Internationalizarea Firmei - Kubo Ice Cream Company

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Internationalizarea Firmei - Kubo Ice Cream Company.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 41 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ifrim Mihaela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1.REZUMAT INTRODUCTIV 2
Prezentare Companie 2
Viziune 3
Organizare 4
Tehnologie 4
Logistica 5
Marketing 5
2. PRODUSE 6
Distribuitori 7
3. PIATA INTERATIONALA 10
Selectia pietelor internationale-aplicarea unor criterii de selectie preliminara 10
1.SPANIA 10
2.BULGARIA 11
3.FRANTA 12
4.PORTUGALIA 13
5.UNGARIA 13
6.BELGIA 14
7.ITALIA 15
8.TURCIA 16
9.GRECIA 17
10.UCRAINA 18
Criterii de selectie a pietelor de interes-studiul factorilor pietei pentru tarile preselectate 18
1.ITALIA 20
2.GRECIA 25
3.FRANTA 29
4.PIATA TINTA 34
ITALIA 34
Potentialul pietei 34
Distributia locala 35
6.STRATEGIA DE INTRARE PE PIATA 38
7.CONCLUZII 39
BIBLIOGRAFIE: 40

Extras din document

1.REZUMAT INTRODUCTIV

Firma comercializeaza inghetata pe piata romaneasca. Deoarece a ajuns la un stadiu de dezvoltare destul de ridicat doreste, pentru a-si largi activitatea, sa patrunda in viitor si pe pietele externe.

Produsul cu care firma ar vrea sa penetreze este inghetata de diferite sortimente,deoarece exista o cerere ridicata pentru aceasta in special in tarile Uniunii Europene.

Inghetata produsa de Kubo Ice Cream Company este un produs natural, care indeplineste normele impuse de Comunitatea Europeana in ceea ce priveste continutul de E-uri care trebuie sa tinda la zero.De asemenea,calitatea superioara a produsului este data si de tehnologiile superioare de fabricare folosite, precum si de specialistii in productie care urmaresc indeaproape fiecare etapa a procesului.

Criteriul de selectie principal al pietelor a fost analiza raportului intre productie si consum.De asemenea o importanta deosebita l-a avut factorul costul transportului (distanta fizica) firma alegand ca modalitate de internationalizare exportul direct – tranzactie cu riscurile cele mai mici dintre toate cele existente.

Pietele pe care ne-am axat sunt: Spania, Bulgaria, Franta, Portugalia, Ungaria, Belgia, Italia,Turcia, Grecia, Ucraina. Dupa o analiza amanuntita a factorilor economici, culturali, geografici, demografici si politici, am decis ca piata tinta pentru comercializarea inghetatei este Italia.

Prezentare Companie

Kubo Ice Cream, unul dintre marii producatori si distribuitori nationali de Inghetata, urmareste sa vina in permanenta in intampinarea consumatorilor, anticipandu-le asteptarile prin standarde de excelenta in ceea ce priveste marketingul, serviciile de distributie si rafinamentul produselor sale. Strategia de dezvoltare a firmei se bazeaza pe reinvestirea profitului an de an. Astfel, in timp, firma Kubo Ice Cream Company s-a impus pe piata ca un partener valoros, prin calitatea si promovarea produselor, logistica si dimensiunile retelei de distributie, seriozitate si responsabilitate in relatiile cu partenerii.

Kubo Ice Cream Company se remarca de asemenea, prin permanenta atentie acordata copiilor si tinerilor (participarea an de an la Festivalul Inghetatei de la Word Trade Plaza - Bucuresti), initierea si participarea la actiuni de sponsorizare dedicate copiilor. Consumatorii produselor noastre beneficiaza de discounturi, bonusuri si prime de fidelitate.

Seriozitatea si responsabilitatea in relatiile cu partenerii nostri sunt atuurile cu care ne mandrim. AMICII, marca reprezentativa a firmei, este garantia unei calitati deosebite.

Viziune

Povestea Inghetatei Amicii a inceput entuziast in 1994. Perseverenta in obtinerea de produse de calitate a propulsat Inghetata Amicii in topul preferintelor consumatorilor si implicit, al vanzarilor de Inghetata. Acum, cand cerintele societatii de consum cresc in ceea ce priveste calitatea produselor, nevoia de performanta se cuvine a fi luata in consideratie. Inghetata Amicii a fost creata cu pasiune, aducand idei novatoare in domeniu, din dorinta de a face ca produsele noastre sa devina din ce in ce mai aproape de desavarsire.

Solutia pe care a adoptat-o Kubo a fost si ramane o racordare directa la cererea adresata de distribuitori si de consumatorii finali. Incepand chiar din 1994, compania noastra a adoptat o strategie bazata pe patru principii fundamentale:

- coordonarea cu distribuitorii Kubo

- dezvoltarea unui program de diversificare a portofoliului de produse bazat preponderent pe nevoile consumatorului

- furnizarea unui pachet complet: produs + transport, la un raport pret/calitate competitiv

- asigurarea si garantarea calitatii produselor si securitatii alimentare a consumatorilor.

Astazi, clientii au parte de cea mai generoasa gama de produse de pe piata romaneasca, produse realizate cu cea mai elevata tehnologie din domeniu, in conditii exceptionale de igiena, respectand normele Uniunii Europene. Calitatea, securitatea si diversitatea produselor pe care le oferim consumatorilor sunt rezultatul direct al muncii de laborator a unei echipe de profesionisti care cauta in permanenta descoperirea unor retete noi, superioare, care sa satisfaca gusturile cele mai rafinate. Astfel atuurile noastre de pe plan national ne pot ajuta la extinderea companiei , obiectivul principal fiind internationalizarea firmei prin diferite strategii ce ajuta la extinderea sferei de afaceri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea Firmei - Kubo Ice Cream Company.doc