Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 5594
Mărime: 1.00MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Ultimele trei decenii ale secoluluial XX-lea s-au caracterizat prin mutatii profunde ale comertului vest-european. Pe fundalul convergentei tendint elor de evolutie a mediului economic, specifica pietei Uniunii Europene, au avut loc orientari comune in structura retelei de distribut ie. Totusi nu se poate vorbi de disparitia specificitatilor fiecarei tari, pentru ca, as a cum subliniaza unii autori, comertul cu amanuntul, spre deosebire de productie, ramane . industrie locala. In viitor, ritmul evolutiei distribut iei se va accelera, iar mutatiile inregistrate in trecut se vor amplifica. Acest fenomen este argumentat prin faptul ca evolutia s I progresul, inregistrate de sfera distributiei, sunt strans legate de: dezvoltarea economiilor de piata; cresterea productiei, care a generat varietatea impresionanta a ofertei de produse destinate pietei; multiplicarea schimburilor internationale; cresterea distant elor dintre producatori s I consumatori, in contextul tendint ei de internationalizare a piet elor; explozia s I exigentele unui consum de masa; eficacitatea economica prin specializare.

Impulsurile pentru schimbari in sistemele de distributie sunt generate de:

. aparit ia unui nou produs pe piata: orice producator is i pune problema realizarii unui nou canal de distributie care sa garanteze succesul pe piata al produsului ce urmeaza a fi lansat;

. clienti: as a, de exemplu, in anii 1950 s i 1960, cres terea numarului de femei

angajate intr-un loc de munca, precum si a persoanelor singure (gospodarii cu . persoana), a impulsionat dezvoltarea relativ insemnata a unor structuri de distribut ie;

. tehnologii noi: codul cu bare, sistemele automate de transport s i depozitare, transmiterea datelor la distanta, si cart ile de credit ale clientilor sunt numai cateva exemple de inovatii tehnice care au condus la modificari insemnate ale structurii canalelor de distributie;

. aparit ia de noi forme de organizare a firmelor de comert: intensificarea concurentei pe orizontala a determinat aparitia unor firme asociative de distributie, cum sunt lant urile voluntare, cooperativele;

. ascutirea concurentei pe verticala: problemele de distributie se deplaseaza in centrul politicii de marketing a intreprinderil. r producatoare: astfel, pentru mentinerea controlului si a asigurarii eficientei, producatorii trebuie sa dezvolte strategii speciale de distributie.

Aspectele cele mai semnificative ale schimbarilor aparute in domeniul distributiei au fost:

(I) evolut ia formulelor de distributie (structurilor-tip de vanzare);

(II) un val important de concentrari in cadrul aceleiasi formule de distribut ie; (III) politici d e diversificare mai complexe; (IV) internationalizarea crescanda;

(V) strategii destul de generalizate de reducere a costurilor;

(VI) preocupari sistematice pentru gasirea unor solutii de parteneriat cu furnizorii.

Comertul electronic:

Un studiul a aratat ca cu cat mai multe metode de plata sunt acceptate pe un magazin online cu atat cresc sansele ca conversia vizitatorilor in clienti sa fie mai ridicata.Magazinele ce dispun de patru metode de plata au ajuns si la varfuri de conversie si de 20 de procente.

Avantajele comertului electronic

Comertul electronic presupune costuri reduse de intretinere (fara chirii imense, fara vanzatori) de asemenea este mai usor sa ai "vad" si mediul internetului permite un control mai mare asupra clientilor si a obiceiurilor de cumparare ale acestora. Astfel poti urmari mult mai usor clientii si ai statistici detaliate care te ajuta sa optimizezi procesul de vanzare pentru a creste procentul de privitori care devin cumparatori.

Ce vindem prin comert electronic?

Prin comert electronic se poate vinde absolut orice se vinde si prin metodele traditionale. Exista totusi cateva produse/servicii care se preteaza cel mai bine pentru acest mediu.

Comertul electronic s-a remarcat in primul rand prin convenienta si rapiditate in cumparare. La capitolul convenienta comertul electronic se bazeaza pe posibilitatea de a compara usor si in timp redus ofertele mai multor furnizori si pe rapiditatea de a comanda spre deosebire de varianta offline care presupune multe drumuri si foarte mult timp.

Costurile reduse de operare a unui magazin online au dus la posibilitatea de a vinde sub preturile magazinelor "brick-and-mortar". Avantajul pretului a generat . asteptare din partea consumatorilor de a gasi preturi mai mici pe internet si magazinele online ar trebui sa tina cont de aceasta asteptare.

Accesibilitatea este un alt aspect important al comertului electronic. Consumatorii care nu au acces la orice produs datorita limitarilor geografice le pot gasi cu usurinta pe internet. Aici intra produsele de nisa care au . acorerie geografica limitata si care nu au inlocuitor accesibil clientilor. Aceste produse sunt originale si au adaos considerabil fiind cele mai pretabile pentru vanzarea prin comert electronic.

Preview document

Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 1
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 2
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 3
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 4
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 5
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 6
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 7
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 8
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 9
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 10
Design și tehnologia amenajării în comerțul electronic și classic - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Design si Tehnologia Amenajarii in Comertul Electronic si Classic.doc

Ai nevoie de altceva?