Diversificarea Serviciilor Turistice la Hotelul Best Western Savoy in Contextul Serviciilor Oferite in Statiunea Mamaia

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Diversificarea Serviciilor Turistice la Hotelul Best Western Savoy in Contextul Serviciilor Oferite in Statiunea Mamaia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 139 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. univ .dr. Nicolae Neacsu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

INTRODUCERE 6
CAP. 1 ASPECTE TEORETICE ALE SERVICIILOR TURISTICE 9
1.1. Continutul si caracteristicile serviciilor turistice 9
1.2. Particulatritati ale serviciilor turistice 15
1.3. Clasificarea serviciilor turistice 21
1.3.1. Serviciile de transport 29
1.3.2. Serviciile de cazare 34
1.3.3. Serviciile de alimentatie 38
1.3.4. Serviciile de agrement 42
1.3.5. Servicii turistice complementare 46
CAP. 2 PREZENTAREA STATIUNII TURISTICE MAMAIA 57
2.1 Prezentare generala 57
2.2. Potentialul statiunii Mamaia 58
2.2.1.Potentialul natural 58
2.2.2.Potentialul antropic 61
2.3. Elemente de baza tehnico-materiala 64
2.4. Circulatia turistica 70
2.4.1. Evolutia indicatorului “numarul de turisti “ 71
2.4.2. Evolutia indicatorului “numarul de innoptari” 73
2.4.3. Evolutia indicatorului”durata medie a sejurului “ 74
CAP. 3 PREZENTAREA GENERALA A COMPLEXULUI HOTELIER BEST WESTERN SAVOY 77
3.1. Prezentare generala 77
Obiect de activitate 80
Scurt istoric 80
3.2. Baza materiala 83
3.2.1. Departamentul de cazare 84
3.2.2. Conferintele si banchetele 90
3.2.3. Unitatile de alimentatie publica 92
3.2.3.1.Organizarea activitatii de productie culinara si de servire in Restaurantul Savoy 95
3.2.3.2.Principalele activitati in tehnologia culinara a restaurantului
Savoy 102
3.2.3.3. Procese tehnologice de baza 102
3.2.3.4. Structura personalului in cadrul Restaurantului Savoy 105
3.3. Aspecte privind politica actuala a Hotelului Beste Western Savoy
in domeniul diversificarii seviciilor turistice 108
CAP. 4 CALITATEA SERVICIILOR 114
4.1. Calitatea totala a serviciilor turistice oferite de Best Western Hotel Savoy 114
4.2. Formarea personalului pentru calitate si imbunatatirea serviciilor 122
4.3. Politica de angajare si organizarea muncii personalului 125
CAP.5 CONCLUZII SI PROPUNERI DE DIVERSIFICARE A SERVICIILOR TURISTICE 132
5.1. Propuneri de diversificare a serviciilor turistice pentru complexul Best Western Hotel Savoy 132
5.2. Servicii turistice noi la nivelul statiuni Mamaia 135
5.3. Evaluari ale efectelor propunerilor de diversificare a serviciilor turistice 137
BIBLIOGRAFIE 138

Extras din document

CAPITOLUL 1

INTRODUCERE

Turismul zilelor noastre poate fi definit ca un fenomen social – economic, ce cuprinde relatiile ce au loc in societate ,in procesul utilizarii timpului liber ,atat in interiorul fiecareia dintre tari, cat si in circuitul valorilor materiale si spirituale dintre tari.

Industria turismului cuprinde, in consecinta, activitatea intreprinderilor hoteliere si de alimentatie publica , activitatea intreprinderilor prestatoare de servicii pentru populatie, activitatea oficiilor, agentiilor, asociatiilor si a altor unitati economice care se ocupa cu pregatirea , promovarea si realizarea prestatiilor de servicii turistice.

Dezvoltarea sectorulului turistic presupune existenta unui patrimoniu turistic , care, prin atractivitatea sa , are menirea sa asigure integrarea unei zone, regiuni turistice sau a unei tari in circuitele turistice interne si internationale.

Printre componentele patrimoniului turistic trebuie mentionate , in primul rand, resursele naturale : frumusetile montane si peisagistice , plajele insorite de pe litoral, factorii de cura din statiunile balneoclimaterice , vestigiile istorice, traditiile culturale, de arta , folclor , clima etc. Intr-un sens determinat , valorile naturale constituie baza ofertei turistice potentiale a unei zone considerate Resursele naturale sunt completate cu resursele antropice concepute de mana omului, menite sa imbogateasca si sa faciliteze valorificarea rationala a patrimoniului turistic natural , creand premisele transformarii acestei oferte potentiale intr-o oferta turistica efectiva . Este necesara dezvoltarea si diversificarea prestatiilor de servicii turistice , atingerea unui nivel calitativ capabil sa raspunda unor preferinte si exigente ridicate si in permenenta schimbare ale turistilor, deoarece notiunea de patrimoniu turistic este strans legata si de continutul prestatiilor turistice.

Oferta turistica a unei statiuni sau zone turistice , are un rol important in asigurarea unei game cat mai variate de servicii turistice, care contribuie in mod hotarator la marirea fortei de atractie a zonei respective.

Turismul prin vocatia sa , aspira la cresterea bunastarii populatiei prin organizarea calatoriilor turistice de vizitare , a vacantelor , agrementului , distractiilor , etc.

Turismul modern paraseste resedinta permanenta nu numai din dorinta de relaxare sau odihna , ci pentru placerea de variatie, pentru agrement si tot mai mult dorinta de a cunoaste alte popoare , traditii , obiceiuri , culturi , vestigii istorice, monumente de arta , etc. , iar organizatorilor de turism le revine sarcina de a alinia oferta la aceste motivatii.

Diversificarea serviciilor poate fi privita atat ca mijloc de perfectionare a activitatii cat si ca posibilitate de atenuare a caracterului sezonier al acestei componente.

Diversificarea serviciilor vizeaza in mod egal atat serviciile activitatii operationale(considerate a fi de baza ) respectiv transportul , cazarea , alimentatia publica prin latura calitativa a acestora , cat mai ales serviciile suplimentare sau complementare. Acestea din urma , datorita posibilitatilor infinite de realizare reprezinta terenul cel mai propice , deoarece ar putea conduce la aparitia de noi si numeroase aranjamente si produse turistice .

Pentru dezvoltarea industriei turismului , un interes major prezinta faptul ca toti turistii sa fie bine primiti , pentru ca ei sa se simta minunat in timpul concediilor sau vacantelor lor si sa mai revina si in viitor la locurile vizitate.

F. Bran , D.Marin , T. Simion,Economia turismului si mediul inconjurator,Ed.Economica- l999,p.209

Este firesc ca industria turismului sa se bazeze pe acel simt de ospitalitate specific poporului nostru . Continuand traditiile mostenite inca din antichitate, strainul daca nu este inamic este oaspete: a-l primi bine, a-l indatora prin amabilitatea de gazda ospitaliera este o datorie de onoare . In perspectiva anilor viitori , punctul determinant al dezvoltarii turismului vor fi calitatea si varietatea serviciilor. Acestea vor reprezenta modalitati de asigurare si garantare a competitivitatii produselor turistice nu numai pe piata interna , dar si pe cea externa.

De aceea o crestere continua a calitatii tuturor serviciilor turistice este si va ramane in continuare tot atat de necesara ca si programele de marketing vizand o constanta readaptare a programelor turistice oferite, cu scopul de a include in aceste programe mai multe activitati si mai multe divertismente pentru turisti.

Fisiere in arhiva (1):

  • Diversificarea Serviciilor Turistice la Hotelul Best Western Savoy in Contextul Serviciilor Oferite in Statiunea Mamaia.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL CONSTANTA