Designul si Estetica Marfurilor

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Designul si Estetica Marfurilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comert

Extras din document

CAP.1. Generalitati:

Ambalarea este operatia prin care se realizeaza protejarea produselor in scopul pastrarii calitatilor initiale in conditii igienice,in timpul manipularii,transportului, depozitarii si desfacerii lor (si chiar in timpul consumului).Aceasta usureaza si scurteaza durata de aprovizionare a consumatorilor,creand posibilitatea de autoservire,de informare a consumatorilor asupra continutului,a modului de pastrare si apreciere a produsului, usurand transportul catre consumatori si prezentarea produselor int-o forma atragatoare.

La directive Européenne 2004/12/CE donne la définition suivante de lemballage : Tout produit constitué de matériaux de toute nature, destiné à contenir et à protéger des marchandises données, allant des matières premières aux produits finis, à permettre leur manutention et leur acheminement du producteur au consommateur ou à lutilisateur, et à assurer leur présentation. Tous les articles à jeter utilisés aux mêmes fins doivent être considérés comme des emballages.

Directiva Europeana 2004/12/CE da urmatoarea definitie pentru ambalaj :toate materialele ce sunt constituite din produse de toate tipurile , destinate sa contina si sa protejeze marfurile date, fiind materii prime sau produse finite, care permit administrarea si indreptarea catre productor, consumator chiar si utilizator si le asigura prezentarea .Toate articolele destinate intr-un final aruncarii sunt considerate ambalaje.

Operatiile principale de ambalare sunt:dozarea produsului in vederea ambalarii; umplerea ambalajului; inchiderea ambalajului; constituirea ambalajului colectiv sau de grupare.Dintre operatiile auxiliare de ambalare amintim:pregatirea produsului pentru ambalare;formarea ambalajului sau pregatirea lui (in cazul ambalajelor refolosibile); conditionarea ambalajului plin (marcare,inscriptionare,,estetizare,etichetare).

Ambalarea,ca notiune,insumeaza operatiile de aranjare a produselor in spatii delimitate prin pereti din diferite materiale denumite ambalaje.

Ambalajele, ca insotitori ai produselor,reprezinta corpuri confectionate din materiale corespunzatoare avand o forma potrivita,destinate a contine produse alimentare si nealimentare pentru indeplinirea scopurilor mentionate anterior,precum si pentru:

- facilitarea,aplicarea procedeelor tehnice moderne de transport,manipulare,refrigerare, desfacere,etc.;

- cresterea vitezei de circulatie a produselor si reducerea costurior de distributie;

- asigurarea consumatorului cu produse de calitate definite si constanta,prezentate intr-o forma atragatoare;

- ridicarea valorii produselor,inainte de expedierea lor,si eliminarea din comert a produselor de calitate mediocra;

Datorita interactiunilor ambalajului cu mediul ambient (absorbtie de gaze si umiditate, procese de coroziune si imbatranire,etc.) care determina modificari ale proprietatilor acestuia nu numai la suprafata ci si in profunzime,influentand caracteristicile produsului ambalat,atat ambalajul cat si produsul trebuie privite in ansamblu,ca un unitar,si nu individual.

Sistemul de ambalare reprezinta metoda sau modul de realizare a operatiilor de ambalare a produselor,indiferent de natura lor.

Accesoriile de ambalaj sunt materiale sau dispozitive care completeaza sau preiau unele functiuni ale ambalajelor,cum ar fi :imobilizarea continutului,amortizarea socurilor,etansarea,inchiderea,consolidarea sau identificarea ambalajului,fara a constitui insa invelis de protectie al produsului (cleme,agrafe,dopuri,capace,garnituri,etichete.etc)

Materialul de ambalaj este materialul destinat pentru confectionarea ambalajelor si (sau) accesoriilor de ambalaj,in timp ce materialul de ambalare este materialul destinat sa inveleasca temporar produsul de ambalat.

Prin produs de ambalat se intelege produsul care necesita o protectie temporara de la locul de productie la locul de consum si a carui manipulare, transport,depozitare si desfacere trebuie inlesnite prin ambalare.

Produsul ambalat reprezinta unitatea formata din produsul de ambalat si ambalajul respectiv.

Fisiere in arhiva (1):

  • Designul si Estetica Marfurilor.doc