Design minimalist

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Design minimalist.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere 1
Capitolul 1. Prezentarea generală a produselor cu design minimalist 2
Capitolul 2. Produse reprezentative pentru designul minimalist 3
2.1. Biblioteca Kendu 3
2.2. Lampadar HOLMÖ 4
2.3. Televizor LED SAMSUNG 5
2.4. Canapea Delia 6
Capitolul 3. 7
Concluzii 8
Bibliografie 9

Extras din document

Introducere

Tema aleasă pentru proiectul nostru este designul minimalist. Acest stil se potrivește persoanelor cu gusturi simple și preferințe pentru culorile neutre precum gri, bej, crem și non culorile alb, respectiv negru, pentru forme geometrice bine definite, linii drepte. Toate acestea pun în prim plan simplitatea și valoarea produselor.

În designului minimalist putem încadra produse precum piese de mobilier: mese, canapele, biblioteci, scaune, fotolii; decorațiuni: lampadare, draperii, vaze, tablouri, oglinzi; produse tehnologice: televizoare, sisteme video, sisteme audio; piese vestimentare: rochii de seară, rochii de mireasă, jachete, pălării.

Produsele pe care le-am selectat pentru proiect și care se încadrează în designul minimalist sunt: biblioteca Kendu (magazin de interioare Elvila), Lampadar HOLMÖ ( magazin IKEA ), Televizor LED SAMSUNG ( magazin Emag), canapea Delia ( magazin Elvila).

Capitolul 1. Prezentarea generală a produselor cu design minimalist

“Conceptul de minimalism porneste de la expresia “Less is more”, adoptata ca motto de arhitectul Ludwig Mies van der Rohe, care porneste de la premiza ca “putin inseamna mai mult”, referindu-se la faptul ca renuntand la orice decorare de prisos, poti ajunge la ceea ce este semnificativ si estetic.” În ceea ce privește ideea arhitectului putem spune că afirmația “less but better”, adica “putin dar bun” definește simplitatea și eleganța.

Lumina este un element important în ceea ce privește stilul minimalist. Aceasta are întotdeauna un rol important în încăpere pe care o luminează deoarece poate schimba atmosfera și aspectul diferitelor obiecte decorative. Se folosesc ca și elemente de iluminat lămpile inalte din metal cu modele artistice sau cele ușoare din hârtie. Mobilierul în stil minimalist este potrivit persoanelor liniștite, ordonate, care doresc încăperi aerisite, fără prea multe elemente decorative, spații perfecte pentru relaxare și petrecerea timpului liber. Stilul minimalist a înlocuit mobila masivă cu cea simplă. Bibliotecile au fost înlocuite cu rafturi suspendate în perete,

mesele și scaunele mari devenind joase, având forme geometrice simple, canapele joase din materiale simple și culori pale.

Designul minimalist se deosebește de celelalte design-uri prin simplitate și liniște. Elementele principale care definesc stilul minimalist sunt formele geometrice simple, simetrice; linii drepte și clare; iar din punct de vedere al cromaticii este caracterizat de culori neutre, tonuri de gri, crem, bej, verde și non culorile alb și negru.

Regăsim stilul minimalist și în moda, spre exemplu, în rochiile drepte cu croieli simple, care nu accentuează talia, accesorizate cât mai puțin, culori pale, nude, oferind o eleganță aparte; pălării simple în culori primare sau o reducere a numarului de culori; pantaloni eleganți cu linia curată, simplă, în culori neutre; blugi cu croială dreaptă, cămăși albe, simple; topuri cu bretele subțiri; fuste drepte deasupra genunchilor, de asemenea și jachete largi, lejere din diferite materiale cu textură lucioasă sau mată. În materie de încălțăminte, puntem să amintim pantofii cu șiret și sandalele cu bretele subțiri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Design minimalist.docx

Bibliografie

https://amolife.wordpress.com/2013/03/22/stilul-minimalist/, accesat la data 28.11.2014
http://www.casadex.ro/2012/08/amenajarea-casei-in-stil-minimalist/, accesat la data 28.11.2014
http://www.dezvoltatorimobiliar.ro/blog/amenajari-locuinte/stilul-minimalist-definitia-simplitatii, accesat la data de 28.11.2014
http://www.evohoreca.ro/produse/diverse/corpuri-de-iluminat/corpuri-de-iluminat/lampa-de-podea-cu-abajur-din-policarbonat-l002st-ba-1675.html, accesat la data 30.11.2014
http://www.elvila.ro/opinia-specialistului/~000-0!view=6, accesat la data 02.12.2014
http://www.garbo.ro/articol/Casa-Gradina/562/slideshow/modele-de-canapele.html, accesat la data 02.12.2014
http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30184168/, accesat la data 02.12.2014
http://www.marketonline.ro/televizoare-led/televizor-led-samsung-3d-ue40f7000-101-cm-40-inch-full-hd-hyperreal-3d-engine-cmr-800-wi-fi-smart-tv, accesat la data 02.12.2014
http://www.practicmagazin.ro/Biblioteca+KENDU+alb-63351.html, accesat la data de 03.12.2014

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE BUSINESS ȘI TURISM