Implementarea unui Sistem Integrat de Management Calitate–Mediu la SC Policolor SA

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Implementarea unui Sistem Integrat de Management Calitate–Mediu la SC Policolor SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ion marin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

• INTRODUCERE.2
CAP.1. PREZENTARE GENERALA A SOCIETATII.3
CAP.2. GENERALITATI PRIVIND SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII CONFORM ISO 9001.6
CAP.3. GENERALITATI PRIVIND SISTEMUL DE MANAGEMENT DE MEDIU CONFORM ISO 14001.8
CAP.4. IMPLEMNTAREA PROPRIU-ZISA A UNUI SISTEM DE MANAGEMENT CALITATE–MEDIU LA S.C. POLICOLOR S.A. .9
• ANEXE
• BIBLIOGRAFIE

Extras din document

INTRODUCERE

Sistemul de Management al Calitatii (S.M.C.) in organizatii are ca scop integrarea tuturor elementelor care influenteaza calitatea unui produs sau serviciu oferit de o firma.

Majoritatea producatorilor sau furnizorilor de servicii doresc sa obtina calitate si depun eforturi considerabile pentru a atinge acest obiectiv. O mare parte a eforturilor se indreapta catre activitati de verificare si remediere a rebuturilor in timpul fabricatiei. S-a dovedit insa ca numai prin controlul calitatii nu se poate asigura in totalitate calitatea unui produs sau serviciu. Acest efort de constientizare trebuie sa treaca prin diferite stadii, incepand cu analizarea cerintelor clientilor, a cerintelor de reglementare (norme, legi, standarde aplicabile, etc.). si continuand cu toate celelalte procese interne ale societatii implicate in realizarea produsului / serviciului.

Un Sistem de Management al Calitatii vizeaza, pe langa identificarea tuturor sarcinilor legate de calitatea produselor, distribuirea responsabilitatilor si stabilirea relatiilor de colaborare. De asemenea are ca scop stabilirea mecanismelor pentru integrarea tuturor functiilor intr-un sistem de management al calitatii. Acesta trebuie sa fie transparent in asa fel incat, atat personalul propriu, cat si furnizorii si clientii sa inteleaga cum intentioneaza societatea sa se asigure ca produsele livrate vor satisface cerintele clientilor.

Globalizarea in continua crestere a comertului, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, au determinat ca un Sistem de Management al Calitatii sa fie esential pentru orice organizatie. Implementarea acestuia inspira incredere clientilor in situatii contractuale. Este, de asemenea, de o reala valoare pentru toate organizatiile, pentru ca transforma sistemele aleatoare ale controlului calitatii in sisteme organizate care pot asigura avantaje competitive prin combinarea unei calitati ridicate cu aspecte legate de continua imbunatatire a organizatiei si cresterea perfomantelor generale. Un numar tot mai mare de organizatii, nu numai ca implementeaza astfel de sisteme in propriile societati, dar si insista ca principalii lor furnizori de produse si servicii sa aiba, de asemenea, sisteme implementate si certificate.

CAP.1. PREZENTARE GENERALA A SOCIETATII

POLICOLOR S.A.

Sloganul firmei este: „Fiecare culoare e o lume plina de taine si sensuri!”

Adresa: BUCURESTI, Bld. Theodor Pallady nr.51, Sector 3

Telefon: 021-3450937, 021-3451730

Fax: 021-3451930

e-mail: policolor@policolor.ro

Pagina web: www.policolor.ro

Nr. inregistrare R.C.: J40/205/1991

C.U.I.: 326318

Listata la: B.V.B., Categoria II

Inclusa in indice: BET-C

Informatii actiuni emise:

Capital social: 7.125.748 RON

Valoarea nominala: 0,1000 RON/actiune

Nr. Actiuni: 71.257.475

Nr. Salariati: 450.

Cu o experienta de peste 40 de ani pe piata lacurilor si vopselelor din Romania, POLICOLOR este in prezent cel mai mare producator roman de profil. Intre anii 1965 si 1990, “Intreprinderea de Lacuri si Vopsele Bucuresti”, asa cum a fost numita initial, era unul dintre cei mai importanti furnizori ai industriilor nationale de autovehicule, mobila si electronica. Incepand cu anul 1990, aceasta se transforma in societate pe actiuni, sub denumirea de POLICOLOR, diversificandu-si treptat portofoliul de produse si orientandu-se atat catre segmentul industrial cat si catre cel al consumatorilor casnici. Marcile POLICOLOR se impun in diferite segmente de piata, datorita calitatii si in principal datorita unor strategii complexe de marketing.

Dupa un an de la privatizare, in august 1998, POLICOLOR a achizitionat pachetul majoritar de 51% din actiunile celui mai mare producator si distribuitor de vopsele, lacuri, rasini si alte produse inrudite din Bulgaria, respectiv Orgachim AD din Russe. Achizitia a fost realizata prin intermediul firmei Whitebeam Holdings Limited, inregistrata in Malta, detinuta in proportie de 99,97% de POLICOLOR.

Desfasurandu-si activitatea in domeniul productiei si distributiei de vopsea si diluanti, actiunile fiind listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, Compania activeaza, in special, pe segementul vopselelor auto (sistemele de vopsire auto SILVERPOL, DURALCHID si EMAUR), unde detinea o cota de 70-75% la nivelul anului trecut, si al vopselelor lavabile (segmentul cu cea mai intensa concurenta), unde, de asemenea, este lider de piata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Sistem Integrat de Management Calitate-Mediu la SC Policolor SA.doc