Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2952
Mărime: 68.87KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
ASE - REI

Extras din document

Instrumente, mijloace si tehnici de plata utilizate in tranzactiile internationale

Unul dintre cele mai importante momente in desfasurarea tranzactiilor internationale il constituie incasarea contravalorii marfurilor exportate sau a serviciilor prestate.

Realizarea incasarii sumelor astfel rezultate se efectueaza printr-o modalitate de plata convenita intre parti si/sau stipulata in contractul comercial international.

Datorita faptului ca, intre momentul expedierii marfurilor si cel al incasarii valorii acestora exista o diferenta de timp si spatiu considerabila , fiecare parte contractanta urmareste , in timpul negocierilor sa castige garantii cat mai multe , exportatorul ca va incasa la timp contravaloarea marfurilor iar importatorul ca va primi la timp cantitatea de marfuri solicitata la pretul si parametrii calitativi stabilite in contract .

In practica economica actuala, in afacerile economice internationale sunt utilizate o serie de mijloace, instrumente si tehnici de plata menite sa acorde partenerilor de afaceri garantiile mai sus-mentionate, in functie de gradul de cunoastere si incredere existent intre acestia.

Modalităţile de plată utilizate în comerţul internaţional s-au diversificat continuu în funcţie de mutaţiile ce au avut loc în cadrul economiei mondiale şi a perfecţionării tehnicilor şi tehnologiilor de trasmitere a mesajelor.

Astfel, cele mai utilizate mijloace , instrumente si tehnici de plata, in tranzactiile economice internationale sunt : ordinul de plata, efectele de comert (cambia( trata ) si biletul la ordin ), cecul, cardul, iar ca tehnici de plata se remarca incasso documentar si creditele documentare (acreditivul documentar si scrisoarea de credit comerciala ).

TGS Costruzioni este o companie ce distribuie sisteme complete de materiale pentru constructii, fondata în anul 1995, care are o buna experienta în distributia sistemelor moderne pentru constructii în toata Europa Centrala si de Est.

TGS Costruzioni se bazeaza pe o echipa de profesionisti si si-a propus să devina partenerul ideal atât al arhitectilor si constructorilor, cât şi al distribuitorilor de materiale de construcţii şi impreuna sa reuseasca sa aduca servicii de cea mai buna calitate, in incercarea de satisfacere a nevoilor clientilor atat calitativ cat si din punct de vedere al promptitudinii reactiei.

Misiune:

-sa fie un furnizor de produse si servicii de talie internationala in domeniu;

-sa furnizeze suportul profesional constructorilor/montatorilor si proiectantilor;

-sa furnizeze aceste produse si servicii prin metoda cea mai eficienta de distributie pentru parteneri;

-sa creeze putere si valoare printr-un parteneriat efectiv.

Tinte :

-Să fie în topul firmelor din domeniu, pentru sortimentele de produse;

-Să fie numărul unu în serviciul catre clienţi.

TGS Costruzioni are parteneri pe piata romaneasca incepand cu august 1999 si urmareste sa-si extinda legaturile cu Romania prin incheierea si a altor parteneriate de durata.

Contacte :

Web: www.tgscostruzioni.it; E-mail: tgscostrutioni@gts.ro

Adresa: Via Albero, no. 2-4,Bologna ,

Cod 03011, Bologna, Italia;

Telefon: +30-64-456 128; Fax: +30-64-415 535;

Capital Social: 2.198.380 €

Cod fiscal: IT 11939083800;

IBAN: IT98BOLG644094662511IT01,Internazionale Credit Banca, Bologna.

S.C. ROMCONSTRUCT S.A. este o companie de constructii cu capital integral privat romanesc si peste 10 ani de activitate in domeniu. De la infiintare(1991) si pana in prezent au existat numeroase colaborari atat cu parteneri interni, desfasurand activitati de constructii in tara (in judetele Neamt, Constanta, Bucuresti), cat si cu parteneri straini (in Israel, Ucraina, Germania).

Compania este specializata in proiectarea si executia de lucrari de constructii in domenii care includ constructii de locuinte, constructii social-culturale, constructii administrativ-teritoriale, constructii industriale, lucrari de consolidare, amenajare, reabilitare si modernizare a imobilelor vechi, lucrari de drumuri si platforme, lucrari pentru alimentari cu apa, etc.

ROMCONSTRUCT desfasoara activitati de constructii in domeniile:

- Constructii-montaj;

- Izolatii ;

- Instalatii ;

- Drumuri si canalizari ;

- Constructii hidrotehnice ;

- Reparatii in constructii .

Pentru a intruni cerintele clientilor, ROMCONSTRUCT executa importuri de materiale si dotari si produce materiale si componente, pe care le utilizeaza in lucrarile proprii sau le livreaza pe piata interna.

Experienta acumulata in domeniu, calitatea produselor si serviciilor oferite, numarul mare de clienti, baza materiala consistenta si personalul de inalta calificare recomanda ROMCONSTRUCT o companie serioasa, puternica si un partener de afaceri competitiv.

Preview document

Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 1
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 2
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 3
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 4
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 5
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 6
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 7
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 8
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 9
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 10
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 11
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 12
Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Instrumente si Mijloace Utilizate in Platile Intrenationale.doc

Alții au mai descărcat și

Comerț Internațional

Cap.1 Aspecte generale privind desfăşurarea comerţului internaţional 1.Explicaţie preliminară Relaţiile economice, îndeosebi comerţul...

Tehnici de Plată și de Finanțare în Comerțul Exterior

Unul dintre cele mai importante momente în desfasurarea schimburilor internationale îl constituie încasarea contravalorii marfurilor exportate sau...

Relațiile Economice Internaționale

Relaţiile economice internaţionale reprezintă legăturile dintre economiile naţionale, dintre agenţii economici de pe glob, legături care se...

Comert International si Relatii Economice

Consideratii referitoare la negocierea contractelor externe Notiunea de comert international este susceptibila de doua acceptiuni: - o acceptiune...

Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte

Comertul are o importanta strategica pentru dezvoltarea echilibrata si viabila a sistemelor economice si sociale din orice tara. Comertul este un...

Comert International

Cursul nr. 1 Fundamentele noii diplomatii comerciale în conditiile globalizarii Elementele care contribuie la dinamica economiei globale...

Factorii de Influenta ai Evolutiei Comertului International

Factorii de influenta ai evolutiei comertului international Cursul Nr. 2. Principalii factorii de influenta Redefinirea constanta a raportului...

Ai nevoie de altceva?