Diagnosticarea Modului de Materializare a Functiilor Comertului

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Diagnosticarea Modului de Materializare a Functiilor Comertului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: POPESCU MANOELA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Cap.1 Functiile comertului 2
Cap.2 Prezentarea societatii 3
Obiectul de activitate este: 3
Capitalul Social ,Actiuni 4
Conducerea si Administrarea Societatii 4
Controlul Societatii 5
Activitatea Societatii 5
Evidenta contabila 5
Calculul si repartizarea beneficiilor 6
Cap.3 Activitatea companiei SC.MISU SA 6
MATERII PRIME , PRODUSE, IMPORTATE 7
Cap.4 Materializarea functiilor comertului la SC.MISU SA 10
Concluzii 12
STANDARDIZAREA INTERNATIONALA 13

Extras din document

Cap.1 Functiile comertului

Acivitatea de comert are ca obiect marfa, operatiunile de vanzare-cumparare ale acesteia. Etimologic termenul comert este cuvantul latinesc commercium,

care inseamna cu marfa, respectiv o activitate care se ocupa cu marfurile.

Comertul este un sector de activitate precisa, complexa a economiei si se desfasoara in diferite forme :

- comert cu amanuntul ;

- comert cu ridicata ;

- comert desfasurat pe suprafete mari sau foarte mici.

- Notiunea de comert are un continut complex,devenind o functie economica ce

consta in a cumpara materii prime sau alte produse pentru a le revinde in acelasi stadiu fizic,dar in conditiile preferate de catre consumator(timp,loc,cantitati,

sortiment,prêt) .

- Stocarea marfurilor reprezinta o a doua functie a comertului ce permite asigurarea echilibrului dintre oferta si cererea de marfuri din cadrul pietei. Comertul avand rolul intermediar intre productie si consum.

- Fractionarea cantitatilor mari de marfuri pe care le livreaza productia, formarea sortimentului commercial si asigurarea micilor cantitati care urmeaza a fi puse la dispozitia consumatorilor.

Realizarea acestei functii, presupune organizarea in cadrul retelei comerciale , a unor operatiuni specifice, cum ar fi :portionarea ,dozarea si preambalarea marfurilor ,prelucrarea lor(in cadrul alimentatiei publice),sortarea dupa criterii comerciale,contrulul cotinuu al calitatii.

- Transferul marfurilor catre zonele si punctele cele mai indepartate sau mai izolate, pentru a fi vandute consumatorilor.

- Crearea conditiilor de realizare efectiva a actului de vanzare-cumparare.Aceasta functie presupune: existenta unei baze tehnico-materiale; existenta unui personal.

-Permanenta comunicare cu piata, ceea ce presupune : informare atenta a consumatorilor potentiali si a intermediarilor ; desfasurarea unor activitati specifice de influentare a comportamentului de cumparare si consum.

-Aasigurarea promovarii produselor formeaza continutul altei functii a comertului.Aceasta functie se realizeaza prin utilizarea diferitelor tehnici : publicitate la locul vanzarii, merchandising, publicitate prin mass-media s.a.

- Cercetarea doleantelor utilizatorilor ,a sugestiilor acestora,a capacitatilor de cumparare, a gradului de instruire, a obiceiurilor de consum. Continutul acestei functii este foarte complex, presupune existenta unui personal specializat , de inalta calificare, capabil sa realizeze asemenea cercetari a pietei .

Prin functiile asumate ,comertul indeplineste un rol important, atat in raport cu producatorii,cat si cu utilizatorii finali sau intermediari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticarea Modului de Materializare a Functiilor Comertului.DOC