Impactul Calitatii Produselor de Panificatie asupra Consumatorilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Impactul Calitatii Produselor de Panificatie asupra Consumatorilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere 3
1. Aspecte ale calitatii in domeniul panificatiei 4
2. Rolul utilajului asupra calitatii painii 8
3. Calitatea painii. Studiu de caz SC Panem SA Giurgiu 11
4. Impactul produselor ecologice. Avantaje si dezavantaje 19
Concluzii si Recomandari 22
Bibliografie 23

Extras din document

Introducere

In aceasta lucrare am abordat subiectul produselor de panificatie din perspectiva impactului calitatii asupra consumatorilor. Am ales acesta tema deoarece vreau sa evidentiez rolul procesului de fabricare dar si utilajele folosite si modul de depozitare si transportare.

Dar pentru aceasta trebuie sa stim cum se clasifica produsele de panificatie:

- Grupa Pâine;

- Grupa Specialităţi de panificaţie

- Grupa Produse de patiserie.

Toate sortimentele de pâine se fabrica sub diferite forme: franzelă (cu sau fără crestături) sau sub formă rotundă sau la tavă.

Sortimentele de pâine au diferite gramaje, cuprinse între 0.250 şi 0.800kg/buc şi se comercializează în stare proaspătă ambalate în lăzi de plastic sau ambalate individual în folie starch sau pungi de folie. O parte din produsele ambalate individual sunt feliate.

In capitolul 1. Aspecte ale calitatii in domeniul panificatiei am definit notiunea de calitate sub toate aspectele acesteia: calitate igienica, nutritionala si dietetica, organoleptica, de folosire, reglementata si comerciala.

In capitolul 2. Rolul utilajului asupra calitatii painii am evidentiat importanta igienizarii utilajelor care intra in contact cu produsele fabricate.

Capitolul 3. Calitatea produselor de franzelarie cuprinde caracteristicile de calitate ale painii.

In capitolul 4 am prezentat impactul produsului ecologic asupra pietei de produse de franzelarie prin avantaje si dezavantaje.

Am realizat si un studiu de caz prin care am evidentiat parerea consumatorilor de paine in ceea ce priveste calitatea painii.

Capitolul 1. Aspecte ale calitatii in domeniul panificatiei

Etimologic, cuvântul calitate provine din latinescul „qualitas”, care înseamnă fel de a fi. La originea noţiunii există mai multe puncte de vedere exprimate de organisme naţionale şi internaţionale.

Potrivit definitiei din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane calitate inseamna : totalitatea însuşirilor şi laturilor esenţiale în virtutea cărora un lucru este ceea ce este, deosebindu-se de celelalte lucruri.

Asadar calitatea reprezintă ansamblul de proprietăţi şi caracteristici ale unui produs sau serviciu, care îi conferă acestuia aptitudinea de a satisface cerinţele exprimate sau implicite ale clientului. Ea nu poate fi analizată în afara cantităţii. Corelaţia dintre calitate şi cantitate se poate exprima prin noţiunea de măsură, aceasta fiind limita cantitativă dincolo de care se schimbă calitatea.

Definirea calităţii are o importanţă deosebită. Calitatea influenţează productivitatea muncii, nivelul preţurilor şi, în general, performanţele economice ale firmelor.

Calitatea este mijlocul prin care agentul economic se poate diferenţia de concurenţii săi, în aceeaşi măsură ca şi inovaţia, noutatea sau gama sortimentală a produselor. Diferenţierea prin calitate constă în a pune la dispoziţia distribuitorilor, consumatorilor şi utilizatorilor produse cu caracteristici intrinseci superioare faţă de cele ale concurenţei, creându-se pe această bază importante avantaje concurenţiale pe piaţă.

Calitatea alimentelor şi, mai ales, inocuitatea lor i-a preocupat în permanenţă pe specialişti. De aceea, an de an, s-au îmbunătăţit reţetele, practicile, tratamentele, metodele astfel încât acestea să-şi sporească valoarea, aportul lor la sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a organismului uman.

Calitatea şi siguranţa produselor alimentare au devenit un drept al consumatorilor, cu efecte directe asupra calităţii vieţii, iar problematica axată pe calitatea şi siguranţa produselor se află în centrul atenţiei organismelor constituite pentru apărarea intereselor consumatorilor.

Ghidurile de bune practici sunt instrumente utile, de mare importanţă pentru operatorii din industria alimentară care îi ajută să producă „calitate” prin respectarea regulilor de igienă alimentară în toate etapele lanţului alimentar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Calitatii Produselor de Panificatie asupra Consumatorilor.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice din Bucuresti Facultatea de Comert