Design cu Influente Traditionale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Design cu Influente Traditionale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Cuprins
Introducere 3
Cap. I. Prezentarea generală a produselor cu design cu influențe tradiționale 4
Cap. II. Exemple de produse reprezentative pentru designul cu influențe tradiționale 6
2.1 Ie 6
2.2 Kimono 7
2.3 Obiecte din lut 8
2.4 Sombrero 9
2.5 Sporul casei 10
Cap. III. Introducerea Kimonoului pe piața din România 11
Concluzii 14
Bibliografie 15

Extras din document

Introducere

Tradiţionalismul este un curent cultural ce susţine tradiţia în toate formele ei şi protejează valorile arhaice. Acesta a fost conturat atât în pictură, literatură, cât şi în arhitectură, obiecte vestimentare sau de design interior.

Am ales ca tema proiectului nostru să îmbrăţişeze design-ul tradiţional deoarece noi dorim să promovăm tradiţia, obiceiurile şi specificul tradiţional. Aceste elemente ce au ca principalele izvoare de inspiraţie folclorul şi istoria ne fac să păstrăm valorile naţionale şi să nu uităm rădăcinile poporului nostru.

Cu toate că trăim în era vitezei în care tehnologia şi produsele noi apărute ne acaparează din ce în ce mai mult, arta tradiţională ar trebui conservată, menţinând astfel vie în sufletele noastre flacăra patriotismului.

Obiectele ce aparţin design-ului tradiţional ne îndrumă spre o înţelegere mai bună a trecutului, a obiceiurilor din timpurile respective, dar în acelaşi timp sunt la modă şi în prezent, în special articolele vestimentare cu influenţe tradiţionale şi elementele de decor.

Cap. I. Prezentarea generală a produselor cu design cu influențe tradiționale

Încă de la începutul lumii, oamenii au fost preocupați din ce în ce mai mult de aspectul exterior, de felul în care se prezintă un lucru (din punct de vedere estetic).

Istoria designului reprezintă o ramură modernă a istoriei artei care tratează începuturile și evoluția designului în secolul XX. În cazul produselor cu design cu influențe tradiționale se poate vorbi în special despre aplicarea lor în mobilier, decorațiuni interioare, îmbrăcăminte.

Designul vestimentar face parte din artele aplicate dedicate designului hainelor și accesoriilor. Îmbrăcămintea își are bază în trecut, iar acest tip de design recreează portul tradițional din diferite zone/țări. Cât despre mobilier și decorațiuni interioare se încadrează în designul interior sau decorarea de interior, care constă în plan și amenajare, activități principale.

Multe din lucrurile utile din viața de zi cu zi sunt atât de banale încât nu mai acordam suficientă importantă frumuseții și ingeniozității lor.

Produsele cu design cu influențe tradiționale sunt rezultate ale activității umane, inspirate din popor, destinate scopurilor estetice, care exprimă mai multe idei, sentimente, emoții. Designul cu influențe tradiționale inspiră caldură, bucurie și pentru mulți o ușoară nostalgie.

Tradițiile românilor au reprezentat o inspirație pentru moda internațională. Portul tradițional a fost folosit de designeri pentru a crea o nouă tendință. Portul tradițional românesc cucerește tot mai mult teren la nivel internațional. Designerii internaționali, dar și cei români au pus valoarea culturală în prim plan.

Fisiere in arhiva (1):

  • Design cu Influente Traditionale.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE BUSINESS ȘI TURISM