Hypermarketul Real

Proiect
7.7/10 (6 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 9207
Mărime: 646.41KB (arhivat)
Publicat de: Trandafir Pîrvu
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1. ISTORICUL pag 3
  3. 2. AMPLASAREA pag 5
  4. 3. DESIGNUL INTERIOR SI EXTERIOR pag 9
  5. 4. TEHNOLOGIA AMENAJARII pag 15
  6. 5. GESTIONAREA SI RANDAMENTUL SUPRAFETEI DE VANZARE pag 18
  7. 6. ASORTIMENTUL DE MARFURI pag 24
  8. 7. ETALAREA MARFURILOR pag 29
  9. 8. ECHIPAMENTELE COMERCIALE pag 37
  10. 9. FORTA DE VANZARE pag 40

Extras din proiect

1. ISTORICUL

Hypermarket-urile sunt puncte de vânzare care au suprafata de peste 2500mp. Gama sortimentala cuprinde intre 25000-50000 produse. Aceste magazine se caracterizeaza prin prezenta tuturor raioanelor, inclusiv a celor care practica vânzarea clasica. Constructia magazinului este pe un singur nivel, iar amplasarea, de regula, la periferia orasului.

Din punct de vedere comercial hypermarket-ul este o combinatie între supermarket si centru comercial. Rezultatul este un gigant comercial care pune în vânzare o imensa gama sortimentala sub acelasi acoperis, incluzând, de la produse alimentare, pâna la produse electrocasnice si confectii. Daca este construit corespunzator, un consumator poate sa-si faca toate cumparaturile necesare pentru o saptamâna în acest loc.

Primul hypermarket a aparut în Statele Unite, în 1931, în Portland, Oregon.

Dupa succesul înregistrat de supermarket-uri si hypermarket-uri s-a creat o teama în rândul detinatorilor de mici magazine, acestia crezând ca vor ajunge sa dea faliment. Francezii au fost primii care au luat masuri din punct de vedere legislativ pentru îngradirea dezvoltarii lanturilor de hypermarket-uri.

Piata supermarketurilor si a hipermarketurilor este în plina expansiune. Aceasta înseamna ca si structura consumului în România sufera un proces de modificare. Produsele sunt tot mai „tintite“, iar obiceiurile consumatorilor se schimba. Hypermarket-ul e deja o lume la noi. Una din ce în ce mai populata.

La nivel mondial cel mai mare hypermarket se gaseste în Statele Unite, acesta fiind Wall-Mart, iar în Europa se întâlnesc hypermarket-uri ca: Tesco în Anglia, Markkauft în Germania, Eroski si Hiperscor în Spania, Carrefour si Real în Polonia.

Real Hypermarket România SRL a carui sediu central se afla situat in Ilfov/Bucuresti apartine Grupului METRO, unul din cele mai importante grupuri de comert international si cu amanuntul, aflat pe locul trei in lume. La ora actuala grupul METRO este prezent în treizeci de tari si are in jur de 250.000 de salariati în peste 2.300 de unitati.

In cadrul Grupului Metro, Real reprezinta conceptul de succes al hypermarketului cu autoservire într-un spatiu mare de vânzare cu amanuntul. Conceptul hypermarketului real aduce succesul deoarece el combina accesul simplu al clientului la produse, dimensiunile generoase ale spatiului, structura clara a gamei de produse si un sortiment cuprinzator la preturi competitive.

Într-un spatiu de vânzari cu suprafata de 6.000-8.000 metri patrati clientul gaseste rapid si cu usurinta toate produsele de uz cotidian, de la mancare, trecând prin electrocasnice si pâna la îmbracaminte. In fiecare zi îsi fac cumparaturile aici un milion de clienti in Germania, si peste o jumatate dintre acestia vin la magazinele Real cel putin o data pe saptamana. Lantul de magazine Real cuprinde 328 de hypermarketuri, din care 288 în Germania si 40 în strainatate. În segmentul hypermarketurilor Real detine o pozitie de frunte pe piata, atât în Germania cât si în strainatate.

Viitorul este international Real si-a deschis primul hypermarket în Polonia înca din 1997, având acum un portofoliu de 30 de hypermarketuri la nivel national. În 1998 a urmat deschiderea primului magazin în Turcia, unde alte sapte hypermarketuri au fost deschise în total.În vara lui 2005 a fost inaugurat primul, din cele trei actuale, hypermarket Real în Rusia, si incepând din 2006 a intrat si pe piata din România. În total au aparut aproape patruzeci de hypermarketuri ale acestei firme în afara Germaniei, si într-un timp foarte scurt. Un proiect ambitios de expansiune la nivel international, îndeosebi în Rusia si România, întareste si confirma orientarea catre crestere sustinuta a firmei Real care este hotarâta sa-si continue dezvoltarea internationala si pe viitor.

Pentru a facilita achizitionarea de bunuri hypermarketul Real ofera credite de consum chiar în încinta magazinului. Acesta este cel mai avantajos sistem de creditare de pe piata fiind rapid, creditul este primit pe loc, ieftin, dobânda fixa anuala fiind doar de 16,9%, iar perioada de creditare de maxim 5 ani. Aceasta facilitate este si una simpla si flexibila cu o birocratie redusa si variante multiple de finantare fara avans si fara girant.

Hypermarketul Real ofera clientilor sai transport gratuit din toate zonele orasului, iar pentru produsele din categoria electrocasnicelor si mobilier, transport la domiciliu.Diverse facilitati de plata sunt oferite, clientul putând sa aleaga între plata facturilor cash, prin intermediul cardului si a bonurilor de masa.

Prima lovitura grea pentru micile magazine de cartier amplasate la parterul unor blocuri a fost data de deschiderea magazinelor Billa si Interex. Apoi a mai aparut Kaufland si Real, iar situatia acestora s-a inrautatit simtitor. Cu toate acestea, micile magazine, chiar daca in unele locuri vanzarile au scazut cu pana la 30-35%, supravietuiesc datorita clientilor fideli. Altele, insa, au fost inchise demult. In general, din ceea ce am putut constata in urma raidului nostru de ieri, aceste mici magazine s-au adaptat noilor nevoi pentru a supravietui. Si inca mai rezista.

2. AMPLASAREA

Deschiderea unui magazin tine cont in principal de locatie, de numarul locuitorilor din zona si al celor din zonele limitrofe care pot fi atrasi spre locatia magazinului, de veniturile populatiei si de infrastuctura de acces spre magazin. Locatia este cea care determina succesul unui proiect comercial, alaturi de nivelul preturilor, gama de produse, amenajarea interioara a magazinului si calitatea serviciilor.

Terenurile sunt insa tot mai greu de gasit si la preturi mari, comparabile cu cele de pe pietele dezvoltate din vest, astfel incat inchirierea locatiilor va fi o strategie tot mai mult adoptata in extinderea retelelor de retail pe piata locala.

Companiile colaboreaza cu investitori imobiliari pentru constructia magazinelor, hipermarketurile devenind chiriasi-ancore care negociaza costuri mult mai mici cu dezvoltatorii de proiecte comerciale, in timp ce restaurantele si cafenelele platesc mai mult. Companiile vor fi atente, insa, la realizarea unui echilibru intre numarul locatiilor inchiriate si al celor cumparate

Pana in 2010, harta comerciala a Bucurestiului va avea o cu totul alta infatisare. Hipermarketurile vor fi cel mai important canal al comertului modern si vor realiza, deja din 2007, o cota de 17% din retailul de bunuri de larg consum, potrivit estimarilor companiei de cercetare MEMRB Romania Retail Tracking Services.

Estul Capitalei va fi modificat puternic in urmatorii ani, pe terenurile aflate in drumul catre autostrada urmand a fi construite centre comerciale, hoteluri si benzinarii.

Potentialul este dat de cartierele populate precum Colentina si Titan, care beneficiaza de putine spatii comerciale. Interesul investitorilor a fost atras o data cu finalizarea lucrarilor la autostrada Bucuresti-Constanta si de aparitia centrelor comerciale Cora, Selgros, XXL, Billa si, de curand, Auchan. Estul Bucurestiului reprezinta un punct de atractie si datorita lacurilor si zonelor impadurite aflate aici.

Preview document

Hypermarketul Real - Pagina 1
Hypermarketul Real - Pagina 2
Hypermarketul Real - Pagina 3
Hypermarketul Real - Pagina 4
Hypermarketul Real - Pagina 5
Hypermarketul Real - Pagina 6
Hypermarketul Real - Pagina 7
Hypermarketul Real - Pagina 8
Hypermarketul Real - Pagina 9
Hypermarketul Real - Pagina 10
Hypermarketul Real - Pagina 11
Hypermarketul Real - Pagina 12
Hypermarketul Real - Pagina 13
Hypermarketul Real - Pagina 14
Hypermarketul Real - Pagina 15
Hypermarketul Real - Pagina 16
Hypermarketul Real - Pagina 17
Hypermarketul Real - Pagina 18
Hypermarketul Real - Pagina 19
Hypermarketul Real - Pagina 20
Hypermarketul Real - Pagina 21
Hypermarketul Real - Pagina 22
Hypermarketul Real - Pagina 23
Hypermarketul Real - Pagina 24
Hypermarketul Real - Pagina 25
Hypermarketul Real - Pagina 26
Hypermarketul Real - Pagina 27
Hypermarketul Real - Pagina 28
Hypermarketul Real - Pagina 29
Hypermarketul Real - Pagina 30
Hypermarketul Real - Pagina 31
Hypermarketul Real - Pagina 32
Hypermarketul Real - Pagina 33
Hypermarketul Real - Pagina 34
Hypermarketul Real - Pagina 35
Hypermarketul Real - Pagina 36
Hypermarketul Real - Pagina 37
Hypermarketul Real - Pagina 38
Hypermarketul Real - Pagina 39
Hypermarketul Real - Pagina 40
Hypermarketul Real - Pagina 41
Hypermarketul Real - Pagina 42
Hypermarketul Real - Pagina 43
Hypermarketul Real - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Hypermarketul Real.doc

Alții au mai descărcat și

Situație de Negociere

1.Introducere Situaţia de negociere pe care o vom prezenta în cele ce urmează vizează întâlnirea dintre reprezentanţii a două firme în vederea...

Merchandising - Gold Star

Capitolul I : Cerinţele proiectului Suprafaţa de vânzare a unui magazin amplasat la nivelul solului este de 3000 m2. Randamentul mediu global al...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Tehnici de Vânzări

Unitatea de învatare 1 CONSIDERATII GENERALE PRIVIND VÂNZAREA SI MANAGEMENTUL VÂNZARILOR ÎN MARKETING Cuprins Pagina 1.1. Obiectivele unitatii...

Lucrări practice managementul comerțului

Ex .1 Plăti periodice in sistem posticipat S.C DOMO S.R.L participa la o licitatie ptr. obtinerea unui spatiu comercial necesar extinderii...

Te-ar putea interesa și

Planul de Marketing al Hypermarketului Real

1 . Scurt istoric al hypermarket-urilor Hypermarket-urile sunt puncte de vânzare care au suprafata de peste 2500mp. Gama sortimentala cuprinde...

Studiu privind Politica de Prețuri la Gama Produselor Lactate din Hypermarketul Real

INTRODUCERE „Marketingul este un proces social si managerial prin care indivizi si grupuri de indivizi obţin ceea ce le este necesar si doresc...

Metode și Tehnici de Vânzare la Real Hypermarket

INTRODUCERE În lucrarea de faţă sunt evidenţiate metodele, instrumentele şi tehnicile de vânzare folosite în hypermarket pentru ca acesta să...

Proiectarea sistemului informațional al firmei SC Real-Hypermarket SRL

CAPITOLUL 1. IDENTIFICAREA BENEFICIARULUI PROIECTULUI 1.1 Misiunea, obiectivele, strategia informaţională a firmei şi valorile firmei real,-...

Managementul Distribuției în Sistemul Hipermarket

INTRODUCERE Prin complexitatea sa, problematica distribuţiei mărfurilor trebuie să fie abordată într-un context mult mai larg, pentru evidenţierea...

Raționalizarea Procesului Decizional prin Utilizarea unor Metode Moderne de Conducere

INTRODUCERE Managementul ca stiinţă si artă se exprimă valoric prin aplicarea în viaţa de zi cu zi, în instituţii, firme, companii s.a., a...

Analiza Comparativă a Strategiilor E-CRM Hypermarketul Cora și Hypermarketul Real

I. Particularităţi ale strategiei de creare a identităţii on-line a Hypermarketul CORA 1.1 ISTORIC In 1850, trei frati, mostenitori ai...

Proiect de practică - Real

Cap. I - PREZENTAREA HYPERMARKETULUI REAL 1.1 Istoricul societăţii Real şi-a deschis primul hypermarket în Polonia în 1997 având acum la nivel...

Ai nevoie de altceva?