Dezvoltarea Activitatii de Comert la Nivelul Firmei Flanco

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dezvoltarea Activitatii de Comert la Nivelul Firmei Flanco.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere.3
1. Prezentarea firmei.4
1.1 Denumire, localizare.4
1.2 Obiect de activitate principal.4
1.3 Obiecte de activitate secundare.4
1.4 Scurt istoric.4
1.5 Structura personalului.6
1.6 Oferta firmei.8
2. Piața actuală a firmei.9
2.1 Furnizorii.9
2.2 Concurentii.11
2.3 Clientii.12
2.4 Analiza SWOT.14
3.Programul de marketing privind îmbunătățirea activității.17
4.Concluzii.22
Bibliografie.23

Extras din document

Introducere

În primul rând am ales acest magazin deoarece reprezinta liderul pe piata IT&C in Romania, deţinând primul loc pe piaţa calculatoarelor din România.

Clienţii pot găsi în magazinele Flanco tehnologii şi produse de ultimă generaţie, atât din IT şi electronice cât şi din segmentul de entertainment, precum o varietate foarte mare de console şi jocuri.

În al II-lea rând am ales acest magazine deaorece sunt un client fidel al acestuia, de aici imi cumpar majoritatea aparatelor electronice si electrocasnice. Produsele sunt bune din punct de vedere calitativ , existand un bun raport calitate-pret. De asemenea, la intrare in magazin beneficiez de consultanţă în alegerea produselor potrivite, a celor mai bune soluţii de cumpărare şi a celor mai eficiente şi accesibile sisteme de vânzări în rate, asigurându-mi, în plus, servicii post-vânzare, precum transportul şi instalarea gratuită.

Flanco, prin reţeaua sa de 97 de magazine, îşi menţine poziţia de lider în retailul de electronice şi electrocasnice în ceea ce priveşte productivitatea magazinelor şi a personalului, exprimate în vânzări per suprafaţă, respectiv vânzări per angajat.

Cap 1. Prezentarea firmei Flanco

1.1 Denumire: Flanco Retail SA

Localizare: Bulevardul Gării, Complex Unirea Shoping Center etajul 2

1.2 Obiect de activitate principal

Principalul obiect de avtivitate este comercializarea de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

1.3 Obiecte de activitate secundare

Obiectele de activitate secundare sunt :

• serviciii livrare domiciliu,

• servicii de reparație în cadrul magazinului

• servicii de instalare la domiciliu

• mentenanță și service.

1.4 Scurt istoric

Înființată în 1990 de omul de afaceri Florin Andronescu, compania care îi poartă până astăzi numele (Florin Andronescu Company) începe cu activități de import-export.

În 1994, Florin Andronescu deschide primul magazin Flanco, orientându-se către segmentul comerțului cu produse electronice și electrocasnice.

În 1996 Fondurile de investiții Oresa Ventures și Danube Fund intră în acționariatul companiei, ulterior Oresa Ventures preluând controlul asupra afacerii și dezvoltând rețeaua de magazine la nivel național.

În 2002, compania se numără printre pionierii creditului cu buletinul, încheind un parteneriat cu Cetelem, o instituție financiară non-bancară, pentru finanțarea cumpărăturilor din magazin.

În 2006, la zece ani de la preluarea Flanco, fondul de investiții își anunță exitul din companie, iar Flanco devine subsidiară a retailer-ului IT Flamingo Internațional. Consolidat, vânzările Grupului Flamingo Internațional au depășit 150 milioane EUR în 2006. Rețeaua nou formată includea 8 magazine Flanco World, 61 de locații Flamingo Computers și 88 de unități Flanco. Tot în acest an, Flanco și Cetelem lansează un card de credit co-branded, ducând parteneriatul de finanțare un pas mai departe.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Activitatii de Comert la Nivelul Firmei Flanco.docx

Bibliografie

www. Ebooks.ro ( consultat la data de 1.12.2014)
www. economia.net ( consultat la data de 1.12.2014)
www.wall-street.ro ( consultat la data de 1.12.2014)
www.flanco.ro ( consultat la data de 1.12.2014)

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR Programul de studii: Economia comerţului,turismului şi serviciilor.