins+bibliografie.doc
  • Proiect.doc